Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Byla to naprostá pecka, co vám budu povídat. Ale další díl pravděpodobně nečekejte, byla by to velká hloupost. Konec filmu na mě působí uzavřeně a logicky. Film má našlapané tempo, poněvadž se přechází ze souboje, do souboje a mezi tim tvoří výplň několik dialogových sekvencí - žádné zvraty nečekat, všechno jede v zajetých kolejí. Scott Adkins je určitě mizerný herec, na druhou stranu Yuriho dokázal i tentokrát procítit do kamery a bavilo mě sledovat, jak "hraje." Prostě Boyka si vydlaždil u fanoušků respekt, úctu a v akčním žánru představuje pojem. Bitky jsou naprosto prvotřídní, bez jediné chybičky. Choreografie prošla zatraceným upgradem po trojce. Spoustu inovativních kopů, a cítil jsem každý úder na svém těle. Tak explozivní nasnímání bitek a takovou dynamiku, musel obstarat Florinente, i co se týče celkové režie, veškeré ty zoomy a nájezdy.. prostě to jsou prvky, které definují Florinenteho rukopis. Souboje považuju za skutečně brutální, až fatální, měl jsem pocit, že si fighteři skutečně rozbíjej huby. Nebudu se bránit ani tomu, když prohlásim, že choreografii filmu bych si dovolil zařadit do top 10 of all time. Bál jsem se i posledního souboje, že bude mít slabší chorču a ono ani náhodou. Nářez. Při posledních asi třech kopech z otočky, od Adkinse, jsem si musel film stopnout a projít se po pokoji, abych rozdýchal tu nádheru, co jsem viděl. Hudba prakticky totožná, jako u předchozích dvou dílech. Škoda, že si Yuri nesplnil svůj sen... konec už působí značně přehnaně, ale stačí se přizpůsobit žánru a máte film, kde je plno skvělejch bitek, které neuvidíte zase dobrých pět let :-) vizuál nádherný a lokace se střídaj. Přesto u mě vede třetí díl, kterej funguje úplně po všech stránkách, zde to trošku drhne v dialogách, pač ostatní herci jsou prostě mizerný. A navíc, Redemption má o proti čtyřce jeden prvek navíc - emoce. Líbilo se mi jinak, že Boyka prochází pořád vývojem. Už na něj šlape věk, ve fightech není tolik dominantní a musí se hecovat.. nestíhá se rehabilitovat. Já jsem prostě nadšený. Jednoznačně bojovej film roku ;-) A Boyka nadále zůstává neporažen. Legenda praví, že ještě nyní nakopává zadky v ruské díře... ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Jooooj vzdy som rad, ked film prekona moje ocakavania. A tento to dokazal. Uprimne a nekriticky poviem, ze Adkinsa rad nemam. Je to pre mna homo picus, ktory nema charizmu a herecky talent. Jedina jedna postava, s ktorou som nemal problem je prave Jurko Bojko. Neviem ci to je tym ucesom, briadkou alebo hviezdami na ramenach, ale tu mu to drsne ruske hovado zerem. A tu sme sa prave dostali do problemu. Pretoze ako som sa z popisu dozvedel, tak to moje oblubene drsne ruske hovado sa chystalo pretransformovat na nejakeho Social justice warriora, ktory ide zachranovat zensku a fakanov nebo co ?! no skoro som sa posral. Tak chlap co sedi v base za vrazdy...podla tetovani je Vor v zakone...a ja neviem co a oni takto ? No nie... siel som do toho filmu s velmi malou dusickou a o to viac ma prekvapkal. Bojka sa naozaj zmenil, ale je to zakomponovane do deja tak, ze som bol ochotny pristupit na ich hru. Dokonca som bol miestami aj milo prekvapeny, ze dialogy maju hlavu a patu a tak nejak to cele dava zmysel. Jedine co ma sralo bolo chovanie ten ruskej cuzy, ktora sa uz tradicne od dobroty chovala jak pica. Takze po tejto "dramatickej" stranke som spokojny. No... a co je to najpodstatnejsie - na vsetko to co som napisal vyssie sa mozme vysrat. A aj keby to vsetko nebolo, tak aj tak dam minimalne tri. Dovod ? Lebo je to kurva arenovka, ze ? No a to uz je tradicne Fiorentinom zvladnute na jednotku. Hru na to ci su tieto Adkinsove kudrlinkove piruety, salticka, baletne skokokopy a ine natrhnigule prvky realisticke a fyzicky mozne, respektive ucinne v boji sa hram s miestnymi karate tigrami, ktori maju vdaka takymto filmom neochvejny pocit, ze ustoja v bitke 30 ran po hube od namakaneho chlapa, po nejednej diskusii, takze to tu rozoberat nejdem. Musim, ale uznat, ze je to proste efektne. Dobre sa na to pozeralo, je to natocene ozaj pekne, ziadne posrane strihy, roztrasene kamery alebo tma. A o to ide nie ? Takze nemam viac co dodat. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Boyka je zpět! A opět ve formě, který divákovi vyrazí dech. Nebudu hodnotit, zda je nejnovější pokračování lepší než předchozí, protože doba, která od jejího zhlédnutí uplynula, je již natolik značná, že mi paměť vytěsnila převážnou část jejího příběhu. Boyka: Undisputed IV mě bavilo od samého začátku jak svým jednoduchým, leč fungujícím příběhem, tak tradičně perfektní choreografií. Z americké produkce je série Neporazitelný mezi špičkou bojových filmů. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Netuším jak na tento žánr pohlíží dnešní u komplů uprdelená mládež, ale já jsem vyrůstal na filmech s Jeanem, Silvestrem a Arnoldem. Chodil jsem do fitka budovat svalovou hmotu a ve snech jsem se rubal s Bolo Yeungem, Matthiasem Huesem a dalšími lotry. Takže mám s čím porovnávat. Nabízí se kousky jako Lví srdce, nebo třeba Orlí spáry. Ale je to trochu nefér, protože i tento žánr se posunul. Tedy ne co se týká scénářů...ty zůstaly stejně pitomé. Ale uspokojit diváka kopem z otočky...to už dnes nejde. Možná v nějakém superbéčku, tím ale Neporazitelný: Návrat krále není. Choreografie plně využívá schopnosti Scotta Adkinse, který je více než důstojným nástupcem těch nejlepších akčních bijců. A kupodivu netlačili na pilu ani režisér se scénáristou, takže Neporazitelný si nehraje na hutné drama, ale je to přímočarý, poctivý akčńák s mnoha efektními scénami a vcelku uvěřitelnými postavami. Za tu poctivost a pěknou Teodoru dám o půl hvězdy navíc, takže ve výsledku to ty slabé 4* dá. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hmm tak nový Boyka u mě příliš neobstál. Zřejmě mě arénovky přestávají bavit a sedí mi více akčňáky ve stylu John Wick. Scott Adkins je sice hezky nasupený, ale každý souboj mi přišel jako přes kopírák, jako by choreograf vymyslel jednu choreografii a ta se požívala celý film. Neustále stejné údery, kopy a otočky, že se divák na finále ani netěší, protože ví, že bude vypadat obdobně jako souboj před tím. Kamera je sice přehledná a potěší lehká míra brutality, ale velmi chladně a uměle to na mě působilo, že jsem si ani nezařval a žádný souboj nemám v plánu vidět znova . Pokud se děj odehrával mimo ring dostavila se i nuda. 60% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva na Ukrajine a v Rusku, tak jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Trayan Milenov (Boris Tarsov) si zahral vo všetkých troch pokračovaniach série Undisputed. V každej časti mal súboj so Scottom Adkinsom (Yuri Boyka), no vždy stvárňoval iného súpera. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama