Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (655)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jon Turteltaub servíruje za 130 mega solidní žraločí podívanou, na kterou jsem šel do kina bez očekávání a odcházel jsem příjemně překvapen. Jason Statham je zde absolutně vynikající a táhne celý film nahoru, potěší i nádhera Ruby Rose či hláškující černoch, který se stará o zábavu. Rozpočet jde na filmu opravdu vidět a potěší náhled na podmořský svět se vším, co k tomu patří včetně obřího Megalodona, který je hezky mazaný a lstivý. Ten film mi připomíná mix Útoku z Hlubin a Čelistí a na to, že je film PG-13 tak je to místy nevídaný masakr ( Scéna s velrybou, které trčely vnitřnosti na kameře jsem jen zíral). Fungují zde lekačky, pár lidí hezky vyskočilo ze sedačky během projekce a skvěle režisér servíruje i napětí, při kterém jde několikrát Stathamovi o život. Za mě perfektní zábava s nervydrásajícím napětím. Highlight scéna s vrtulníky. 80% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Má přes dvacet pět metrů dlouhej megalodon vůbec nějakou šanci v souboji se Stathamem a jeho hustokrutopřísným pohledem? Jasně že ne, vole. Pokud si někdo z Vás myslel, že prehysterickej žralok, co na posezení sežere velrybu a párá lodě aniž si toho všimne, může obstát v souboji s kurýrem tak byl hodně naivní. Džejsn konzervačním tónem oznámí po cca půl hodině, že neznámá příšera je megalodon, a naprosto suteréně začne nebohému megovi nakopávat ploutve v oblasti prdele nebo prdel v oblasti ploutví. Zoufalej meg ví, že na někoho, kdo nikdy nedoručil pizzu pozdě, zkrátka nemá a tak se v panické hrůze žene na hladinu, prcajíc co nejdál od holohlavého ďábla. Ten ale nebohou parybu nenechá na pokoji a pronásleduje jí až ke břehům mojich soukmenovců a zpátky na širé moře, aby jí v epickém finále dal kolosálně přes píču pokud to byla samice či po kokotovi pokud to byl samec. Mezitím stihne sbalit stále šukézní BimBam ééé Beng Beng teda chci říct Gangbang nebo jak se kurva...a pak, že já mám blbý jméno...no prostě Li, nebo-li tu co hrála Adu Wong. Jako bonus trousí drsný hlášky a já mu opět věřím, že na sobě jednou použil defibrilátor, neoprén si ušil sám a kompletně ukousnutou levou ruku si přišil, kurva, pravou rukou !! ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jason Statham vs. obří žralok a je z toho překvapení roku. Ne, nečekal jsem pecku a Jon Turteltaub rozhodně nepřekvapil (ačkoliv bych Meg hodnotil, jako jeho nejlepší film) ale film splňuje to co se od něj očekává a navíc poctivě. Chybí zde nějaká vyloženě skvělá scéna, výraznější napětí, nebo explozivnější akce, ale po celou dobu jsem se nestihl nudit a film neuvěřitelným tempem chvátá kupředu. Žraloka si užije divák dost, některé scény dokáží vyvolat příjemné napětí (ačkoliv můžete bez problému odhadnout, kdo zemře, takže překvapení jaké měl svého času "Útok z hlubin" se nekoná) a Statham je prostě tahoun a právě on přidává tu čtvrtou hvězdu a bez něj by film skončil na čistém "trojkovém" průměru, ne-li níž. Jako letní "vypínak" se jedná o výbornou záležitost a je to o fous lepší, než ukazují trailery. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zábavná pitomost o krvežíznivém pravěkém žralokovi, kde si Statham zpívá tu samou písničku co Dory v Hledá se Nemo. Triky jsou solidní a béčkový scénář naplňuje nutné žánrové berličky jako je: kňourající černoch, otravný miliardář i nutná lovestory. Pořád má ale k dispozici britského hláškaře, který kdysi profesionálně plaval, všechno zachrání a utáhne celý film. Pobavilo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neřešil bych, jaké byly Čelisti. To byl úplně jiný level, náramně využívající iracionální hrozbu a zlověstný hudební motiv. O několik dekád později jsem nic moc nečekal, takže nakonec solidní béčko. Úsměvný nápad prehistorického prostoru pod oceánským dnem docela funguje, hlavního bouráka sužuje minulost (přežil, zatímco jiní nikoliv), takže chlastá a válí se kdesi v Thajsku. Než ho staří známí povolají do práce. Zase bude muset hluboko pod hladinu, jenže pár věcí se zvrtne a „vyhynulý“ druh žraloka se dostane i nad ni. Samozřejmě, že dva roky starý pohled (Mělčiny) na božské tělo dlouhonohé Blake Lively byl k nezaplacení, ovšem charismatický Jason Statham by utahal i mamuta. Osobitost ale jinak chybí. Není to kouzelné rybí porno (Piraňa 3D) Alexandra Ajy, nemá to aspoň tolik krve, kolik vylil Renny Harlin ve svém Útoku z hlubin. Koprodukce s Čínou je znát, což třeba v případě asijské potápěčky nevadí, ovšem jinak je to bez emocí a humoru. Režisér Jon Turteltaub prostě splnil zadání, ve kterém ovšem zoufale chyběla ostřejší/krvavější akce. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • V knize je zbarvení megalodonů bílé, takřka luminiscenční, avšak zpracování takovýchto digitálních efektů by bylo nejen náročné, ale i drahé, a proto se tvůrci rozhodli použít zbarvení šedé, které je shodné s odstínem žraloka bílého. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama