Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Liam se probere po autonehodě a nepamatuje si, kdo je. Když se vydá do města pro pomoc, nachází jen mrtvá těla s podivně bledýma očima. Liam se nejprve domnívá, že to způsobil virus, který je přítomen ve vzduchu. Záhy však odhalí děsivou pravdu – každý, kdo se k němu přiblíží na vzdálenost 15 metrů, okamžitě zemře. (Cinemax)

Recenze (89)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nápad je skvělý a jeho provedení taky. Navíc tu máme nečekanou pointu, kterou možná nikdo dopředu neodhadne, což je velké plus. Celé je to dokonce vyprávěno i jako road-movie a je tady spousta záběrů v polích (což je pro mě taky plus). Problémem je, že v některých částech to začne být nudné a nedostalo se mi vysvětlení jedné věci, v jejiíž vysvětlení jsem tak doufal. Jako jo, je to taková ta sci-fi, která nemusí mít extra akční děj na to, aby byla zajímavá, ale i přesto je dobrá, ale víc jak 3* to ode mě nedostane... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro divnou Kanadu mám slabost, a tak mě tahle scifárna opravdu bavila. Ptáci padají mrtví s nebe, lidé se nečekaně poroučejí k zemi a bílé oči prozrazují, že už se nejspíš nezvednou. Tedy chvíli jsem čekal zombiárnu, ale byl jsem mile překvapen nápadem tvůrců. Liamovo zjištění, že je nositelem smrti, bylo pro něj hrůzné, i když ještě děsivější byl fakt, jakým způsobem je provázán s pasažérkou, kterou vezl. A aby to nebylo málo, postupně vyplouvá na povrch strašlivá minulost obou postav, které trpí dočasnou ztrátou paměti. Minimalistické drama se sympatickými herci, slušnou kamerou, výbornou atmosferickou hudbou a směřováním k temné budoucnosti je spíše pro okrajové publikum. Klidně bych snesl delší stopáž. Objektivně 4* a jedna navíc za konec. ()

Reklama

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Je to úplně jasný béčko po všech stránkách, nemá cenu v tom hledat něco bombastickýho. Ale je obdivuhodný, že s tak minimálníma vstupníma datama dokázali úspěšně hrát hru s divákem dobrou hodinu dvacet. Vždycky je hezký když to ve filmu u hlavní dvojice romanticky zajiskří jen náznakem. Nosné téma filmu podle mě totiž není ten jev s rádiusem, ale to, že oba dva se od sebe nemůžou vzdálit a potřebují se. Takové romantické prokletí. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ja už keď vidim, že to točila Kanada, nepríjemne ma zmrví a idem do toho s tým, že další odpad. Výnimka ale potvrdzuje pravidlo. Radius neni nič svetoborné a prvá polka je na vraždu, ale tá druhá polka je napísaná veľmi umne a čím bližšie je záver, tým viac sa to rozmotáva a postupne sa odhaľujú veci, na ktoré počas filmu neprídete. Aj sci fi prvok s výbojom je síce trochu retardovaný, ale funkčný. V kalných kanadských vodách je toto skvost. 3 z 5 ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Mám rád takováhle béčka, kdy nevíte, co čekat, co se z toho vyklube a jak to nakonec dopadne. Většinou to nakonec skončí tak, že překvapivý konec je naprostá kokotina a vy jste buď nasraní a nebo zklamaní. Víceméně nejinak tomu bylo v tomto případě. Ale musím říct, že jsem byl spoko, protože jsem dostal přesně, co jsem chtěl. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Selkirku a Winnipegu (Manitoba, Canada). (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno