Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (421)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Možná to bude tím, že poslední plnokrevný akčňák, který jsem v kině viděl byl jalový Angel Has Fallen, ale Gemini Man mě bavil od začátku do konce. Ne, že by byl nějak převratný po stránce příběhové (právě naopak), ale dobře se mi na něj koukalo a ani chvíli jsem se nenudil. Dialogy sice občas skřípou a scénář má pro žánr typické přešlapy, ale celkově mi to nijak zvlášť nevadilo. Omlazování se až na samotný "meh" závěr povedlo (co taky čekat jiného, když Smith na svůj věk zdaleka nevypadá) a hlavní lákadlo filmu tak nezklame. Do toho tam hraje soundtrack, který mi v některých postupech až příliš připomíná Panství Downton, což je při bližším zamyšlení nad zařazením obou snímků celkem paradoxní. Opticky něco mezi třemi až čtyřmi hvězdami, ale vzhledem k tomu, jak mě masivní kampaň docela odradila se přikloním ke čtyřem. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Záměr zde byl top scénáristou a “uměleckým” režisérem pozvednout vandammovsky prostý námět na duchaplné, emocionální akční drama se sociálním podtextem. A moc to nevyšlo. Digitálně omlazený Smith je WTF postavou - má procházet nejsilnějším vnitřním bojem vyžadujícím kvalitní herecký výkon, a paradoxně je s mimikou Shreka nejhůře “zahranou” postavou filmu. Snímek s ambiciózním plánem zhazují taky nerealistické digitální akční scény jako z jednohubkového zábavního parku Fast & Furious. Přitom to mělo tak slibný rozjezd s pořád cool Willem a příjmenou chemií mezi ním a Mary Elizabeth Winstead. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film s takovýmhle názvem jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít:D Ne, vážně, původně jsem ho chtěl ignorovat, ale zvěsti o technologickém pokroku mě nakonec přivedly přímo do kina - na 2D, možná ani ne 4K verzi;) A musím říct, že práce na digitálním omlazení Willa Smithe je - pokud jde o obličej - dosud nevídaná. Opravdu jsem měl ve většině záběrů problém poznat, jestli je to "fyzická" nebo "virtuální" podobizna. Co už moc nefunguje, je animace celých postav - tam se neudělal od Bladea II téměř žádný pokrok - a větší než detailní záběry. Nevím jestli je to těmi barvitými prostředími (místo to na mě působilo jako barevná paleta z Touissantu v Zaklínači III), ale většinou jsem neměl pocit, že se dívám na technologickou špičku, ale naopak na špatně naklíčované herce v různých kulisách. Příběhově je to skoro čistý útěkový McGuffin, prokládaný "hlubokými" promluvami o svědomí a jizvách na duši. Will Smith předvedl rozhodně nejeden pozoruhodnější výkon. Clive Owen na mě nefungoval, naštěstí alespoň Ramona Flowers, pardon, Mary Elizabeth Winstead, hýří půvabem a násilnickými sklony, jak si to žánr žádá:) Akční scény jsou slušně kinetické, z více zdrojů opěvovanou motorkovou naháněčku ale mám za víc než co jiného za festival CGI, a nijak odvařený jsem z ní nebyl. A pokud jde o hudbu, Lorne Balfe se rozhodl něco Inceptnout Transformerům na Ostrově, některá místa jsou totální kopírka. Ang Lee dokázal natočit velké věci, ale Gemini Man je reminiscencí devadesátkových akčních sci-fi, která by bez svojí technické stránky byla úplně jednoznačným béčkem (s áčkovým rozpočtem). Ale ty skoro dvě hodiny docela utekly, a i když se nebudu už dívat znovu, na 70% to bude stačit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Gemini Man je na akciu de facto postavený - obsahuje jej veľa a v dvoch prípadoch (naháňačka na motorkách, finálna bitka) je vyložene vynikajúca. Obe pasáže majú výbornú kameru, strih, choreografiu a hlavne celkovú inscenáciu. Rozhodne patrí medzi to najlepšie, čo akčný žáner tento rok ponúkol. Blíženec je snímka zaujímavá popredne dvoma aspektami - prvým sú vizuálne efekty. Digitálne (o cca 35 rokov) omladený Will Smith vyzerá v každom zábere, v ktorom je mu tvár zreteľne vidieť dokonale realisticky. Divák tak má pocit, že skutočne sleduje vedľa ozajstného starnúceho Smitha jeho autentickú mladú "verziu". Druhou najsilnejšou stránkou sú akčné scény. Lee je skvelý režisér a jeho žánrový a tematický záber je obdivuhodne široký - za svoju takmer tridsaťročnú filmársku kariéru už sa s výnimkou hororu dotkol snáď všetkých hlavných filmových žánrov. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Od Gemini Man som nemal moc veľké očakávania, no zaujal ma trailer, kde mladý Smith naháňa starého Smitha. Hneď na úvod musím povedať, že nič prevratne nečkajte, okrem dobre spraveného, digitálne omladeného, učesaného a vylešeteného Willa Smitha, ktorý vyzerá skutočne famózne. Čo sa týka príbehu, tak je fajn a zaujme, aj keď každému komu aspoň trošku zapaľuje napadne, ako sa to presne skončí. Príbeh nieje nič extra a väčšinu ukázali už v ukážkach, ale dokáže zaujať jedným hercom, ktorý kope riť sám sebe. Musím sa priznať, že ma úvod bavil trošku viac, ešte keď bolo všetko zahalené rúškom tajomná, pretože záver, alebo teda druha polka skĺzla do klasického akčného filmu, bez nejakej strhujúcej scény alebo zvratu. A tým nemyslím akciu, ta bola celkom fajn, aj keď niekedy mi tie rýchle zábery k tomu moc nesedeli. Bavil som sa, no nebyť Willa Smitha šiel by som asi s hodnotením o niečo dolu. Obľúbený soundtrack: Gemini Man. 80% - 4* ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy Henry (Will Smith) volá Jannet (Linda Emond) do kavárny kvůli vyjednávání, je kromě výhledu na Dunaj vidět v pozadí budova parlamentu. Samotný hovor pak probíhá z Rybářské bašty. (honza.kuzel)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama