Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (252)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neplést s filmem navazujícím na Firefly a nejspíše SPOILERY! Serenity navždy zůstane tím filmem s mega překvapivým zvratem, který snad nikdo nedokáže odhadnout, dokud se zcela neodtajní. Funguje skvěle a chápu proč Steven Knight tolik usiloval o to, aby si film mohl natočit a v této podobě. Problém ale je, že kromě tohoto faktu tu není nic navíc, proč by tomu člověk měl věnovat čas. Tedy ještě nasvalený Matthew McConaughey, který je tu jako vždy sympaťák, možná trošku nedostupný a odtažitý, ale tu postavu mu budete věřit. Na rozdíl od generických postav Hathaway a Jasona Clarkea. Nejsou sice úplně na proplesknutí, ale je to fakt bída. A to je vlastně všechno. Díky Mattovi to celkem rychle uteče a Diane Lane (se kterou často dovádí, ale nejen s ní, podrobnější rozpis nahatých scén McConaugheyho zde) je tu docela dost sexy. Což říkám nejspíš poprvé a naposledy. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení na mě někdy působí tak, že film překonává má nízká očekávání :-). Takže tento příjemně překvapil. On není vůbec blbý, je v podstatě dost filosofický, docela i promakaný, jde vlastně o  - bacha spoiler! - popis posmrtných stavů. Ale asi něco takového často od těchto filmů nečekáme, tak to tam ani nevidíme. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Knightův multižánrový rybářský výlet, při kterém si na mě políčil a čekal. Párkrát jsem obeplul nástrahu v domnění, že je to neo-noirová žížala, ale pak se z ní vyklubalo něco, co spolkne asi jen málokdo a už vůbec ne s navijákem. Navíc slabší i po herecké stránce, kdy se Matthew po kostlivcovém a pupkatém období zmůže jen na ukázku vypracovaného prsního svalstva a holé prdele a A.Hathaway je pouhou karikaturou femme fatale. Přiznávám, při poslední scéně jsem se do té nástrahy napuštěné bolestí ze ztráty a klidem shledání nakonec pustil, ale ihned se závěrečnými titulky se přetrhl vlasec.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Originalita se filmu upřít nemůže. Pěkné prostředí, klasicky sedlácky působící McConaughey urputně lovící svou vytouženou rybu. Jenže Hemingwayův Stařec a moře tohle není a brzy film začne střílet náznaky, že je to celé trochu jinak. I přes pomalé tempo mě to bavilo a docela rychle jsem k mému překvapení odhadl, o čem to celé vlastně je. On se film těžko hodnotí bez nějakého spoilerování, ale můžu říct, že pravděpodobně stejně jako ostatním, i mně celá zápletka přišla, sice zajímavá, ale taky děsně nedotažená. Film je jako epizoda Black Mirror, kde měl Steven Knight nějakou určitou myšlenku a chtěl z ní vykřesat šokující pointu, ale že to vlastně nedrží příliš pohromadě, nad tím si už hlavu tolik nelámal. A buď tohle divák překousne a přijme to nebo film nadobro odstřelí. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vzácný druh filmu, který od začátku divákovi naznačuje, že bude obehrán. Když se to výjimečně podaří, vznikne roky opěvovaný kult. Tvůrci ovšem vstupují na tenký led, pokud nemají k dispozici kvalitní látku. Pak totiž nastává klasické chytání za hlavu a výsměch ze strany publika. Hloupoučké Serenity bohužel patří do druhé skupiny. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)
  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama