Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (404)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Zklamání, které do jisté míry pramení z toho, že očekávání byla někde úplně jinde. Počítal jsem s trochu více klaustrofobickým pojetím laboratoře, a dost možná o něco lepšími herecké výkony (například naprosto zahozený talent Iaina De Caesteckera a nevýraznost Wyatta Russella). Nápad je sice sám o sobě skvělý, ale potenciál rozhodně využit nebyl. Své diváky si ale podle všeho najde... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Až na ten mierne prepálený záver, kde sa jeden obetuje, druhý polepší a tretí v krste ohňom skalí svoj charakter, je to od prvej minúty nášup, akých často niet. Napínavé už pri povinnom zoznamovacom úvode (pretože Overlord) a umne gradované až do explozívneho finále. Atmosféra, náznaky, nádherné gore, sympatické charaktery (vrátane skvele obsadeného fagana a jeho sestry, ktorej predstaviteľku odteraz budeme dúfam vídať pravidelne) - nič tomu nechýba! (P.S.: Natočí už prosím niekto konečne novú verziu Pevnosti?!) [70%] ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že film využije obsazení neznámých hereckých tváří, aby překvapil tím, kdo bude hrdina, kdo zemře a kdo přežije (jestli vůbec někdo), ale bohužel - role byly jasné po pár minutách. Následovala skoro třičtvrtěhodina víceméně nudného nebo dost obyčejného čekání na to, proč jsem si Overlord vlastně pustil, a potom už, ano, vcelku zábavná přehlídka praktických krvavých efektů, která ale byla komornější než by se mi líbilo. Vůbec nevadí, že jsem Overlord neviděl v kině, televizní obrazovka je tak akorát. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Overlord je v principu přihlouplé béčko, které ale samo sebe bere naprosto vážně. Filmu opravdu výrazně chybí odlehčení, hlášky, něco ujetého či pamětihodného. Dokážu si vybavit pouze jednu nápaditě humornou brakovou scénu (granát v ústech), zbytek je jen strašně vážný a umělý patos, za což může opravdu líný scénář. Veškerý děj se v nejzábavnějších pasážích omezuje na tuctové utíkání před kdečím a objevování příšer vypadajících jako Deadpool bez masky. Postavy jsou naprosto tragicky napsané - v užším výčtu by se daly popsat jako dobrosrdečný černoch, badass kovboj, protivný talián, šikovné dítko, emancipovaná Francouzka a generický esesácký záporák s hordou nácků bez mozku - všichni ploší, nezajímaví a předvídatelní, čemuž nepomáhají ani nepříliš výrazné herecké výkony. Film je navíc zbytečně hlučný - i postavy během naprosté většiny dialogů musí na sebe pořád křičet, i když k tomu nemají důvod. Celé to plyne přímočaře očekávaným směrem bez zvratů a překvapení. A těch pár akčních scén s přemírou efektů (nepřipojuji se k názoru, že úvodní výsadek je dobře natočený) rozhodně fádnímu scénáři nepomůže. [Sitges 2018] ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem levný horor, ale Overlord je regulérní vymazlený válečný masakr, který bez nějakého otálení rovnou kope do vrtule a hned v úvodu předvede naprosto luxusní akční výsadek na území okupované Francie s intenzitou, kterou jsem naposledy zažil v Band of Brothers, aby se v druhé půli se proměnil ve variaci na Wolfensteina, akorát s černým B. J. Blazkowiczem. Který však na všechny ty nácky není sám. Celá ta partička vojáků je hodně fajn a náckové zase správně démoničtí. Vizuálně to vypadá velmi dobře, zejména noční scény a s ohledem na žánr si tvůrci mohli dovolit i stylizovaný přepálený gore, což v kombinaci se skvělými efekty a kvalitním zvukem udělalo každou přestřelku velmi uspokojující. Jedinou vadou na kráse je pro mě akorát trochu banální vysvětlení původu monster, která navíc nejsou ani kdovíjak originální a nápaditá. Ale celkově mě to jinak bavilo fest. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Nanášení makeupu Pilou Asbækovi v jeho znetvořené formě trvalo každý den 5 hodin. (NiWi)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly pušky M1 Garand a Springfield M1903, samopal Thompson, MP-40, kulomet MG-34, Plamenomet Flammenwerfer 41 a útočná puška STG 44. (K98)
  • Jde o první film od produkční společnosti J.J. Abramse Bad Robot, který dostal rating R, tedy nepřístupný do 17 let. (NiWi)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama