Reklama

Reklama

Veronika

(festivalový název)
  • Španělsko Verónica (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o študentke cirkevnej školy v Madride, ktorá sa kvôli pracovnej vyťaženosti matky neustále musí starať o trojicu mladších súrodencov. Keď počas dňa zatmenia slnka, v roku 1991, spolu s dvomi spolužiačkami, podnikne nevinnú zábavku so špiritistickou tabuľkou "Ouija", ani v najhoršom sne by dievča nenapadlo, aký to bude mať dopad. V ohrození života temnými silami sa ocitá nie len ona samotná, ale i jej mladší súrodenci .. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Paco Plaza je dobrý, je to režisér, který ví, jak natočit horor, ale nějak jsem se v případě snímku „Veronika“ nedokázal do jeho filmu ponořit, nedokázal mě tak strhnout, jako třeba „REC“. „Veronika“ rozhodně není špatný film, ale jako kdyby mu něco chybělo, jako kdyby to byla až moc velká jízda na jistotu, která nezklamala, ale v mém případě ani nenadchla. Dobré řemeslo ale zůstává. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 1991 dostala madridská polícia telefonát, v ktorom mladé dievča žiada o pomoc. Pri prešetrení prípadu sa zistilo, že dievča sa spolu s kamarátkami hralo s doskou Ouija, pomocou ktorej na seba privolalo desivú entitu, ktorá sprevádza každý jej krok. Jej rodina sa preto ocitla v obrovskom nebezpečenstve. - Pre mňa obrovské prekvapenie, ktoré hravo strčí do kapsy americké horory s miliónovými rozpočtami a slávnymi hereckými menami. Deti to odohrali na výbornú a skutočne mi na nich záležalo. Sandra Escacena, pre ktorú je to herecký debut, podala špičkový výkon a jej ďalšie kroky budem pozorne sledovať. Verím, že zostane u hororu, a neobávam sa, že by tomu bolo inak, pretože hororoví tvorcovia zo Španielska sú v tejto oblasti velmi pokročilí a v poslednom desaťročí vyprodukovali viacero výrazných mien. Strašidelných sekvencií je dosť a fungujú správne, takže jediné, čo v tomto prípade bolo pre mňa problémom, je trochu pomalší spád. Nevylučujem, že sa k tomu v blízkej budúcnosti vrátim a hodnotenie pôjde ešte vyššie, pretože okrem špičkového The Crucifixion od Xaviera Gensa som v tomto subžánri v poslednej dobe nezaznamenal nič lepšie. + herečka z REC 3: Genesis ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ja som hrozne sklamaný.Myslel som si Že to bude poriadna ducharina no a dostal som slabší priemer.Duch alebo čo to bolo nie je vôbec strašidelný a vlastne sa ani nevyskytuje.Ľakačky tak isto nulové.No a koniec bol úplne nudný.Pre mňa 2* a veľké sklamanie.Aspoň herci sympatický aj keď boli strašne uvrieskaní. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Téma „nehrajte si s duchy, nebo vám pěkně zavaří“ není v kinematografii novinkou. Kvalita takových filmu dost závisí na invenci jejich tvůrců a tohle se povedlo. Tak třeba postava slepé jeptišky co věčně hulí cigáro byla velmi působivá. Espíritu malévolo mladistvou hrdinku pěkně děsil a způsobil jí menstruaci. Také uměl udělat plíseň na madracích a řadu dalších věcí. Lokální infestace jak vyšitá, řekl by exorcista. Co holka udělala špatně? Na závěr seance zapomněla ducha propustit. Ano, milí filmoví tvůrci, opět bingo! Je tomu už hodně dávno, co se na univerzitě v Salamance vyučovala magie, ale jak vidět, některé znalosti se ve Španělsku udržely dodnes. Navázat na přerušený rituál ale nebude snadné, protože obě spolužačky, jež se zúčastnily prvního obřadu, s tím už nechtějí mít nic společného. Vynalézavá patnáctiletá dívčina tedy vezme do party své tři mladší sourozence. „Zahrajeme si takovou hru...“ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér Paco Plaza( Rec 1,2,3) si dal od Zombie pauzu a vrhl se na Exorcismus,což je snad ještě otřepanější téma než Zombie a nepřišel absolutně s ničím novým. Technicky je film na slušné úrovni, ale to se jako plus příliš brát nedá vzhledem k režisérovi to byla automatická věc, jinak se jede dle klasické šablony. Pro mě je tenhle druh hororu velmi nezáživný, jelikož divák viděl jeden, viděl všechny a jelikož zde chybí lekačky i gore, tak jsem si zde nenašel nic, co bych si mohl z filmu odnést. Vzhled démona ujde a závěr je docela akční, takže vyloženě utrpení to není. Pro fanoušky žánru snesitelná a koukatelná záležitost, pro mě spíš ztráta času. 55% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Záver filmu zobrazuje autentické fotografie, ktoré policajti urobili z miesta incidentu, ku ktorému boli 15. júna 1991 privolaní. (Arsenal83)
  • Obdobie natáčania trvalo od 4. júla do 25. augusta 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama