Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Liam se probere po autonehodě a nepamatuje si, kdo je. Když se vydá do města pro pomoc, nachází jen mrtvá těla s podivně bledýma očima. Liam se nejprve domnívá, že to způsobil virus, který je přítomen ve vzduchu. Záhy však odhalí děsivou pravdu – každý, kdo se k němu přiblíží na vzdálenost 15 metrů, okamžitě zemře. (Cinemax)

Recenze (89)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Mám prostě rád takové ty filmy, které pracují s celkem jednoduchou premisou - zde týpka, který způsobí smrt všemu živému v okruhu cca 10 metrů. Děj mě udržoval v neustálém napětí a střípky konečné pravdy odhaloval postupně. A musím říct, že vůbec nezklamal! I když jsem si od onoho fenoménu sliboval nějaké konkrétnější vysvětlení, ve výsledku jsem vlastně spokojený s tím, jakého se mi dostalo - zajímavý paradox. Zpracování skvělé. Díky venkovskému prostředí dost ušetřilo a mohlo si tak dovolit celkem slušné efekty. Zkrátka to nevypadalo jako jen nějaký typický levný film, ale tohle si dost dobře dokážu představit i v kině (styl zpracování pro přiblížení byl na úrovni Tichého místa). Takže jo! Nečekal jsem až takovou kvalitu a rád tomuto komornímu scífku přihodím hvězdu navrch. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Mám rád takováhle béčka, kdy nevíte, co čekat, co se z toho vyklube a jak to nakonec dopadne. Většinou to nakonec skončí tak, že překvapivý konec je naprostá kokotina a vy jste buď nasraní a nebo zklamaní. Víceméně nejinak tomu bylo v tomto případě. Ale musím říct, že jsem byl spoko, protože jsem dostal přesně, co jsem chtěl. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s podobným námetom, s nejakou záhadou, ktorú treba rozlúsknuť. A keď je k tomu aj patričná mysteriózna atmosféra, tak spokojnosť preveliká. V tomto prípade sa však moje očakávania naplnili iba tak na polovicu. Záhada hneď na začiatku bola nainštalovaná veľmi dobre, pričom slušný mysteriózny základ a atmosféru živili aj nezodpovedané otázky a pocit tajomna vychádzajúci z danej témy, no žiaľ toho na čo som sa najviac tešil som sa na záver nedočkal - žiadne vysvetlenia. Moje otázky zostali zväčša nezodpovedané, z čoho som bol samozrejme dosť rozčarovaný. Čo to bol za tajomný blesk, na akej báze fungovalo to "vysávanie" života?... atď...atď. Chcelo to skrátka ešte aspoň na jednej postave pridať, najradšej ak by to bol nejaký vedec, ktorý by vniesol viac svetla do tej tmy. Škoda, film mal na viac. Priemer. 60/100 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Kanaďanům povedlo, film za pár švestek a přitom za málo peněz hodně muziky. Skvělý béčkový "VHSkový" příběh (už jsem vymýšlel, co by se s takovou superschopností dalo všechno podniknout, kdyby šla ovšem ovládat), zajímavý mix sci-fi a kriminálky, spousta mrtvol s hezkýma mrtvolnýma očičkama, nečekané rozuzlení, to celé pak podbarvováno libými zvuky violoncella... nebo synťáku co hraje jako violoncello, to je fuk. Spíš zamrzí takový jakoby televizní "look" (inu Kanaďani), nemastní neslaní herci (inu Kanaďani), no a taky Jane Doe má po celou dobu dost výrazný a profesionální make up a vůbec je taková celá moc chic, když by přitom měla být po havárce a na útěku trochu víc rozvrkočená. A na tyhle detaily jsem já celkem citlivej. Závěrečný Liamův přerod pak působí možná trochu nevěrohodně, ale rozhodně je to to lepší zakončení scénáře ze spousty jiných možných zakončení. Nejvíc mě ovšem dostalo Liamovo civilní jméno - Diego Klattenhoff, to je fakt síla! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro divnou Kanadu mám slabost, a tak mě tahle scifárna opravdu bavila. Ptáci padají mrtví s nebe, lidé se nečekaně poroučejí k zemi a bílé oči prozrazují, že už se nejspíš nezvednou. Tedy chvíli jsem čekal zombiárnu, ale byl jsem mile překvapen nápadem tvůrců. Liamovo zjištění, že je nositelem smrti, bylo pro něj hrůzné, i když ještě děsivější byl fakt, jakým způsobem je provázán s pasažérkou, kterou vezl. A aby to nebylo málo, postupně vyplouvá na povrch strašlivá minulost obou postav, které trpí dočasnou ztrátou paměti. Minimalistické drama se sympatickými herci, slušnou kamerou, výbornou atmosferickou hudbou a směřováním k temné budoucnosti je spíše pro okrajové publikum. Klidně bych snesl delší stopáž. Objektivně 4* a jedna navíc za konec. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Selkirku a Winnipegu (Manitoba, Canada). (ČSFD)

Reklama

Reklama