Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (300)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak trochu ulet za regulerni Bondovku bych to ani moc nepovazoval ten Connery uz je opravdu starej a z formy To i Moore vypadal ve svych poslednich filmech lip jinak je to vicemene remake Thunderballu a po strance akce to neni tak spatny koukat se na to da ale jak rikam ti jini herci ve znamych rolich absence Barryho hudby a ten Conneryho navrat po 12 letech nevim co k tomu rict film je to koukatelnej ale jako Bondovka nehodnotitelnej proste ulitlost ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Předem upozornuji ostatní, kteří to nevědí, že toto není oficiální bondovka. Je to neoficiální bondovku a remakem bondovky thunderball. A musím bohužel říci, že se to nepovedlo. Otřesná hudba, nulový příběh. Něco se ve filmu najde slušného, ale moc toho není. Nechci dát odpad, ale jen jednu hvězdu s odř.ušima jen tak z nostalgie. 20% = * ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Neoficiální bondovka s Connerym, dějově kopírující jednu z jeho vlastních oficiálních?! Pro mě primárně laciný a nezáživný výsměch bondovskému kultu, jenž z hlediska výpravnosti, velkoleposti a hlavně zábavnosti těžce prohrává snad se všemi dosud natočenými dobrodružstvími agenta 007 (a že mě mnohá z nich dnes už nechávají hodně chladným). Tuhle upocenou zbytečnost (kterou má na svědomí režisér nejlepšího dílu Star Wars!) nezachrání ani (pořád celkem šmrncovní) Connery, ani krásná (a proklatě sexy) Kim Basinger... A bohužel ani Mr. Bean! :D Nadprůměrně mě pobavilo asi jen zúčtování se zlou bondgirl (která je taky krásná a sexy :)). 40 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V roku 1983 prišli dve bondovky - jedna z produkcie Alberta Broccoliho a druhá z produkcie ani neviem koho. Tá prvá - Chobotnička - mala všetky prvky, ktoré by mala správna bondovka mať, a skvele som si ju vychutnal. Táto má len Seana Conneryho. A priznajme si - nebyť toho, že pár rokov ako James Bond žil, nikdy by tento film nebol dobrý. Takto je to len nevyužitá rozprávočka, v ktorej je všetkého viacej, všetko je viacej prehnané, ale neponúka nám nič nové - maximálne pohľad na stoporené bradavky Kim Basinger. Herci v pamätných úlohách sú úplne iný, ale to by mi nevadilo, problémom je, že sa hneď zmenilo ich správanie k Bondovi. A to o 360 stupňov. Netvrdím, že tu nie sú podarené momenty, ale je to len film, ktorý sa priživuje na Bondových filmoch a strašne sa tu prehráva - taká Barbara Carrera bola neskutočne nasmiech. Hold najväčší film Irvina Kershnera zostane impérium vracia úder. Aj keď po tomto mám dojem, že aj za to impérium môžme viacej ďakovať lucasovi. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa medzi oficiálne Bondovky nezaraduje sa dá považovať za priemerný diel tejto série. Sean Connery svoju najslávnejšiu úlohu zvláda opäť skvelo, ale pôsobí pomerne staro, tak tesne pred dôchodkom. Účasť Rowana Atkinsona je veľmi rozpoluplná, pretože scény s ním pôsobia až priveľmi komicky. Najviac však chýba pôvodná hudba Johna Barryho, kvoli čomu nemajú mnohé scény ten správny šmrnc a väčšina melódii je úplne nevýrazná. Ku kladom filmu zase patrí neutíchajúca akcia, takže film v podstate nenudí, navyše spestrené o typické Bondove hlášky. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (36)

  • Sean Connery kdysi řekl, že nikdy nebude hrát Bonda. Jeho druhá žena Micheline Roquebrune na to prohlásila: "Nikdy neříkej nikdy". V závěrčných titulcích jí je věnováno poděkování za inspiraci k názvu filmu. (Terva)
  • Když Largo (Klaus Maria Brandauer) odejde a zanechá po sobě hrající magnetofon s nesmyslně vytaženou anténou, přijíždí na koních horda banditů. Přitom hudba utichá, ale Largův poskok přitom stojí (pokud by manipuloval s rádiem, musel by buď klečet, nebo se alespoň ohnout, aby na rádio dosáhnul, což však neudělal). Současně vidíme, že anténa zmizela, je tedy zasunuta. Proč by však Largův poskok anténu zasouval a jak by zvládl zasunout anténu a rychle vstát, když se banditi přiřítili od vstupní brány za cca vteřinu až dvě? Zkrátka v předchozím záběru anténa byla vysunutá, v následujícím zasunutá, aniž by měl kdokoliv šanci ji rychle zasunout. (pjotri)
  • Zatímco Bond ve svých klasických filmech používá zbraň Walther PPK ( 7,65 mm), v tomto snímku používá sice taky Walther ale označení je P5 (9 mm). (Terva)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama