Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 9

Recenze (862)

verbal 

všechny recenze uživatele

Luk se po dlouhých dvaceti letech probudil z kómatu, vzpomněl si, že býval nápaditým režisérem s úžasnou fantazií, nonšalantně a s grácií si vytřel prdel chcípajícími a násilně dojenými Hvězdnými válkami a zmáknul Šestý element, potěšitelně vinnou, příjemnou, milou, nápaditou a vizuálně vymazlenou scifipičovinku, kterou zdejší míšní kapacity nezaslouženě odsunuly do modrých čísel, patrně proto, že tomu zase chyběl teplouš s kladívkem nebo šišoidní izraelska pizda s bitchíkem v „dokonale aristotelovském“ scénáři. Ta vizuální hravost by byla skoro na plnou palbu, a tak je velká škoda, že to Luk nerozvážně osázel dvěma kástingovými vředy v podobě snad neslizštějšího a nejnesympatičtějšího párečku nehereckých monster všech dob. Genetické anomálie s talentem bakterie tetanu Dán DeHnus a Kára Delues velmi necitlivě degradují to jinak nádherné sítnicové porno a místy navozují pocit, jako by člověk hleděl na luxusní, skvostně vysoustruženou ženskou prdel, zhyzděnou na každé půlce obřím hnisajícím jebákem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi moc líbilo. Ano, rozpohybovaný comics. Francouzský. Paráda! Jistě, vizuálně jde o jakýsi klon StarWars v evropském kabátě. Millennium Falcon (no, ten je vlastně původně okopírovaný z Valeriana stejně, jako řada mimozemských ras a reálií), vesmírné bitvy, střílečky, město z 5. elementu...vlastně už z Metropolis, barvy, troška z Avatara, akce....a příběh o lásce. Sakra, jak někdo může říci, že chybí příběh? Nojo, není to americké po lopatě, ale evropské. A považte, někomu i vadí, že má hlavní dějová linie odbočky. No, tak nevím, jestli někdo oceňuje jen primitivní a jednoduché linky....smutné. A ano, hezké, co hezké, krásné obrázky, a proto jsem šel taky do kina. Výjimečně skvělé 3D! Co se týče volání po originálnosti, tak stačí připomenout, že všechny příběhy už byly dávno odvyprávěny v Bibli.....takže ne, nic nového už vymyslet nelze. Ale lze je podat jiným způsobem, což se stalo. Milé překvapení! ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 180 miliónov $ | Tržby: 225.9 miliónov $ | Čakal som oplzlý, nechutne cirkusoidný vizuál, a to milejšie som bol prekvapený. Valerian Luca Bessona je nápadito, vkusne pestrofarebný vizuálny hurrikán s dynamickým scenárom a nemainstreemovo vyzerajúcou hlavnou dvojicou, ktorá tiež o to viac prekvapí. Fantasitké prostredie. Keby mal film o štipku sofistikovanejší scenár, bola by to plná palba. Dúhovky mi žiaria doteraz. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsme tomu všichni přes veškeré nadšení, energii a dechberoucí výpravu ochotni odpustit absenci fyzikálních zákonů, technického fundamentu, logiky. Ovšem odpustit provařený příběh plný nudného odkrývání skládanky a předvídatelného finále - to už je moc. Takže pokud pomineme příběhovou vatu, zbyde cca 50 procent celku, tedy fantasticky vypadající filmařiny plné vtipných scének (Rihanna neskutečná), Bessonovy vyjmečné představivosti fikčních světů a parádní chemie ústřední dvojice, kde sexy Delevingne válcuje DeHaana jako nic. Evropská variace Guardians of the Galaxy. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby to Luc natočil pred desiatimi rokmi tak tu strieka semeno elity po plafón. Bohužiaľ desať rokov mešká ale to fakt nemení nič na tom, že je to vizuálne päťkrát nápaditejšie a zábavnejšie než Star wars saga. Aj keď je to teda ich inšpirácia a príbeh je plochý. Šiesty element sa nekoná ale pozriem si to kedykoľvek a kdekoľvek veľmi rád. Thierry Arbogast FTW 9/10 ()

Galerie (215)

Zajímavosti (23)

  • Tvůrcům posloužila pro inspiraci k vytvoření města na planetě Mül reálná lokace, a to město Santorini na řeckém ostrově Théra. (Charpy)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 3. června 2016. (Varan)
  • S rozpočtem 197 milionů eur ($210M) se jedná o doposud nejdražší francouzský film. Předchozí držitel této příčky - film Asterix a Olympijské hry (2008) - pracoval s rozpočtem 78 miliónů eur ($113M). (mrGhostly)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama