Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (404)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Bol by z toho celkom slušný vojnový film, keby sa z neho odrazu nestal... celkom slušný horor. V mnohých ohľadoch pripomína atmosféru a dejovú linku Votrelcov bez toho, aby ich bezprostredne evokoval. Nie je to film podľa môjho gusta, ale tvorcom kvitujem odvahu zaoberať sa surovou vojnovou realitou. PS 1: Amíci konečne objavili Jánošíka a jeho osudy. PS 2: V intenzite zvuku sú priveľké kontrasty, ktoré vám môžu celkom pokaziť filmový zážitok. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem levný horor, ale Overlord je regulérní vymazlený válečný masakr, který bez nějakého otálení rovnou kope do vrtule a hned v úvodu předvede naprosto luxusní akční výsadek na území okupované Francie s intenzitou, kterou jsem naposledy zažil v Band of Brothers, aby se v druhé půli se proměnil ve variaci na Wolfensteina, akorát s černým B. J. Blazkowiczem. Který však na všechny ty nácky není sám. Celá ta partička vojáků je hodně fajn a náckové zase správně démoničtí. Vizuálně to vypadá velmi dobře, zejména noční scény a s ohledem na žánr si tvůrci mohli dovolit i stylizovaný přepálený gore, což v kombinaci se skvělými efekty a kvalitním zvukem udělalo každou přestřelku velmi uspokojující. Jedinou vadou na kráse je pro mě akorát trochu banální vysvětlení původu monster, která navíc nejsou ani kdovíjak originální a nápaditá. Ale celkově mě to jinak bavilo fest. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Slabé jako čaj a zase trestuhodně nevyužitý potenciál.... Ono by snad ani nevadilo, že tam není 5 minut bez nějaké nelogičnosti, debilty či chyby, kdyby se to hezky splatterovsky utrhlo ze řetězu, ale ono se to tváří, že to chce být seriózně "horrorové" a přitom je to prohnané přes až komiksově barevné filtry a počínání vojáků je zde těžce (a nechtěně) absurdní.. Klišé, rutinérství, imaginace na slabých 30% (asi aby z toho náhodou nevypadnul dobrý film). Atmoška víceméně nulová, masky dobře zhotovené, ale nenápadité. Scénář žalostný(!!). Prachy asi padly na výbuchy, protože vesnici představují všehovšudy tři domy a jedna boční ulička a interiéry zahrnují jednu půdu a asi tři místnosti v bunkru.... Jakože sorry, ale tohle mě fakt nasralo. Buď to měl být braindeadovský splatter, nebo realisticky a naturalisticky pojatý válečný horror o jednotce která náhodou narazí na cosi lovecraftovsky nepopsatelně zrůdného a děsivého... Tenhle kočkopes který není ani dost cool, ani dost bloody, ani dost ..cokoliv, je fakt o ničem. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Bezva béčko, které stylově a smysluplně využilo kulisy 2. světové války pro šťavnatou krvavou akčně-hororovou jízdu (byť to skoro do půlky vypadá, že se jedná o standardní válečný film). Solidní obsazení (Pilou Asbaek jako hardcore záporák opět září), napětí, atmosféra, fajn triky, drsná akce a solidní míra nekompromisnosti (lest s Němcem na motorce je bomba). Julius Avery by mohl být velmi šikovný chlapec - takhle nějak bych si totiž v současnosti představoval tvorbu Roberta Rodrigueze. Moc jsem si to užil. 70 % ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Na papíře to znělo lákavěji. Overlord je dobře natočený akční horor s nemrtvými, nácky a nemrtvými nácky. Jen na něj tvůrci neměli moc peněz, takže trvá dost dlouho, než se rozjede a nakonec toho Julius Avery a J.J. Abrams nepředvedou tolik, aby se to dalo považovat za opravdovou pecku. Díky dobrým hercům, poctivému filmovému násilí a ke konci solidnímu tempu je to však nakonec docela fajn. Čekalo se ale asi víc. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Producent J.J. Abrams na CinemaConu 2018 oznámil, že Overlord navzdory dřívějším spekulacím nebude patřit do Cloverfield univerza. (NiWi)
  • Jde o první film od produkční společnosti J.J. Abramse Bad Robot, který dostal rating R, tedy nepřístupný do 17 let. (NiWi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama