Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (362)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet EUR 4milióny ($5miliónov)Tržby USA Tržby Celosvetovo $10,521,000▐ Dosť slušná rekapitulácia, ktorá udrží pozornosť. Kto ešte nie je prejedený z tejto témy, ktorá sa v posledných rokoch chrlí na nás z každej strany, tak si určite užije tento narco-barónový zjav minulého storočia. Technicky slušné, dejovo je stále na čo pozerať aj keď je to občas dosť skratkovité ale má to hlavne dobrý spád. Herecky dosť pôsobivé. /videl v kine: 70%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to o něco lepší. Pro neznalce Narcos je film slušná volba, pro fanoušky seriálu vlastně nic nového. Javier Bardem hraje Escobara překvapivě solidně a Penelope Cruz v roli novinářky je svůdná, ale chybí tu tvůrčí charisma a kreativnost. Nevyužitý DEA agent, nedostatek akce a s brutalit zaujme jen scéna se psem či s motorovkou. Sice jsem se nenudil, ale nic nového film nepřinesl. Takže s trojkou si musí Escobar vystačit. 60% ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jedná se o ideální film na letní večer. Bylo to svižné, inteligentní, vtipné a jako celek pochopitelně šokující. Penélope je v roli zmalované, ukřivděné, zruinované, temperamentní milenky trefná. Bavila mě celý film. A Javier byl prostě Escobar. Šla z něj hrůza imrvere. Kam se hrabou vyvoňaní taliánští kmotrové v bezvadně střižených oblecích a naleštěných polobotkách? Umaštěný, spocený, slizký, bosý kolumbijec, ve špinavých teplákách, s obrovským panděrem, který smrdí z plátna a který se nezastaví absolutně před ničím... To je to pravé-ořechové! Když pominu hrůzy, které se v Kolumbii v letech úřadování Escobara děly, musím uznat, že smysl pro humor ten parchant opravdu měl... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No, myslím, že pomalu stačilo. O Pavlíkovi už je teď snad víc filmů než těch s Hitlerem a sledovat totéž jen s jinými držkami a trochu posunutým úhlem kamery, k tomu všem v dost softpornovém provedení, to jednoho po sté již docela otráví. Paní Křížové by sice i přes blížící se mumifikaci pořád stálo za to poklikat na kastaněty, i když skvěle předstírá povrchní slizkou zlatokopeckou pizdu, a Šavi taky vystřihnul toho kolumbijského cigoše s grácií sobě vlastní, nicméně S-bar je již kompletně vypit a snažit se přehrát famózního Benedikta Býkovského nebo Wágnera Moulu, to je jako pokoušet se upíchat nymfomanku po Siffredim. Takže tři za marnou snahu na vyčpělém námětu a doufám, že Eskobar resurekšn už nebude! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až příliš tradičně pojatá biografie zločince, kdy se nejdřív pobaví publikum omamným vzestupem a pobytem na vrcholu, aby pak přišlo vystřízlivění, obyčejně končící „hrdinovou“ přirozenou smrtí, tedy přirozenou pro život, který žil.. Překročit stín podobných filmů byl pro de Aranou vzhledem k zvolené formě úkol, který snad ani nechtěl splnit, takže ke štěstí musí stačit výkony odpudivého Bardema s pupkem přes půl Medellínu, mamonuchtivé vypravěčky Cruz a tiché vody Sarsgaarda. A mimochodem, jestli chcete do svého komentáře vměstnat nějakou originální poznámku, napište, že je to horší než seriál Narcos.. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Escobar nashromáždil takové bohatství, že jej v roce 1989 zařadil časopis Forbes na sedmé místo v žebříčku nejbohatších lidí planety. (krubi)
  • Natáčelo se v Bulharsku a v Kolumbii. (Varan)
  • Odhaduje se, že příjmy Medellínského kartelu dosahovaly na vrcholu ročně kolem 23 miliard amerických dolarů. (krubi)

Reklama

Reklama