Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (362)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Byl nechutná zrůda, která si zaslouží shnít v pekle. Film o něm je však jakoby bez emocí. Možná, protože není rozhodnuto, jestli se má soustředit na osobní nebo na „pracovní“ linku. Ani v jedné do toho tvůrci nejdou naplno. Osobní život je pár scén s milovanou dcerkou, podváděnou manželkou a milenkou – trofejí, kde však nečekejte nějakou spalující vášeň. Ti dva se prostě sešli a byli spolu, protože jim to vyhovovalo – ona měla pracháče (jejích pár slov o tom, jak si vážila, co dělá pro chudé je leda k smíchu, protože už se k tomu nikdy nevrátila a ani není vidět, že by to pro ni bylo jakkoliv důležité) – a on televizní hvězdičku, kterou se mohl chlubit, což však nezabraňovalo mít početný harém dalších, třeba i děvčátek ze slumu. ____  Pracovní linka je chaotická, předpokládá, že divák vše zná a film mu jen připomene pár zásadních momentů, takže jsem se nedozvěděla spoustu věcí, které byly jen nakousnuté, či předvedené jakoby flashbackem. Jo, a je tu pár scén hrůzyplného násilí, i na zvířatech. SHRNUTÍ: Zbytečná připomínka grázla. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Escobar v podání Javiera Bardema, patří mezi jeho nejvýraznější charaktery, které Bardem ztvárnil, je šílený, nepředvídatelný a má velice solidní pneumatiku. A byť film, neni podán akčním stylem, je tu několik věcí, které stojí za to vidět a které sou i zapamatovatelné, jako třeba scéna s řetězovou pilou. Navíc soundtrack, v dramatických scénách, ještě víc podtrhuje napětí a hrozbu, jakou Escobar byl. Penélope Cruz, se také snaží a svoji roli milfky, která se ráda nechá ojíždět psychopatem, ji budete prostě žrát i s navijákem. A tak jediné, co filmu podráží nohy, je to, že film nepůsobí uceleně, ale epizodně, v jedné scéně je Pablo na vrcholu a v další je z něho štvaná zvěř. Dost to tedy skáče mezi roky a film spoléhá na to, že jste viděli aspoň první sérii Narcosu. Je to škoda, jelikož je to natočené a zahrané na jedničku, místy i dost krvavé, takže celé to má ten správný tah na branku, ale je to spíš takový doplňěk k Narcosu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl seriál Narcos, tak jsem z filmu více nadšený. Pablo Escobar v podání Javiera Bardema je prostě naprosto boží! Příběhově se ale ve filmu promítají názory, situace a příběhy, které jsem už kvůli seriálu jednou viděl a zažil a tak jsem na film koukal, uznával, že kvality má, ale každou chvíli si říkal…jo tohle znám a tohle taky. Dvakrát mě film ale překvapit dokázal a pro určité kvality a ďábelského Javiera Bardema, kterého bych za normálních okolností ani nepoznal, si to tu pozdvihnutí v podobě čtyřhvězdy rozhodě zaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pablo by sa tiež smial. Potom by ich zabil.“ Bál som sa toho a vôbec sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec to nielenže nebolo zlé, ale miestami to bolo dokonca veľmi dobré (motorová píla, truhla, pes, holuby vs. helikoptéra). Problém je len v tom, že čím som starší, tým menej ma bavia filmy o psychopatoch, masových vrahoch a zločincoch, to po prvé. Po druhé, je to dlhé – nie je to síce vyložená nuda, ale určite sú tu úseky, ktoré sa dali vymazať alebo nakrútiť inak, proste tak, aby dvojhodinová stopáž odsýpala rýchlejšie. Prípadne proste polhodinu vystrihnúť a hotovo. Po tretie, mnohé pamätné okamihy (kravata) som poznal z prvých dvoch sezón Narcosu. Penélope Cruz hrá otrasnú postavu, ale hrá ju veľmi dobre – presne takéto pipiny sme mali v ťažkých deväťdesiatkach u nás, kedy sa vždy a bez debaty našlo plno vytretých alebo naopak rafinovaných žien, ktoré sa stali milenkami mocných mafiánov. Ale faktom je, že hoci to Penélope zahrala dobre, nepozerá sa to príjemne. Možno práve preto, že to tak dobre zahrala, ale to je v konečnom efekte jedno. Pobavila ma drobná účasť herca Juana Sebastiána Calera, ktorý v Narcose hral Naveganteho. Páčilo sa mi, že to bolo rozprávané z pohľadu novinárky, dosť to osviežilo príbeh, ktorý som inak poznal z Narcosu (vojna s políciou resp. štátom, väzenie). Aby som to uzavrel, mám taký dojem, ale môžem sa mýliť, ale možnože sa aj nemýlim, proste mám taký dojem, že z tohto filmu budú sklamaní ako „fanúšikovia“ (lebo im to nedá nič, čo im nedal Narcos), tak nič netušiaci diváci (pre ktorých je príbeh moc skratkovitý a rýchly, nebudú sa chytať a chápať). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony vyčnívají, ale na to jsme si u životopisných filmů už dávno zvykli. Scénář je však nedokáže dostatečně podpořit, režie je tak trochu sterilní, nevzrušivá. Samozřejmě se točíme okolo vzestupu světoznámého egoistického drogového magnáta, který se neštítil vraždit, a to pohledem jeho dlouholeté milenky. Její komentáře ovšem nejsou nikterak zajímavé, je vykreslená jako obyčejná trofej drogového barona, snad jen u kostýmů se tvůrci vyřádili. Ale o nich to pochopitelně není. Výsledek má být o jedné zrůdě, která ničila životy nejen v Kolumbii, nechávala ve velkém vraždit, přitom vnímáme její charisma, smysl pro humor, chvíle s dětmi. Ale do hloubky se prostě nedostaneme. To bohužel u žádné z postav. Navíc skáčeme z jedné události ke druhé, vesměs jsou zaměnitelné, takže je jedno, co se ve které odehrává. Silné v jednotlivostech. PS: Když to přeženu, tak to hlavní, co mě zajímalo, bylo, zda ten pupek je skutečně Bardemův. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Ponuku zahrať si Pabla Escobara nedostal v tomto prípade Javier Bardem prvýkrát. Po prečítaní scenárov ponuky vždy odmietol, lebo chcel Escobara stvárniť nie iba ako ikonu a zločinca, ale ako skutočného človeka. To mu vraj ponúkol až tento film. (leila22)

Reklama

Reklama