Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování, podle mně nepřesvědčivější vize budoucnosti, která se pomalu, ale jistě plní. Přístup OCP donutí policisty v Detroitu ke stávce a podle toho to také ve městě vypadá. Rabování, násilí, bezpráví a nová všudepřítomná droga Nuke. Prostě další vývoj, který jen podtrhuje kvalitu předchozího scénáře. I když se OCP snaží Robocopa vyřadit ze hry, on si plně uvědomuje sám sebe a opět bere situaci ve městě do svých rukou. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

No škoda, lebo v istých ohľadoch mala dvojka u mňa - najmä zo začiatku - dokonca viac našlápnuto ako predchodca. A to konkrétne (možno nechcenou, ale výraznou) satirickou komičnosťou "Ochranári to nazývajú katastrofou... ale tak hovoria všetkému", čo mi dokonale pasovalo s tou absurdnou detinskou atmosférou, taktiež pomýlený a politickým agendám prispôsobený robi (čítajúc práva mŕtvole, či moralizovanie fajčiarov) vo mne vyvolal aj úprimný celkom počuteľný smiech... Ale koho napadlo zrazu v tretej tretine filmu, že šak poďme natočiť za zvyšné peniaze predsa len akčné scfíčko?! (a že te zbytný badžet bol už riadne vytrieskaný...) Ja toho vola považujem za vraha filmu! Pre úplnosť: posledný akčný fight natoľko lacný a nezaujímavý až sa stal nezrozumiteľným (myslím, že plastelinové akčné scény sú na rok 1990 neodpustiteľné!) Ešteže posledná veta vyšla z chladných robotích úst vskutku povznášajúca. :) ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

O třídu horší, než první film. Ani ne tak temnějším pojetím, jako WTF momenty a příběhovými nápady (vážně malý kluk může být šéfem drogového kartelu, kterého všichni poslouchají?), které jsou zde zpracované v tak divné formě, že to činí celé pokračování až stupidní. Palec nahoru za linku Robocopa a jeho upgradem ze 3 systémových zákonů, kterými se řídí na 300. A též za linku krachujícího Detroitu a pokusy o Robocopa 2. Mínusy za psycholožku, drogový kartel a zmíněné příběhové kiksy. Prostě průměr. 60% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Připoměl jsem si tento pradávný kousek, který sice nedokazuje kvalit jedničky, ale pořád je to pěknej kousek. Bylo fajn vidět v celku ty scény který jsem si z toho pamatoval. Vtipné pokusy o nové robokopy, kteří se likvidovali ještě, než se pořádně ukázaly, nebo parádní finální fight s RoboCainem člověk nikdy nezapomene. Podle mě filmek pěkně uteče a jako nostalgie u mě fungoval skvěle. 80% :) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nejhorší na RoboCopovi 2 je to, jak je o tolik horší než úchvatná jednička. Používá prvky světa vymyšlené v jedničce, ale všechno je nějak horší a blbější. RoboCop obalený do plastu, co vypadá jako modrá od Xiaomi mobilu, Lewisová s mamkovským účesem, Verhoeven ani scénáristé R1 nedorazili a scénář fašouna Franka Millera se vydal jiným směrem i přes zásahy studia (později ho zpracoval v původní podobě jako komiks a i tak to není žádný zázrak). Snad jediná příjemná věc je bitka obou kyborgů. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Šanci k napsání scénáře k filmu dostal spisovatel a komiksový scenárista Alan Moore, ale odmítl. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy zloději, kteří vykrádají obchod se zbraněmi, rozstřílí RoboCopovi (Peter Weller) auto, je nápis Detroit na dveřích auta nepoškozený. V dalším záběru je ale prostřelený. (Zek)

Reklama

Reklama