Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (404)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je, že spojení nácků a hororu perfektně funguje v počítačových hrách, ale ve filemch se to snad nepovedlo nikdy. Mannova pevnost byl příšerný shit už tenkrát a filmy jako Outpost nebo Frankenstein's Army díru do světa vážně neudělaly. Tohle měl změnit nadějný Overlord a chvilku to vypadalo opravdu nadějně, efekty dobrý, hodně krve atd. Jenže mytologie i atmosféra nulová, všechno jsou jen nějaký pokusy bez démonů atd. a všechen ten potenciál se postupem času ztratí a zůstane jen řemeslně slušný akční béčko. Tenhle žánr je pro film prokletý a přitom kdyby si dal někdo opravdu záležet, filmový Wolfenstein by mohl být historickou událostí. V rámci tohohle mixu zatím snad nejpovedenější, ale o ničem jiném, než zapomenutelném průměru nemůže být ani řeč. 55%. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Slabé jako čaj a zase trestuhodně nevyužitý potenciál.... Ono by snad ani nevadilo, že tam není 5 minut bez nějaké nelogičnosti, debilty či chyby, kdyby se to hezky splatterovsky utrhlo ze řetězu, ale ono se to tváří, že to chce být seriózně "horrorové" a přitom je to prohnané přes až komiksově barevné filtry a počínání vojáků je zde těžce (a nechtěně) absurdní.. Klišé, rutinérství, imaginace na slabých 30% (asi aby z toho náhodou nevypadnul dobrý film). Atmoška víceméně nulová, masky dobře zhotovené, ale nenápadité. Scénář žalostný(!!). Prachy asi padly na výbuchy, protože vesnici představují všehovšudy tři domy a jedna boční ulička a interiéry zahrnují jednu půdu a asi tři místnosti v bunkru.... Jakože sorry, ale tohle mě fakt nasralo. Buď to měl být braindeadovský splatter, nebo realisticky a naturalisticky pojatý válečný horror o jednotce která náhodou narazí na cosi lovecraftovsky nepopsatelně zrůdného a děsivého... Tenhle kočkopes který není ani dost cool, ani dost bloody, ani dost ..cokoliv, je fakt o ničem. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Overlord je v principu přihlouplé béčko, které ale samo sebe bere naprosto vážně. Filmu opravdu výrazně chybí odlehčení, hlášky, něco ujetého či pamětihodného. Dokážu si vybavit pouze jednu nápaditě humornou brakovou scénu (granát v ústech), zbytek je jen strašně vážný a umělý patos, za což může opravdu líný scénář. Veškerý děj se v nejzábavnějších pasážích omezuje na tuctové utíkání před kdečím a objevování příšer vypadajících jako Deadpool bez masky. Postavy jsou naprosto tragicky napsané - v užším výčtu by se daly popsat jako dobrosrdečný černoch, badass kovboj, protivný talián, šikovné dítko, emancipovaná Francouzka a generický esesácký záporák s hordou nácků bez mozku - všichni ploší, nezajímaví a předvídatelní, čemuž nepomáhají ani nepříliš výrazné herecké výkony. Film je navíc zbytečně hlučný - i postavy během naprosté většiny dialogů musí na sebe pořád křičet, i když k tomu nemají důvod. Celé to plyne přímočaře očekávaným směrem bez zvratů a překvapení. A těch pár akčních scén s přemírou efektů (nepřipojuji se k názoru, že úvodní výsadek je dobře natočený) rozhodně fádnímu scénáři nepomůže. [Sitges 2018] ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Je to guilty pleasure jako prase, je zde hodně gore, akčních scén, které jsou i perfektně nasnímané a sestříhané, trošku absurdních prvků, trošku toho Wolfensteina a pětice sympatických amíků. Líbil se mi docela velký důraz na stealth v první polovině, aby v té druhé nastoupila krvavá lázeň. Mutantů/zombíků zde moc není a ohledně těch experimentů se člověk moc nedozví, kolem tohohle tématu je to pouze okrajové. Líbila se mi celkově kamera, dost nabouchanej audiovizuál, sem tam výborná hláška a i když je film někdy klišovitý a předvídatelný, neklade moc na to důraz a počet nelogických či otravných scén je hodně nízký. Chválím aj samotný ne-happy end, sice vše dobře dopadne, ale neznamená to že se jede domů :) výprava zaslouží palec nahoru a má to docela našlapané tempo. Když se však na to podívám z kritické optiky, snad ve všech ohledech film mohl nabídnout daleko víc, bohužel se ke konci jen zmohl na sice brutálně intenzivní boss fight - ovšem samotná látka nabízela daleko větší potenciál a tak laboratoř spíš slouží pouze jako kulisa k vybíjené. Přesto jsem se ani chvíli nenudil a za něco takového by se ani Carpenter nemusel stydět. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Chapem aj nizke komentare, ale videl som to v megahlasnom kine na obrovskom platne v Nemecku a tuto akcnu rezbu, ako to perfektne opisal uzivatel RUSSELL a uplne suhlasim s jeho komentarom, som si uplne uzival. Proste staci vypnut mozog, ist sa bavit, pokial vam nevadia brutalne vyvrazdovacky a jump scare tu tiez nechyba. Vdacny som aj producentovi J. J. Abramsovi, ktoreho si vazim. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Bridging The Gap“ od Nas. (Duoscop)
  • Jde o první film od produkční společnosti J.J. Abramse Bad Robot, který dostal rating R, tedy nepřístupný do 17 let. (NiWi)
  • Ve filmu nenajdeme žádnou svastiku. Normálně by se našla třeba na zapalovači, kde místo ní byl vyobrazen znak Waffen-SS. (Leopard105)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama