Reklama

Reklama

Geniální průšvih

(festivalový název)
  • Thajsko Chalard Games Goeng (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh na motivy skutečných událostí o geniální studentce, jejích kamarádech a společném plánu, jak na podvádění v testech vydělat miliony. (Asean+3 Film Festival)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (43)

Othello 

všechny recenze uživatele

Námět, který dělá ze švindlování při písemkách napínavý heist, není vůbec špatný a jeden se tetelí, když si navzájem hrdinové posílají odpovědi otázek, ze kterých vytvářejí čárové kódy na tužky, které si rozdávají při testech. Zbytek je bída s nouzí, kdy ohavná kamera, na koleni dělaný střih a herecké ochotnictví se plácá ve 130 minutách našedlého obrazu, které by se daly zkrátit o pětinu jenom tím, že by neustálé zpomalené záběry běžely v normální rychlosti. Měl jsem smířlivější náladu díky tomu vyčerpávajícímu thrillu, který film solil při obcházení mezinárodního testu SITC, nicméně celé dílo se u mě pokořilo finálem, kdy nám je řečeno, že pravda skutečně leží na straně nesmyslných biflovacích jednorázových zkoušek, které určí zdali něčím v životě budete, nebo ne a ne naopak, kdy by mělo být spíše straněno postavám, které chytrým a inovativním obcházením zkostnatělého systému rozhodování nakonec vyhrají nad systémem a pokoří ho tak. Oni ho zde sice pokoří, nicméně samotný systém sám zvítězí jen díky tomu, že celou lumpárnu nakonec jedna z postav napráší úřadům a to jen z vlastní sobeckosti. Potvrzení tohoto statu quo po dvou hodinách je prostě zrada, srovnatelná s tím, kdy by na konci Dannyho parťáků George Clooney šel na policii prásknout svý kámoše v zločinu, peníze by jim tak byly opět sebrány a vráceny casinu. Nevim. ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Ze dvou třetin čistej řez, poslední akt už ale přehnaně šponuje napětí do komických výšin (bezmála bourneovskou honičku s ruskou gorilou ten film vůbec nepotřeboval). Zasloužená chvála za nápaditou režii, proklatě ostrý střih a tu plíživou kritiku školního systému, kde odejít do zahraničí znamená zruinovat si mládí, nebo si zaplatit někoho, kdo si ho zruinuje za vás. 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus v zahraničí trochu vyhajpovaná záležitost (81% od 4000 lidí na IMDB mi příjde trošku přestřelené), ale svým originálním námětem Thajsku rozhodně nedělá ostudu. Příběh o slečně, která je matematickým géniusem a rozhodne se svým nadáním vydělávat peníze, že bude při exams radit svým spolužákům, ovšem nápad a styl cheatování je hodně nápaditý (piáno) a při závěrečné zkoušce se z toho stává slušně napínavý thriller. Kdyby hlavní hrdinka nebyla taková ošklivá tlama a zkrátili by stopáž o 20 minut, možná bych šel i na 4. Na Thajsko však inteligentní a originální snímek. 65% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy nebylo opisování tak napínavé. Ta promakanost jednotlivých postupů se Thajcům povedla a konkrétně klavírní nápověda byla naprosto geniální. Sociální aspekt, který hlavní hrdinku k tomu všemu vedl sice není kodvíjak originální, ale nijak neurážel. Tradiční problém jsem měl s asijským hereckým projevem, ale jen v některých aspektech. Trošku mě zklamal závěr. Já vím, že tak by to asi mělo být, ale jsem si takřka jist, že v podání západní produkce by to bylo přesně naopak, což by se mi líbilo víc. Ale i tak je to jedna z nejoriginálnějších věcí, co jsem za poslední roky viděl. 80% ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama