Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (655)

pepo 

všechny recenze uživatele

Ten film najlepšie vystihuje slovo tunel. Neverím totiž, že na tento projekt bolo vyčlenených 150 (ehm) mega. Nemá žiadnych drahých hercov, úžasne vyzerajúce kulisy a aj ten žralok vyzerá dosť na prd. Existujú dve možnosti. Buď sa do rozpočtu premietlo množstvo neúspešných pokusov túto látku natočiť alebo štúdio (ne)pekne natiahlo čínskych investorov. Výsledkom je skrz na skrz priemerný blockbuster, ktorý nevyužíva svoj potenciál ani finančné možnosti. Bojí sa byť drzý, absolútne mu chýba sebareflexia, nedokáže byť strhujúci a dosť často zaváňa nudou. John Turteltaub ani tentokrát neprekročil svoj tieň a doručil zameniteľný produkt, ktorý mohol byť v správnych rukách (kedy dostane Wolfgang Petersen ďalšiu šancu?) výbornou zábavou alebo nervydrásajúcim dobrodružstvom. Pozerať sa na to síce dá, ale ak ste očakávali od duelu Staham vs. megalodon nadupaný blockbuster, ostanete rozčarovaní. Fakt som sa na to tešil. Moja chyba.So zažmúrenými očami 6/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jon Turteltaub servíruje za 130 mega solidní žraločí podívanou, na kterou jsem šel do kina bez očekávání a odcházel jsem příjemně překvapen. Jason Statham je zde absolutně vynikající a táhne celý film nahoru, potěší i nádhera Ruby Rose či hláškující černoch, který se stará o zábavu. Rozpočet jde na filmu opravdu vidět a potěší náhled na podmořský svět se vším, co k tomu patří včetně obřího Megalodona, který je hezky mazaný a lstivý. Ten film mi připomíná mix Útoku z Hlubin a Čelistí a na to, že je film PG-13 tak je to místy nevídaný masakr ( Scéna s velrybou, které trčely vnitřnosti na kameře jsem jen zíral). Fungují zde lekačky, pár lidí hezky vyskočilo ze sedačky během projekce a skvěle režisér servíruje i napětí, při kterém jde několikrát Stathamovi o život. Za mě perfektní zábava s nervydrásajícím napětím. Highlight scéna s vrtulníky. 80% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby na dně Mariánského příkopu byla kabelovka, věděl by ten velkohubý strunatec, že začínat si něco se Stathamem je jen čiré bláznovství.. De facto Mrakodrap v moři, při kterém se ukázalo, že spolu s nezapáchajícími jüany jde ruku v ruce jedna akční megahvězda, naivní schematičnost, nulové vzrušení a zábava na úrovni rybaření s přetrhnutým vlascem. Kdyby reprezentant Jason skočil z hřbetní ploutve té 75 stop dlouhé svině skrčmo půlvrut napřed, přidělil bych možná lepší známku, ale takhle se nedá nic dělat. Čínské publikum je prostě skromné.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Či už sa jedná o kreatívnu kameru, ktorá sníma scénu z rôznych uhlov pohľadu a umne využíva aj zábery z pohľadu potápačov alebo o príjemnym tempom plynúci, relatívne ťažko predvídateľný dej, tvorcovia poslali po vlnách austrálskych vôd ostatným snaživcom pokúšajúcimi sa natočiť úspešný žraločí horor jasný odkaz . A to, že takáto snímka sa oplatí poskladať skôr z dobrých záberov, pôsobivej hudby, spoľahlivej (aj keď nákladnejšej) hereckej základne, zaujímavých faktov a do detailu prepracovanej, veľmi autenticky vyzerajúcej počítačovej animácie, než z obohraných pokusov o likvidáciu posadnutého krvilačného žraloka, záhad typu "kde sa vzal žralok v jazere" alebo apokalyptických žraločých tornád. Pridanou hodnotou k Megovi budiž aj posolstvo, ktoré svojou naliehavosťou prebíja aj pár zbytočných hollywoodskych love story scén, a to, že dve ľudské schopnosti nemajú hraníc - umenie objavovať a schopnosť ničiť. Turteltaubov MEG rozhodne nezapadne v hlbinách kinematografie a nemal by si ho nechať ujsť žiadny fanúšik shark movies. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jason Statham vs. obří žralok a je z toho překvapení roku. Ne, nečekal jsem pecku a Jon Turteltaub rozhodně nepřekvapil (ačkoliv bych Meg hodnotil, jako jeho nejlepší film) ale film splňuje to co se od něj očekává a navíc poctivě. Chybí zde nějaká vyloženě skvělá scéna, výraznější napětí, nebo explozivnější akce, ale po celou dobu jsem se nestihl nudit a film neuvěřitelným tempem chvátá kupředu. Žraloka si užije divák dost, některé scény dokáží vyvolat příjemné napětí (ačkoliv můžete bez problému odhadnout, kdo zemře, takže překvapení jaké měl svého času "Útok z hlubin" se nekoná) a Statham je prostě tahoun a právě on přidává tu čtvrtou hvězdu a bez něj by film skončil na čistém "trojkovém" průměru, ne-li níž. Jako letní "vypínak" se jedná o výbornou záležitost a je to o fous lepší, než ukazují trailery. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení započalo 13. října 2016 v Aucklandu na Novém Zélandu. Hlavní natáčení pak skončilo 11. ledna 2017. Točilo se také v Číně. (fiLLthe3DD)
  • O natočení snímku se začalo mluvit již v roce 2005 – o vývoj se měla postarat společnost New Line Cinema a rozpočet měl činit zhruba 75 milionů USD, uveden měl být o rok později a režírovat měl Jan de Bont a produkovat Guillermo del Toro. (fiLLthe3DD)
  • Režisér Jon Turteltaub a herec Jason Statham vyjadrili svoje sklamanie z finálnej verzie filmu. Obaja chceli, aby film obsahoval gore a veľa krvi, ich požiadavky však nemohli byť splnené, keďže štúdio Warner Bros. chcelo film s ratingom PG-13. (drake31)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama