Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (289)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tak čau a pozdravuj holky! Od koho? Od sebe!'' ---- No, nebyl to žádný majstrštyk, ale po dlouhé době jsem se celkem párkrát i zasmál. A to pokud se zaměřím na současný stav humoru v českých komedií tak je opravdu slušné skóre. Diváci - Moje tvář má známý hlas by mohli skoro s klidem říci, že se tam kromě Ledeckého a Pazderkové objevili skoro všichni. Sokol hrál ve své dvojroli celkem slušně, ale kdo mně už podruhé celkem zaujal vzhledem ke svému výkonu byla Krainová. Pomineme li její angažmá v Byl jednou jeden polda 1 - 40, tak už ve vybíjené mně zaujala a tady opět. No a králem všeho byl samozřejmě Petr Nárožný v roli mafiána s čupřinou. Jen kvůli němu si to dám někdy ještě jednou. Léta ho nevidíte a najednou pic a objeví se tady a v celkem netypické roli. A připadalo mi, že si ji užil! Filmů o záměnách je spousta, zrovna nedávno dávali v TV - Já nejsem já. Tady je to ale podtrženo totální záměnou, protože oba hrdinové si jsou navlas podobní. 3 ukradené obrazy! * * * ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já jsem čekal oddechovku a přesně toho se mi dostalo. Docela dost jsem se nasmál a ačkoli se Dvojníci nějaké té trapnosti nevyhnuli, tak převládá pozitivní dojem. Téma záměn a dvojníků je pro komedii jako stvořené, takže když se jen trochu šikovně uchopí, aspoň minimální úspěch se musí dostavit. Ondřeje Sokola mám rád především pro jeho divadelní počiny v Činoherním klubu, ve filmech a komediích zvláště se ale taky umí patřičně vyřádit. Dvojníci jsou celkově tak na tři a půl hvězdičky, ale jelikož jsem se bavil víc než dobře, přikláním se k hodnocení směrem nahoru. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud si stejně jaké já pletete moderátora toho nováckého pořadu se zpívajícími maskovanými celebritami a detektiva z nejmenované novácké kriminálky, budete po většinu filmu polemizovat právě nad tím, kdo z výše uvedených si duplicitně zahrál v Dvojníkovi. Tenhle film je v pozici televizního filmu standardem. Kdo za něj ale zaplatil vstupné v nějakém multiplexu, tomu hanba! 59% ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Film je svižný, vtipný a působí nevlezle, ne jako mnoho českých komedií posledních let. Samozřejmě by se to dalo ještě vypilovat, vynechat pár nesmyslů, ale ono to jako celek funguje. Často je tady psána kritika na Nárožného v roli gangstera. Já tvrdím opak, vždyť už jen ten nenapodobitelný hlas a intonace, mně tam sedí. Krainová a Schneiderová nám stále dokazují, jak vypadá zralá krása. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut to vypadalo dost špatně, bylo to nudné, trapné a čekal jsem, že z toho vypadne další debilní česká komedie jakých se tu točí mraky. Naštěstí po zaměnění Sokolů se to zvedlo nahoru, docela jsem se bavil a párkrát jsem se i zasmál nahlas, takže kromě toho hrozného začátku to nakonec nebylo špatné. Ten nápad se teda dal víc domyslet, Sokol hrát neumí (pokud to přehrávání teda nepředstíral) a pár trapných hlášek v tom je i později, ale i když to není bůhvíjak úžasná komedie, v rámci těch českých se podle mě řadí mezi ty nejlepší za posledních pár let. Což ale na jednu stranu opět ukazuje, jak moc je ta naše kinematografie v háji... 3* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • V Litoměřicích se natáčelo v ulici Eliášova (sídlo policie), Mírové náměstí, ulice osvobození (trafika), Dům Kultury - Shaker Bar (vyzvednutí dcery) a ulice Dykova (dům Prospalových). Sídlo policie je v ulici Eliášova v Litoměřicích, kde sídlí skutečné velitelství policie pro okres Litoměřicko. (mazuka)
  • Josef Melichar má ve svém bytě všude šály AC Sparty Praha, jelikož jeho představitel Jakub Kohák je její velký fanoušek. (mazuka)
  • Fiktivní znalec umění z bratislavské galerie dr. Boban Pálka (Jan Filipenský) byl pojmenován podle 1. asistenta režie Petera Pálky, taktéž původem z Bratislavy. Ve filmu si také zahrály Peterovy doklady ve scéně Boban vs. policista (Milan Šteindler). (Fuego)

Reklama

Reklama