Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 8

Recenze (334)

Botič 

všechny recenze uživatele

Uf, vážně tohle pustil Disney do světa v roce 2020? Takový ten film, co si pustíte v osm večer a dokoukáváte ho o tři a půl hodiny později. Vizuálně asi nejslabší Disney. Některé scény na sebe pomalu ani nenavazují. Ale to je v podstatě jedno. Ten největší problém se ukrývá v samotném poselství, které je teda fest zlý. Žena může v mužském světě uspět jen tehdy, když má superschopnost, na své straně ptáka a císařovo povolení, že tedy za něj může bojovat až, když mu jde o život? Kdyby se tvůrci vydali cestou She's the Man, udělali by mnohem lépe. Takhle servírují jen vykostěnou válečnou agitaci. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mulan přišla o svou pohádkovost a zároveň se nedovedla proměnit v epické dobrodružství pro celou rodinu. Spousta scén na sebe absolutně nenavazuje, charaktery, motivace a cíle jednotlivých postav se mění podle toho, jak to zrovna film potřebuje, akční scény jsou mizerné a velkolepá bitva vyloženě směšná. Yifei Liu není charismatická ani zvlášť přesvědčivá, Jet Li by evidentně byl rád někde úplně jinde a Donnie Yen tu prakticky být nemusel. A jako bonus typicky směšný asijský patos. Špatný film. A pokud fakt stál 200 milionů, měli by si u Disneyho najmout nějakého šikovného auditora, protože je vlastně i docela ošklivý. Ta hvězdička je za kostýmy. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Co jsem to teď sledovala? Pohádku? Ne, na to to není dost pohádkové. Fantasy? Ne, na to to není dost fantastické. Historický film? Ne, na to to není dost historické. Co je největší problém filmu Mulan? No, asi především to, že se jmenuje Mulan. A to může dost diváků naprudit už samo o sobě. A my jenž víme, že jsme neviděli animák, tohle řešit nemusíme. To porovnání. A jaká je tedy Mulan pro rok 2020? ***** První polovina je vlastně dobrá. Dětství, nezčení, že Mulan je asi trochu jiná. Nejenom kvůli její vzpurnosti tradicím. Třeba během učení nalívání čaje, mi Mulan bylo vyloženě líto. Protože ukázala charakter (tedy tu svou lepší stránku) na pomoc sestře a i to bylo špatně. Takže docela chápu, proč odešla. Protože je nejenom tvrdohlavá, ale záleží jí na její rodině. Jenom nedomýšlí následky, no. Třeba hambu celé její vesnice, pokud se na to přijde. Celý výcvik je vlastně fajn. Jenom moc rychlý, takže nebyla šance na ospravedlnění toho, co přišlo v druhé polovině. Protože když to přijde, ta druhá polovina je...divná. Od toho "zrození" Mulan to šlo do kopru, protože ničemu z toho nebyly postaveny základy. Mulan umí věci, které do té doby netrénovala (ta lavina mohla být cool, ale ohrozila tím i svoje muže), takže nemohla vědět, že to umí. Všechno jí najednou věří (když jí před pár chvilkama vyhostili) a dokonce jí pošlou za císařem (když jí skoro vůbec neznají a před pár chvilkama vyhostili. Ta girlpower byla taky trošku na sílu, ne? Prostě ne, ta druhá půlka se prostě brutálně nepovedla  :( ***** Ale kostýmy a výprava byla skvělá. To jo. Proto tři hvězdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Statočnosť bez strachu neexistuje.“ Niektoré scenérie (prírodné, architektonické) vyzerajú skvostne, hrdinka je sympatická (aj zvyšok kastingu) a akcie nie je veľa, ale je zvládnutá slušne (sem-tam s dobrým grifom). Tým by sme s plusmi končili. Divný strih, nelogické hovadiny (to fakt mali s tým katapultom takú megazlú mušku, že sa minuli o pár kilometrov, kým predtým triafali presne?) a hlavne som vôbec nerozumel univerzu, jeho vnútornej štruktúre. Zlá čarodejnica nie je zlá, Fénixa možno vidia aj ostatní a možno len hrdinka, armáda čítajúca 48 vojakov, pričom za výkvet armády je považovaná skupina šiestich mladíkov, ktorí pred pár hodinami ledva-ledva prežili prvú akciu. A tá armáda v meste, prečo tam iba tak stála? Bola začarovaná? A musela sa Mulan zúčastniť výcviku? Lebo pôsobí dojmom, že už pred ním bola hotový Tiger a drak. Celý tento nie zlý, ale dosť nešťastný a domrvený film je na tom trochu ako 47 roninov s Keanu Reevesom: chce byť rozprávkou, ale aj vcelku realistickou historickou drámou... čo proste nejde dokopy. Scenár už viac klišé byť nemohol. Jeta Li som nespoznal, wtf. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl každý film hodnotit na základě toho, jestli se hlavní herec/herečka chová v reálném životě jako idiot, asi bych musel odstřelit celou Mission Impossible... Pravdou ale je, že ani tak není Mulan žádnou skvostnou či epickou podívanou. Nutno však dodat, že ani animák není svou příběhovou zkratkovitostí ničím extra zázračným. Hlavním problémem tak zůstává slabá režie, která moc netuší, co vlastně chce. Mulan totiž na jednu stranu dokáže zaujmout svými souboji, ale na stranu druhou už to moc přehání s větším, a mnohdy absurdnějším, zapojením čchi. Být tam písničky z animáku a Mushu, byly by spokojené aspoň děti. Takhle se jedná maximálně o průměrné čínské dobrodružství, na které se brzy zapomene. Nezbývá než zkusit verzi z roku 2009. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • Pro film bylo vyrobeno zhruba 4 000 zbraní a 1 114 různých kostýmů, na kterých pracovalo během tří měsíců asi 40 lidí. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu a v Číně. Natáčelo se od 13. srpna 2018 do 25. listopadu 2018. (ČSFD)
  • Yifei Liu (Mulan) předváděla 90 % všech svých kaskederských kousků sama – jízda na koni, boj s mečem, bojová umění a bitevní scény. (ČSFD)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama