M. Night ShyamalanScénář:
M. Night ShyamalanKamera:
Mike GioulakisHudba:
West Dylan ThordsonHrají:
James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Anya Taylor-Joy, Sarah Paulson, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard, Luke Kirby, Adam David Thompson (více)VOD (4)
M. Night Shyamalan uvádí zcela nový thriller inspirovaný komiksem, nazvaný Skleněný. Spojuje tak dva samostatné úspěšné filmy Vyvolený (2000) a Rozpolcený (2016). Z filmu Vyvolený se vracejí herecké hvězdy Bruce Willis v roli Davida Dunna a Samuel L. Jackson jako Eliah Price, známý pod pseudonymem Pan Skleněný. Z thrilleru Rozpolcený se objevuje James McAvoy, který ztvárňuje roli Kevina Wendella Crumba a jeho vícenásobné identity, jež v sobě ukrývá. A právě narušeného Crumba se svými 24 osobnostmi sleduje v novém fantasy thrilleru David Dunn, který k tomu využívá své nadpřirozené schopnosti. (Falcon)
(více)Diskuze

naprosto zbytečnej film, nechápu o co tady sakra šlo? Proč tady nikde není upozorněný, že jde o sračku z Marvelu ?
na příspěvěk reagoval mzss1

To taky... Ale, hlavní kámen úrazu je to NIC mezi tím...
Něčím na začátku a něčím na konci...
Asi nejdivnějiší je voda jako Kriptonit... To nedávalo vůbec smysl. Hlavně to, jak se nechal nakonci utopit. Hele, kdyby pršelo... Ale, prostě jak ho tam dotáhnul... Teď mě vlastně napadá, že by se nemohl ani umejt? Chodit ven v dešti plavat... A podobně. 8)

jako hej mohly bat viac akcnejsie to je fakt malo to proste vecsi potencial moc sa s tym reziser nepohral
na příspěvěk reagoval Prometheus69

velmy dobre a kvalitne skvele suboje ale konec mohol byt lepsi Willis si toto nezasluzil
na příspěvěk reagoval Prometheus69

Ty uctívači 3lístku (nejběžnější když hledáte 4lístek.. tedy zázrak) to byli kdo? Ilumitiani?
Jinak M.N.S se zase vyznamenal... Po povedeném Rozpolcenym... Už jen rozbil zrcadlo... A je to zase v prdeli.
Je to debil co mu není pomoci... Tohle bylo snat ještě horší než Dark Phonix a to jsem jestě hodně mírnej. -_-
Ten konec mi hrozně připoměl konec druhého Spidermana.
Jedina dobrá věc na tomhle filmu... Byl ten závěr a to nemyslim tu bitku. 8)
35%
Proč se to vlastně nakonec jmenovalo skleněný mi fakt hlava nebere. -_-

Já to nechápu... Co Hordu drží na tom lužku? Proč prostě nepřejde pomalu a neagresivně k těm přepínačům?
PROČ KNIM PROSTĚ NEJDE POSPATKU!!! Ze zavřenýma očima? Proč ty světla nerozmlátí tou postelí? -_+

evidentne je presvedcen o sve vtipnosti, jeho problem.

Něco tak hloupýho, nudnýho, amatérskýho a levně vypadajícího bych čekal možná od Magnuska nebo jak se ten českej Uwe Boll jmenuje...
na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Tak to je bohužel celé... M. Night Shyamalan.
Uživatel HonzysKISS smazal svůj příspěvek.

strasny sranec

Nemám rád tu teplou herečku Sarah Paulsonovou.Hrozně nesympatický stvoření.Jinak ten konec mi přišel trošku přehnanej nebo takovej naivní. Najedou všichni lidi prozřeli,nikoho nenapadlo,že by se mohlo jednat o "fake".
na příspěvěk reagoval Kincl

Musím říct že je to rozhodně povedený :)

Taky mi to sedlo

Shyamalan si jede svoje a brilantně naservíroval tuhle podívanou. Krásně to do sebe všechno zapadlo. V roce 2000 to začalo, pak se to rozšiřovalo o 16 let později a za další 3 roky to přišlo s perfektním finále. Bravo :-)

Dnes se na to jdu konečně podívat. Jsem na to hodně zvědavý, protože jak starší a výborný Unbreakable, tak i novější Split od Shyamalana považuji za výborné filmy. Zdejší hodnocení je dost rozporuplné, ale obrázek si rád udělám sám po shlédnutí.
Na po druhý ještě lepší, nebál jsem se toho že to bude špatný. Kevinova linka hodně smutná. Jeden z nejlepších kinozazitku vůbec.

Tak např. vynikající francouzské psychologoceké drama Prožít si své peklo - nechci spoilerovat, ale je to fakt mazec, nejenže se tam dějí hrůzy již v průběhu filmu, plno nečekaných psycho zvratů, ale skončí to ještě šíleněji.
na příspěvěk reagoval hmyzovrah

ano Cinske filmy. ty nektere dopadaji spatne. nebo film na zapadni fronte klid, etn dopadl uplne spatne.
na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Idée_fixe
hura. ra za cas sa okrem nadavania dozviem v diskusiach aj triezvy pohlad na vec. presne takto sa mi nejak javi skleneny. velmi rozporuplne reakcie. a ked to je pripad "vesnice", tak potom sa nebojim ist do kina. dik za tento prispevok!

Takže stejně jako Shyamalan plánoval mít Hordu už ve Vyvoleném, tak v té době přemýšlel i nad tímto kontroverzním koncem. Zdroj