Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (426)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Americkému režisérovi v britských službách Davidovi Brucknerovi sa v jeho prvom samostatnom celovečernom horore podarilo ma po väčšinu času udržať v správnom napätí a zároveň nevedomosti toho, o čo v príbehu vlastne kráča. Finále patriace skôr kamsi do fantasy žánru síce nebolo úplne podľa môjho gusta, napriek tomu však Rituál radím k tomu najzaujímavejšiemu, čo rok 2017 v rámci hororového žánru priniesol. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ritual aneb Bylo nás pět. ////Ať mutant, kříženec či kripl, nebo Lokiho parchant, bych si tipl, měl by dávat většího majzla, na kdejakého anglického hajzla, neochrání ho švédská divočina, neb anglána chrání tesařská širočina. Anglána ochrání i brouk, neb jakmile vyběhne na palouk, z plna hrdla zpívat začne, Duch lesa se toho přednesu divě lekne, divná, divná, divná to věc, že duchy z lesa vyžene kůrovec. Duch si prozatím jen do gatí nadělal, když na něj anglán škaredě zavolal. a tak prostě zkrátka - končí tato švédská jatka. Šílenec či intelektuál - ať shlédne tento Rituál, pak dá si pozor měrou vrchovatou - až půjde do lesa na vysokou. //////// Po hloupé rýmovačce pár technických - ve střední Evropě by mohl strašit nějakej synáček Peruna nebo Striboga v podobě obřího hřibu s nožičkama. Les, déšť, bouřka - tohle by mi bohatě stačilo ke spokojenosti, závěrečné obludárium bych opravdu s chutí oželel. Lesní lidé opravdu bývají tak trochu mešuge, ale méně než ti z filmu. To musela bejt fuška sehnat takový xichty. Podmanivá atmosféra filmu končí vstupem do první chaty, bohužel...pak už se tlačí na pilu. Škoda, škoda, docela mi vadí, že se tyhle slibně rozjetý věci nakonec utopí v okultní fantasmagorii. Tenhle film je v podstatě kopie filmu Descent, jen místo čtyř pěkných bab tu máme čtyři chlapy. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Štvorica najlepších priateľov, prichádza na odľahlé miesto v divokej prírode, aby si uctila pamiatku zosnulého kamaráta. Keď sa cestou späť jeden z nich zraní, skratka cez hustý les, sa javí ako ideálne riešenie. Lenže príchodom noci, začínajú mať podaktorí pocit, akoby ich niekto, respektíve niečo, sledovalo. A majú pravdu ... Lampáš. Les. Podivné zvuky. Hlavo halušky. Solídna hudba. Jednoduchý príbeh. Toto všetko zabalené do slušnej atmosféry. Divák sa síce od strachu “neposerie”, no rozhodne bude pociťovať príjemné šteklenie na hororovej duši, či nostalgicky zaspomína na kadejaké počiny z minulosti, ktoré dokázali solídne nahnať strach, takže ja hodnotím veľmi pozitívne. Navyše, Bruckner už má za sebou “dva” pomerne úspešné pokusy, takže žiadne prekvapenie, skôr očakávaná jazda na úrovni lepšieho priemeru. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

David Bruckner měl vyhráno již v okamžiku, kdy se rozhodl pro realizaci daného námětu. V rukou šikovného režiséra se zkrátka jedná o sázku na jistotu, kterou by mohl ohrozit snad jedině příšerný scénář, což rozhodně není případ Ritualu. Naopak, scénárista Joe Barton odvedl vynikající práci a hned od úvodu pečlivě vykresluje charakter jednotlivých postav, zvláště Luka. Poskytuje divákovi interesantní náhled do dynamiky přátelských vztahů v mužském kolektivu a připravuje tak Brucknerovi vhodné hororové podhoubí. Dříve či později začne Ritual evokovat asociace na Wingardovu atmosfericky bezchybnou Blair Witch, za níž však Brucknerův snímek mírně zaostává v intenzitě přítomné paranoie. Po vizuální stránce naopak Ritual boduje na plný počet. Líbí se mi design rohatého božstva a vyzdvihl bych i užití gondryovského prolínání prostoru (obchod <-> les). Jakožto zdejší hororový expert tak mohu Ritualu udělit hned čtyři silnější hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní zářez z Británie ? !! Celkem lituji, že jsem onehdy nešel do kina, když jsem měl možnost, atmosféra filmu je velmi povedená. Přátelé si zajedou na výlet do Švédských lesů, kde však propadnou halucinacím, paranoii a bude je nahánět cosi nadpřirozeného. Drží si to tempo. scény v chatce jsou slušně děsivé a ústřední zlo je vynikající,škoda, že se tvůrci nevěnovali i Gore, ale i tak slušná záležitost, která letos patří k tomu nejlepšímu. 75% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Film je natočen dle stejnojmenné knižní předlohy od Adama Nevilla. (Miseet)
  • Keď skupina vstúpi do zrubu, dvere sa otvoria smerom dovnútra. O chvíľu neskôr, keď Luke (Rafe Spall) otvorí dvere, aby sa pozreli do lesa, dvere sa otvárajú smerom von. (Karamanlis)
  • Túra sa odohráva niekedy v lete a podľa mapy sa turisti nachádzajú v národnom parku Sarek, ktorý je na severe Švédska. V tomto ročnom období tam slnko nezapadá, preto tam počas leta nikdy nemôže byť úplná tma. (beso74)

Reklama

Reklama