Reklama

Reklama

Geniální průšvih

(festivalový název)
  • Thajsko Chalard Games Goeng (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh na motivy skutečných událostí o geniální studentce, jejích kamarádech a společném plánu, jak na podvádění v testech vydělat miliony. (Asean+3 Film Festival)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (43)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Thajský film jsem už dlouho neviděl a tento mi nedávno padl do oka a tak jsem do toho šel. Odnáším si z něho vesměs kladné pocity, i když je určen spíš teenagerům. Ale na chuť by si mohli přijít i příznivci exotického prostředí a odlišnější mentality. Rozhodně je příběh o zneužívání své geniality při podvodech originální a zpracování slušné. A jen dokazuje, že "s jídlem roste chuť ..." [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus v zahraničí trochu vyhajpovaná záležitost (81% od 4000 lidí na IMDB mi příjde trošku přestřelené), ale svým originálním námětem Thajsku rozhodně nedělá ostudu. Příběh o slečně, která je matematickým géniusem a rozhodne se svým nadáním vydělávat peníze, že bude při exams radit svým spolužákům, ovšem nápad a styl cheatování je hodně nápaditý (piáno) a při závěrečné zkoušce se z toho stává slušně napínavý thriller. Kdyby hlavní hrdinka nebyla taková ošklivá tlama a zkrátili by stopáž o 20 minut, možná bych šel i na 4. Na Thajsko však inteligentní a originální snímek. 65% ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Ze dvou třetin čistej řez, poslední akt už ale přehnaně šponuje napětí do komických výšin (bezmála bourneovskou honičku s ruskou gorilou ten film vůbec nepotřeboval). Zasloužená chvála za nápaditou režii, proklatě ostrý střih a tu plíživou kritiku školního systému, kde odejít do zahraničí znamená zruinovat si mládí, nebo si zaplatit někoho, kdo si ho zruinuje za vás. 80% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som sa rozhodol dať tam plnú. Už pri predošlom Poonpiriyaovom filme som váhal a toto bol skrátka bezchybný thriller s nezvyklou tématikou a perfektne premakaným scenárom. Trochu to kazí len moralizujúci záver, ale tak už to pri filmoch zo školského prostredia býva. Miestami identické s réžiou Dannyho Boylea. 90% ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Nevěřila bych, že může sledování podvodu při studentských zkouškách být tak adrenalinové. Bylo to napětí stejné, jako kdyby se jednalo o nějakou velkou bankovní loupež. A vlastně větší, protože filmů o bankovních loupežích je spousta. I když se jednalo o nefér hru, nedalo mi, než těm děckám fandit nejen proto, jak měli všechno geniálně vymyšlené, ale taky i z toho důvodu, že oba hlavní aktéři neměli na mysli jenom svůj prospěch, ale chtěli vytáhnout z bídy i své rodiče. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama