Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 1

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 1

Recenze (143)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vladimír Vladimírovič Putin je prezident Ruskej federácie. Je to skúsený politik a mimoriadne charizmatický muž, ktorý dokáže pevne viesť mnohomiliónový ruský národ a rozvážne spravovať najväčšiu krajinu na svete. Patrí medzi najmocnejších mužov našej planéty. Skúsený americký filmár, režisér a uštipačný, inteligentný hnidopich Oliver Stone s ním natočil výborný časozberný dokument zložený s otvorených rozhovorov. Prezident Putin pôsobí dôveryhodným, sebeistým, mužným dojmom. "Svet podľa Putina" sa mi páči. https://www.youtube.com/watch?v=Ct3pMWmok-Y ***** ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Nic nového jsem se z rozhovorů prakticky nedozvěděl, ale jsem moc rád, že něco takového vzniklo. Není se čemu divit, že u toho byl zrovna "truthseeker" Oliver Stone, který má za sebou už několik seriálů a filmů zaměřených proti americké tyranii a snaze o světovládu. Trochu mi zde chyběly nějaké "zajímavější" otázky (třeba i nějaké konspirační a ty o klimatu), hlavními tématy jsou zde hlavně Ukrajina a postoj k USA. Doporučuji hlavně pro lidi, kteří jen hltají americká média, aby si trochu poupravili pohled na tohoto velkého politika. ()

Reklama

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě velice rozporuplný dokument, pro mě určitě o to víc, že jsem Ukrajinec narozený v Donbasu. A tím, že jsem to napsal musím i zdůraznit, že nejsem na žádné straně konfilktu, protože jsou obě špatné. Tedy vlády, ne lidé, co zbytečně umírají. Každopádně celá válka mě přivedla ke zkoumání ruské historie a čtu si různé věci. Dal jsem si i tento dokument abych lépe porozuměl Putinovi. Určitě to účel splnilo. Celý dokument má každopádně vysokou hodnotu. Byť je značně agitační a jednosměrný (až teda na pár čestných výjmek hlavně na konci čtvrtého dílu, který působí o to trefněji ve světle současných událostí). Jeho hodnotou je to, že nejde o výblitek z aeronetu, ale o skutečně alternativní pohled. Přední americký režisér putoval do Ruska za Putinem a natočil s nim hromadu rozhovorů. Dvě kapacity -ne v nutně střetu- ale minimálně v nějakém dialogu vám musí stačit na udělání si obrázku. Nemusíte fandit Putinovi, ani nenávidět USA, abyste si z tohoto dokumentu vzali cenný pohled z jiného úhlu. Samozřejmě Putin říká lži. Je také narcistický a samolibý. Jenže i charismatický, inteligentní a možná nejlepší vůdce jakého Rusko za tisíce let mělo (samozřejmě ta konkurence nebyla kdovíjaká) a jako správný ruský vůdce naplnil svůj osud a dovršil svoje vládnutí naprosto příšernou válkou na Ukrajině. Zkrátka ale ať si myslíme o dotyčných cokoliv, kdyby podobný dokument existoval o Stalinovi, Leninovi, nebo Hitlerovi, rád bych se podíval. A myslím, že by takové dokumenty měly vznikat napříč vládami a politiky. A v tom je jeho síla. Takže vlastně ani nevím jak hodnotit, se zaujetím jsem sledoval celou dobu po čtyři hodiny a myslím si, že Putin je zmrd, stejně tak je ale svinská i americká vláda a Stone je příliš veden svojí (oprávněnou) nenávistí k US gouvermentu. Takže nevím.. čtyři? Čtyřka asi bude adekvátní. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vladimír Putin je jeden z nejvýznamnějších politiků poslední dekády. A nejen kvůli obtížné čitelnosti ruského prezidenta, se o jeho skutečném pohledu na svět moc neví. Zdálo by se, že Rusko nemá Západu co nabídnout. Rusko sice může a bude vyvážet ideologii konzervativní politiky zaměřené na rodinu a tradiční hodnoty. Ovšem to je jen chiméra. Ruská společnost je propastně vzdálená ideálu k němuž se upíná evropská pravice. V zemí bují obchod s drogami, korupce a zřejmě nevymýtitelný šlendrián. I přes velké pokroky v růstu porodnosti vypadá demografická situace stále špatně. Co ovšem Rusko nabídnout může, je styl politiky orientované na zájmy lidí, s jasnou vizi budoucnosti a s vůli k jejímu provedení. Tedy přesně to, co se evropským politikům nedostává. Ti se této hrozbě brání jednoduše, odsoudí ji jako nebezpečný populismus. Ovšem to je jen odmítnutí poptávky, tu potom naplní někdo jiný. Má tedy smysl poslechnout si názory Vladimíra Putina? Už kvůli jeho významu pro světovou politiku určitě má. Má smysl si je poslechnout v tomhle dokumentu? Ne tak docela. Oliver Stone má svůj názor jasně daný. Nepodrobuje odpovědi kritickému myšlení, jen přejímá co slyší a souhlasně přikyvuje. Kdo je zvyklý na články českých novinářů hlásající neotřesitelnou pravdu - zdravím Oldřicha Mánerta, ten jeho dokument snese. Berte ho jako Palatovy články, nebo Votápkův seriál na téma "Nenávidím Rusko", jen ideově otočený. A nebo si o tématu přečtěte dobrou knihu. To je taková, která Vám neřekne co si máte myslet. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vynikající rozhovor s Vladimírem Putinem, ve kterém povídá o celém svém životě, dozvíme se jak vnímá Stalina, Lenina a hovoří snad o celé své politické kariéře, o všech zásadních tématech. Dozvíme se mnoho zajímavých a nových věcí. Mě například překvapilo, že i přesto, jak USA se naváží do Ruska a neustále ho provokují, tak i tak je Putin pořád ochoten s USA spolupracovat. On nechce žádnou válku, žádné zbrojení, on chce s USA spolupracovat ve všech oblastech, nechce dávat na zbraně žádné finance. Bohužel však USA s mírem nesouhlasí a potřebují mít nepřítele, aby mohli dále zbrojit. Já Vladimíra Vladimiroviče Putina hodně obdivuji za to, co dělá pro svou zemi. Záleží mu na jeho lidu, na ruských občanech a dělá vše co může, aby se Rusové měli dobře. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama