Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (153)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vymaštěné béčko, které od Kinga asi příliš lidí nečekalo. Mistr hororu se však se svým režisérským debutem nijak nemazal a vychrstl na diváka půl druhé hodiny dlouhý heavymetalový videoklip. A soundtrack je prakticky to jediný, co mu žeru. AC/DC a jejich pekelné zvony totiž dokážou vlít krev do žil i takové srágoře, jaká mu z Maximum Overdrive vyšla. Povídku Náklaďáky už si nepamatuju, ale je víc než jasný, že kdyby to Kingovi takhle natočil kdokoliv jinej, bude se soudit o svý jméno v titulcích, a to i přesto, že to úlet být měl. Holt už nemám ty správný buňky. Horror Challenge Tour 2016 a Seznamte se s... Stephen King ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzbura strojov je taká moja detská spomienka. Takmer 30 rokov späť sa mi to zdalo zábavné, ale teraz mi to prišlo až moc naivné a hlavne postavy sa tu chovali až moc imbecilne, o hercoch radšej pomlčím. Celkovo to preto vyznelo pomerne dosť trápne, skrátka King to s tou béčkovosťou asi prehnal. Tento film u mňa evidentne skúškou časom neprešiel. 40/100 ()

Reklama

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Vsadil bych se, že kdybych se na to koukal o něco mladší, mělo by to poctivý místo na některý VHSce a viděl bych to i víckrát. Ale s tím, že jsem to viděl až nyní, tomu musím pár věcí vytknout. Rozhodně se ten film nebere moc vážně, což mu jenom prospívá, ale také je plný hloupostí, nesmyslů a protiřečení. Od efektů si moc neslibujte, ale o ty tu ani moc nejde. Nápad je to sice zajímavej, ale zpracování dost pokulhává. Nejzajímavější momenty pro mě byly mimo čerpací stanici, proto je taky škoda, že většinu času sledujeme pouze dění zde, které se vleče a není moc pestrý a zábavný. "This machine called me an asshole." Slabší *** ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Maximum Overdrive jsem viděl několik let předtím než u nás vyšla první kniha Stephena Kinga, takže mi tehdy jméno tvůrce vůbec nic neříkalo. Dokonce jsem to viděl ještě dřív než u nás v kině dávali Mladé pušky, takže Emilio Estevez na tom byl u mě podobně jako King. Jediné, co jsem znal dlouho a dobře, byli AC/DC. Film se mi velice líbil a videokazetu s ním jsem si tehdy od kamaráda půjčoval pořád dokola. Teprve z hodnocení tady na csfd jsem zjistil, že většina lidí považuje ten film za špatný. Tenkrát bych se tomu asi divil, dnes už se nedivím ničemu. Ani tomu, jak odtud Zack Snyder v remake Dawn of the Dead vykopíroval tu scénu s kanálovou akcí. Myslím, že na jednoho zfetovaného spisovatele horrorů, kterým King v té době byl, je tohle velice slušná záležitost. A taky že na poli fantastického horroru patří Maximum Overdrive k tomu lepšímu, co v 80. letech vzniklo. I když je pravda, že na mém pohledu má lví podíl soundtrack, který mají na svědomí výhradně právě AC/DC. A taky už mi začíná pomalu docházet, proč většina lidí ten film odsuzuje. Možná, že gró nespokojenců tvoří Stephenovi fanoušci, ošklíbající se nad tím, že se Mistr vykašlal na jakékoli hlubokomyslné psychologické prokreslování charakterů, které mu tak rádi připisují, a místo toho si natočil tuhle lehce ulítlou a fantasticky rock ’n’ rollovou filmovou pecku. A ještě poznámka na okraj: Povídku Náklaďáky jsem snad nikdy nedočetl, protože mě na rozdíl od tohohle filmu vždycky strašně nudila. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť hororový krvák, ale je z toho komediálny krvák. Prečo nie, funguje to celkom slušne. Samozrejme logika nefunguje vôbec, ale o to sa ani nikto nesnažil a divák určite o ňu ani záujem mať nebude. Je otázka, či AC/DC tu je pre film, alebo film je tu pre AC/DC. Maximum Overdrive totiž najlepšie funguje ako 90-minútový videoklip k ich hudbe. Škoda, že sme sa na konci dočkali len suchého titulkového konštatovania vyriešenia situácie a King sa neodvážil vydať aj do vesmíru a ukázať nám, ako uvedená akcia prebehla. Kniha zrejme bude myšlienkovo bohatšia, tu je nám všetko ponúknuté ako na tanieri. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Stephen King natočil film podľa vlastnej poviedky "Náklaďaky". (shimik77)
  • Muž, kterému na začátku filmu bankomat nadává, je režisér Stephen King. (Dinsberg)
  • Po propadáku filmu prohlásila skupina AC/DC, že už se nikdy nebude podílet na žádném soundtracku. (Stanley619)

Reklama

Reklama