Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (862)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ty myši produkující perly byly moc roztomilé. Dala bych přednost slaďoučké fantasy o nich, jejich majitelích a mírumilovné planetě, než Valeriánovu akčnímu barevnému dobrodružství. Hlavní hrdinové byli velmi nesympatické děti. Popravdě, kromě těch perlotvorných myší je tam jediná sympatická postava. Tou je slizovitý metamorf, který dost brzy uhyne. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Luc Besson si splnil sen... no, spíš SEN, a natočil Pátý Element Na Třetí, přičemž ve fázi Na Druhou se mu tam nějak přimíchal Avatar;) Faktem je, že celá věc nemůže působit příliš originálně, když si různé prvky z letitého comicsu vypůjčovaly Star Wars, ale i zmíněný Pátý Element, ale stejně tak platí, že věci jako dimenzionální tržiště a honičku po něm, jste určitě ještě neviděli;) Je ale trochu matoucí, že se to celé chvílemi bere velmi (velmi) vážně, aby se najednou celé kino řezalo smíchy (přičemž skutečně bylo proč). Stejně tak je poněkud nevyjasněná persóna hlavního hrdiny, který je chvíli chladným profesionálem, chvíli nadrženým adolescentem, a setrvale vypadá na svůj věk po předchozí probdělé noci. Na svůj věk tu (naštěstí) vypadá i Cara Delevingne, jejíž obočí bylo umravněno a osobnost pomateřštěna, a kostýmy (a kamera) moudře voleny tak, aby se její vyhublé nožky objevily asi jen v jediném záběru, takže se jí daří budit dojem, že by si zasluhovala být objektem (nejen) Valeriánské touhy. Valerian by si zasloužil opravdu velkorozpočtový seriál - i když se to Besson snaží zakrýt jak může, epizodický charakter vyprávění je tu zcela evidentní a i když film má pořád spád, má to k dokonalosti ještě dost daleko, a navíc s postupem času přibývají taky okénka ve vnitřní logice, což dostoupí vrcholu v závěrečné multipřestřelce. Ta je natočena tak nějak ve stylu "hele už jsme na dvou hodinách deseti, tak to prostě musíme utnout". Takže ano, je to místy velmi zábavná letní jízda, která dokáže budit náznaky nějakého myšlení, a kterou rozhodně musíte vidět v kině (a možná bych se ani nebál 3D). Ale pokud bych si měl vybrat nějakou nenáročnou zábavu na téma "nejsilnější silou ve vesmíru je láska", podíval bych se znova asi posedmnácté na Mmmultipasss-Multipas Lidi Ahoj, tedy pardon, Pátý Element. Samozřejmě proto, že Korben Dallas byl větší frajer než Valerian, kterému věčně musí Laureline zachraňovat zadek - Milla Jovovich s tím pochopitelně nemá co dělat;) Ale abych to konečně uzavřel - Valerian si zaslouží poctivých 70%. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Valerian nádherně dokazuje, že Besson je špičkový řemeslník, který umí pracovat s efekty stejně dobře jako James Cameron, ale bohužel jen průměrný vypravěč. Nebo spíše tvůrce, který se chce zavděčit všem a je příliš zahleděný do vlastního výtvoru - jak jinak vysvětlit, že tak jednoduchý děj je roztažen na 130 minut a místo toho, aby rejža zapracoval na vedlejších postavách a vytvořil celistvou strukturu, scénář se opakovaně plácá ve slepých uličkách a nechává nás poznat jen dva titulní hrdiny. Naštěstí to ale všechno vypadá prostě úchvatně, promyšlenost jednotlivých prostředí je snad bohatší než u jakýchkoli SW, některé scény jsou opravdu epické a všemu překvapivě vévodí uhrančivá Cara Delevingne, která srší charismatem a nemusím vysvětlovat, jak obtížně by se mi po jejím boku hrálo v nějaké upnuté kombinéze nebo nedejbože jenom v trenkách (v tomhle ohledu je třeba obdivovat i jinak tradičně nevýrazného DeHaana). Opravdu bych to chtěl vidět od Camerona, který by dodal drama, více epiky a možná i Arnolda... Cameo Rihanny skvělé, byť pro příběh (stejně jako mnoho dalších prvků) naprosto nepodstatné... 65% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby to Luc natočil pred desiatimi rokmi tak tu strieka semeno elity po plafón. Bohužiaľ desať rokov mešká ale to fakt nemení nič na tom, že je to vizuálne päťkrát nápaditejšie a zábavnejšie než Star wars saga. Aj keď je to teda ich inšpirácia a príbeh je plochý. Šiesty element sa nekoná ale pozriem si to kedykoľvek a kdekoľvek veľmi rád. Thierry Arbogast FTW 9/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom sa tešil, pretože všetci vieme akú sci-fi pecku Besson v 97 natočil. Valerian síce taká pecka bohužiaľ nie je, ale dokáže zabaviť a obzvlášť zaujať vizuálnou stránkou, ktorá je fakt dráha, premakaná, farebná a nádherná. Problém je len, že ten príbeh toľko nestrhne, nemá taký spád, ako v elemente a ani také super postavy, ale inak fajn sci-fičko. Dane DeHaan, a Cara Delevingne sú herci, ktorých zrovna nemusím, ale tu mi prekvapivo sadli. 70% - 3* ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Všetci kapitáni, ktorí postupne jeden po druhom v úvodnej scéne privítajú ''cudzincov'', sú v skutočnosti režiséri a scenáristi, s ktorými Luc Besson doteraz spolupracoval. Taktiež medzi mimozemskými návštevníkmi môžeme vidieť Mondoshawanov, ktorých sme už videli v Piatom Elemente (1997). (juditik)
  • Luc Besson uviedol, že komiksový seriál z roku 1967 sledoval už ako desaťročný. Film chcel nakrútiť dávno, ale musel počkať, kým technológia dobehne jeho predstavivosť. Keď videl Avatara (2009), od tej chvíle vedel, že prišiel správny čas pre splnenie si sna. (krasomama)
  • Ve srovnání s režisérovým dřívějším filmem Pátý element (1997), kde bylo použito 188 triků, zde došlo k navýšení na celkové číslo 2734 triků. (Charpy)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama