Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (318)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak to ani tak dlouho netrvalo a mame tu reboot. Tentokrat bez Milly, s minimem prehnany akce a sazejici spis na hororovou atmosferu. A ono to prekvapive docela funguje. Film od zacatku svizne odsejpa, triky jsou sice slabsi, ale celkovej vizual docela ujde, akce neni spatna a cely je to radne spinavy a krvavy. A hlavne prakticky od zacatku do konce napinavy, neni to sice nic, u ceho by hrozil infarkt, ale atmosferu to ma docela slusnou. Herci sice nic moc nehrajou, ale vlastne jsou to docela sympataci, coz do takovyhleho filmu uplne staci. Je tu taky spousta odkazu na hry, ktery jsem nehral, takze je to takovy, ze cloveku dojde, ze tohle je asi neco ze hry, ale je mu to vlastne fuk. Otazka je, jestli je neznalost hry dobre nebo spatne, vzhledem k tomu mizernymu hodnoceni tady asi spis dobre. Ja jsem od toho nic necekal a nakonec jsem docela spokojenej. Lepsi 3*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady asi nemám žádný větší problém. Cca první třetina se může pochlubit solidní, skoro až duchařskou atmosférou a pak se to zvrhne do klasické zombie střílečky, která nenadchne, ale ani neurazí. Nicméně to se dá říct o všech RE filmech. Pár nadprůměrných momentů se tu najde, masky ujdou a finální monstrum rozesměje, což sice nebyl záměr, ale co už. Nenudil jsem se, ale i tak si myslím, že jakékoliv další pokračování série by bylo zbytečné. 60% ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 40% | Nikdy jsem nebyl žádný mega fanoušek RE, který by žil touhle značkou, ale minimálně první 2 hry jsem dohrál a zanechaly ve mě docela silný zážitek - především díky své neúprosné survival horror atmosféře. V téhle filmové adaptaci se sice tvůrci snažili ukázat nám co nejvíce ikonických lokací spolu se známými charaktery, ale ve výsledku nedokázali nabídnout více. Nejvíce mě zklamalo to, že se úplně vytratila právě ta moje oblíbená survival atmosféra, kdy jediný moment s jakž-takž hutnou atmosférou je Chrisův boj proti zombíkům ve vile, kdy vidíme pouze záblesky - ale protože to není zrovna extra dobře natočeno, ani tahle scéna se nedá považovat za bůhvíjak vydařenou. Nejvíce mě celý film štvalo, jak tvůrci ignorují headshoty a většinu zombíků postavy zabíjí pouze pár výstřely do těla... A ani ti zombíci, vlastně většinu filmu moc jako RE zombies nebyly, achjo.... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je zde cítit obrovská inspirace hrou, přesněji řečeno remakem druhého dílu. Víceméně se to nese na vlně předchozích dílů a obávám se, že tato série už na filmovém plátně nikdy nikoho ničím nepřekvapí. Nevěřím, že Resident Evil bude mít potenciál být ještě někdy něčím víc, než akční jednohubkou vezoucí se na slavné značce. Jinak by po filmu neštěkl ani zombie pes. Jediné, co mě totiž bavilo, bylo poznávat jednotlivé charaktery z herní série. [55 %] ()

annanah 

všechny recenze uživatele

Film roku s neuvěřitelným komediálním potenciálem. Scéna se zapalovačem vyvolala u mé maličkosti záchvat smíchu jako málo co, bohužel toto nebyl záměr autora. Slovy Adama Kajumiho vysokorozpočtový počin se super efekty, což se podle mě projevilo hlavně na finálním zaporakovi, který byl skutečně velmi okatý. Okey a teď vážně... Nechápu proč se to stalo, relativně okey herci neměli absolutně co hrát a film neměl vůbec žádné tempo. Cítila jsem se jak legendární kritik ze Simpsonových, který volal po konci. Nicméně je pravda, že na konci se mi chtělo tleskat, neboť mé utrpení už nemuselo pokračovat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu se Jill (Hannah John-Kamen) ptá, zda je horší smrt nechat se spolknout obřím hadem, či sežrat velkým bílým žralokem. Jde o odkaz na první hru, ve které se objevují jak obří had, tak žraloci. (NiWi)
  • Resident Evil: Racoon City adaptuje první dva herní díly „Resident Evil“ (1996) a „Resident Evil 2“ (1998). (S.U.E.S.)
  • Premiéra Resident Evil: Racoon City stejně jako vydání herního dílu „Resident Evil: Village“ (2021) koliduje s 25. výročím herní série Resident Evil, jejíž původní první díl vyšel v roce 1996 na Playstation 1 a PC. (S.U.E.S.)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama