Reklama

Reklama

Pohanský král

  • Lotyšsko Pagonių žiedas (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Legenda o Namejsově prstenu je příběh, který se odehrává ve 13. století v Semigallii, kde se mladý Namejs (Edvin Endre) má stát novým králem po smrti regenta Viesturse (Egons Dombrovskis). Umírající král s posledním výdechem na smrtelném loži odevzdává královskou moc do rukou neočekávaného dědice. Ten v sobě musí najít sílu, aby sjednotil svůj lid a odvrátil hrozbu kŕižáckých výprav. Jen tak mohou ubránit jejich svobodu. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kterak se dávní předci Arturse Irbeho a Sandise Ozolinše postavili papežským úkladům.. Omezenost tvůrčích i finančních možností se snaží vykompenzovat brutalita bojových scén, ale k nějakému povznášejícímu filmovému zážitku na téma pobaltských mýtů to nemůže stačit. Nehledě na to, že vůdce Zemgalů i jeho ve vodě se neustále čvachtající protějšek s úkolem potírat pohanství působili spíše jako členové chlapecké kapely.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ještě před lety jsem o lotyšském filmu neměl ani ponětí a dnes už na mě tasí válečný film. Mimochodem dost zajímavý válečný film. Jelikož je mi lotyšská středověká historie dost neznámá, byl jsem moc zvědavý, co mi film dá. No a nakonec to nebylo vůbec špatné, jen to vypadá, že herecky tu nemají moc kde brát, protože hlavní role největších bijců tu hrají taková tintítka, o které kdyby se opřel větší vítr, tak upadnou i s koněm. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

S kinematografii menších států mám problém. Čím dál více ve mně sílí podezření, že jsou natáčeny v anglické verzi, čímž se smývá skutečná národní kinematografie. Nemohu dokázat, že je takový i tento snímek, ale to podezření ve mně je. A že překladatel pro dabing z lotyštiny prostě u nás ani není. Závěrečné anglické titulky tomu nasvědčují. - Jinak je film koukatelný, napínavý, ta mladičká královna je nádherná, pravděpodobně fiktivní příběh je vystavěn velmi dobře. Vrátím-li se zpět k dabingu, tak ten český je hrozný, dokonce se v něm objevují anglismy (to příšerné wau), které ve středověkém Livonsku jistě lidé nepoužívali, ale jej to i o způsobu vyjadřování a výkonu dabérů samotných. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,A co je na kříži špatného, když je ze zlata? '' ---- Nečekal jsem moc, ale byl jsem spokojen. Lotyšský středověk mně bavil a ačkoliv jindy fandím křižákům, tady jsem jim přál jen to nejhorší :-). A to mi byl hlavní hrdina dost nesympatický. Ano smrdělo to nízkým rozpočtem, ale jen lehce. Co mi vadilo víc a vadí mi to vždycky jsou ty středověcí vymydlení vesničané s vlasy voňavými od kondiciérů a s režnými kazajkami hebkými po Lenoru... Ti lidé v té době neměli nábytek. Spali na haldě na zemi v jedné cimře, kde bylo navíc otevřené ohniště a vyjímkou nebylo, že tam spali s dobytkem... takže o nějaké aviváži si můžeme nechat jen zdát. Lotyšské legendy neznám, tak jsem se rád nechal unést vyprávěním. A protože si film zdejší nízké hodnocení myslím nezaslouží, zvedám o hvězdu a dávám za 4 prsteny. * * * * ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tento film chcel v počte mrtvých konkurovať 300 a to tam umieral aj producentský štáb mám taký pocit. Milion bitiek, dva miliony mŕtvých, jeden kresťanský parchant a jeden pohanský sympaťák. Skvelá akčná kamera a zaujímavý príbeh. Kostýmy a výprava pri pozeraní príde nudná, ale atmošku to aku takú má. Nvm nakoľko sa to približuje skutočným reáliám, ale zo správania Ríma nie som vôbec prekvapený, Kurvy cirkevné. Ak už nič, tak sa aspoň dozviete, ako vznikol americký football. 4 z 5 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo 47 dní. Jeho podstatná časť sa natáčala v lotyšskom filmovom štúdiu Cinevilla, západne od Rigy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama