Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 1

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 1

Recenze (143)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nemám problém ztotožnit se s názory v tomhle dokumentu. To co mi vadí, že to je fakt strašná nuda. Stone jde Putinovi hodně na ruku, otázky vybírá pro diváka dost nezajímavé (spíš to vypadá jakoby je vybral sám Putin), a pokládá je sofistikovaným stylem našich sportovních redaktorů. A takové ty scény, kdy se spolu např. dívají na Dr. Divnovlásku, působí hodně vychtěně a křečovitě. Určitě jsem čekal, když ne mnohem víc, tak rozhodně něco jiného. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pri všetkej úcte k Stoneovi ako tvorcovi aj dokumentaristovi, tento seriál je viac než iba kontroverzný.... To má Oliver samozrejme rád, no tam kde preukazoval pozoruhodný vhľad do americkej reality, v tej ruskej sa predsa len trochu stráca a Putinovi aspoň v prvých dvoch častiach takmer akoby prisluhoval. Ten naopak tu prezentuje svoj uhol pohľadu, ale vcelku vyznieva ako celkom rozumný, dokonca ľudský líder, človek z mäsa a kostí, ktorý sa snaží robiť svoj prácu. Hoci z iných zdrojov vieme, že mnohé jeho tvrdenia sú iba jeho vlastná sebapropaganda, osobne by som mal ďaleko k tomu odsudzovať ho kvôli tomu... - aspoň donedávna. Bohužiaľ v dňoch, kedy píšem tento komentár, je už definitívne jasné, že svet si ho bude naveky pamätať celkom inak. A teraz, zo spätného pohľadu, to môže vyzerať aj tak, že slávny filmár sadol na lep autokratovi a stal sa s dobrým úmyslom šíriteľom dymovej clony jeho lživej propagandy. ()

Reklama

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tohle už není dokument, nýbrž jednostraná zpověď. Ona pravda není jen jedna (Ať už z východu, či západu) a tohle je agitka jednoho směru. Rusy, potažmo Putina, chápu. Nejsem však sympatizanten ani jednoho z táborů a mrzí mě, že se opět neobjevilo nic, co by pomohlo onu bipolaritu trochu umírnit. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Dokument je ukázkovou prací, po které si fakt řeknete, že i když třeba v některých věcech s Putinem nesouhlasíte, tak rozhodně mu rozumíte. Kdokoliv, kdo si myslí, že po staletích, kdy v čele Ruska stál jeden silný vůdce, tohle můžete nasilno nahradit demokracií ve stylu západních zemí, je úplně mimo. Podívejte se, jak krásně třeba jen u nás komunismus ze dne na den vymizel a lidi ho v hlavách najednou vůbec nemaj (pro lidi co nechápou - to bylo myšleno ironicky). Ano, Rusko rozhodně není stoprocentně svobodná země, ale je o 1000% svobodnější, než bývalo. Pokud chcete hodnotit jakoukoliv zemi, zejména v Euroasii, musíte se dívat nejdřív aspoň 500 let do historie, porozumět jí a teprve na základě toho si udělat názor. Rozhodně určitě všechno v Putinově životě nebylo tak krásné a růžové jak říká, na druhou stranu si myslím, že je jeden z mála lidí v čele jakékoliv dnešní země, který opravdu myslí dopředu a na to, jak to asi bude vypadat za 25, 50 let. Hodně tomu přispívá, že v čele země je už tak dlouho, někomu se to líbit nemusí, ale na druhou stranu podívejte se, jak to vypadá, když se představitelé země mění každé 4-5 let. Navíc se opravdu snaží mít nějaký právní rámec, a ten dodržovat - narozdíl od kolegů ze západu, kteří opravdu zákony mají jen pro srandu. Jeden příklad za všechny (na kterém je i vídět, jak stejně lidi slyšej jenom to, co chtějí slyšet) vzhledem k tomu, jak je Rusko tradicionalistická země, mají zakázanou propagaci homosexuality mířenou na děti mladší 18 let. Pak už si dělejte co chcete. Jo, ta propagace na tuhle věkovou skupinu je prostě ošemetná, takže rozhodně se to dá našroubovat skoro na každou veřejnou akci, takže prostě si tam nemůžete moc nikde vykračovat a svým dildovým růžovým vrtulníkem oblažovat každého v okolí, ale každá země má prostě nějaké zvyklosti a nemůžete si všude nakráčet jak Američani a na všechny tlačit svoje představy o životě. Za mě prostě výbornej dokument, a kdyby se lidi naučili víc přemejšlet a míň poslouchat kolenem, bylo by na tomhle světě radostněji. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, co na to televizní rada moudrých, která dohlíží na činnost veřejnoprávní televize. Proč tam není to, co tam mohlo být? Co na tom, že Stone tíhne k levicovým názorům, ale rozhodně není žádna podržtaška amerického mocenského establishmentu. Znám filmový rukopis Olivera Stonea, tím více musím ocenit jeho mimořádnou schopnost objektivně vybírat si z reality to, co opravdu sedí. Protože cokoli dělá, dělá doopravdy. Což věru nelze říci o kritice, všelijakých „mudrců“, kteří tomu vytýkají řadu věcí. Podle toho, co bylo řečeno, tak otázky nejsou jen lichotivé a přátelské, a nejsou ani hloupé. V mnoha ohledech překvapí, jak do sebe některé informace zapadají. Jelikož se dotýkají samozřejmě věcí, které se dějí. Kromě toho, ať už nakonec Putinův režim, či jeho zahraniční politika bude úspěšná nebo ne, je stále jedním z nejdůležitějších mužů světové politiky. Co k tomu dodat jiného, než složit velký hold Prima Zoom za odvahu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama