Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (303)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že je to lepší jak 1. Sice se to víc odlišuje od předlohy, ale je tam víc postav, mytologie a zajímavých tvorů. Taky tomu dost pomáhá větší množství akce. Naše Růženka se vdává za prince sousedního království. Vše se ale zkomplikuje a rozpoutá se válka s tvory z Blat. Feyové jsou úctyhodní válečníci a není radno si s nimi zahrávat. Podaří se v království nastolit mír? I herecké obsazení je dobré. "Jsi nejsilnější z nás." ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování Zloby je přibližně na podobné úrovni jako jednička, akorát s větším rozpočtem a s velkolepějším finále, tedy fanoušci jedničky by zklamáni být neměli. Zloba je nečekaně dost temná fantasy fairytale, na kterou se hezky kouká díky hezkému vizuálu, krásné Angeliny Jolie, množství zajímavých kreatur ( medvěd,drak!) a potěší i dostatek slavných jmen. Finále má asi 30 minut a představuje solidní, poutavé, stategicky zajímavé dobývání hradu, které v rámci Fantasy žánru připomíná to nejlepší od Pána Prstenů. Rozhodně jsem se nenudil. 75% ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jednička byla kouzelná, dvojka už tolik ne, ale přesto jde stále o kvalitní pohádku. Nečeká nás nic překvapujícího, ale za to velkolepá bitva a spoustu pěkných efektů nemají chybu. Opět se na tento pohádkový svět krásně kouká a jeho postavičky neomrzí, velmi dobře zpracované jako v předchozím díle. 8/10 = 81% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhá Maleficent je jedním z mnoha filmů, u nichž mě mrzí, že na ČSFD není pestřejší škála ve hvězdičkovém hodnocení. Snímek oplývá nádherným pohádkovým vizuálem, z něhož přechází zrak - místy působí možná až příliš vyumělkovaně, aby se to hodilo filmu a 3D formátu. Ocenil jsem obsazení Michelle Pfeiffer, kterou mám vážně rád, i když je fakt, že její postava působí poněkud ploše (a opravdu to není jejím korzetem). Místy mi vadila až příliš okatá předvídatelnost děje, což se sice na jednu stranu u pohádky očekává, v níž vždy dobro vítězí nad zlem, na druhou stranu jsou však případy, kdy se tvůrcům v rámci děje podařilo se povznést nad tento žánr (viz Hvězdný prach). Princ a král mi přišli spíše jen do počtu, Elle Fanning vnášela do filmu nevinnost, nicméně vesměs to bylo celé o handrkování mezi Pfeiffer a Jolie. Zaujalo mě budování jakési mytologie okolo původu Maleficent, přesto jsem měl pocit, že to působilo šablonovitě, a že se z toho dalo vytěžit trochu víc. Ve výsledku se na to sice pěkně kouká, ale celé to postrádá nějaký ten hlubší moment překvapení. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

V charakteristice Zloby mi chybí ještě Válečný. Vždyť je tam všechno: útok střemhlavých bombardérů plus efektivní protiletecká obrana (např. Bitva u Midway a to včetně herecké účasti Eda Skreina), likvidace "nenáviděné rasy" za pomoci lstivého nahnání "do sprch" (např. Šedá zóna, Saulův syn) i hrdinné obětování se "zalehnutím kulometného hnízda" (libovolný sovětský válečný film). A nevím, proč by měl někdo na konci zakrývat té koze rohy, nepotřebovala spíš podojit? ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Než se Zloba (Angelina Jolie) zhmotní na věži, kde ji zasáhla královna (Michelle Pfeiffer) šípem, tak z ní utečou dva vojáci. V dalším záběru ale utíkají z věže zase. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 29. května do 24. srpna 2018 v Anglii (Londýn, Buckinghamshire) a v Illinois (Chicago). (Varan)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama