Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (447)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, co všechno ještě nevíme. Jediné co jsem o jméně Tonya Harding věděl je zmínka ve filmu Bláznivá střela 3, kde Papšmír řekne Roccovi, ''že to Amerikou otřese víc'', než celá Tonya Hardingová''. Slyšel jsem tuhle hlášku asi stokrát a nikdy mě nenapadlo vzít mobil a zjistit si kdo to kurva vůbec je. Od filmu může člověka odradit krasobruslení, které je mému zájmu blízké asi jako třicetiletá ženská recidivnímu pedofilovi. Hardingová byla naštěstí solidně dementní redneck obklopený naprostými kretény a režisér nám servíruje naprosto nahláškovanou a ujetou zábavu v parádním retro stylu a jako bonus je to celé podle skutečný události. Osobně si myslím, že doživotní trest si určitě nezasloužila a když sem viděl po filmu pár videií na youtube tak i bez znalostí z tohohle sportu můžu říct, že to byla naprosto nejlepší bruslařka na světě a její osud člověku ve finále přivodí spíš vrásky. V každým případě povedený životopisný film, který se velikým písmem do historie nezapíše, ale řemeslo je to nadprůměrný stejně jako herci a scénář.75%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CELEJ MŮJ ŽIVOT MI ŘÍKALI, ŽE ZA NIC NESTOJÍM…“ /// Z Olympijskejch her rovnou na stránky bulvárních deníků…Tonya Harding a příběh jejího života – a vono teda je vo čem vyprávět! A ten zvolenej způsob je parádní! Tonya totiž nebyla žádná princeznička (tak nějak jsem to vo krasobruslařkách předpokládal…). Dokumentárně hranej hranej životopis o tom, co bylo před a po tom co „gilloolylovali“ Nancy Kerrigan. Fakt jsem byl překvapenej, jak je to působivý… ovšem takovejhle příběh nevymyslíš. To se kurva muselo fakt stát, protože tolik kreténů v jednom příběhu… prostě Fargo podle skutečnosti! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) (Ne)rozumím: Jedu pozadu, pak dopředu po levý noze a pak se nějak vymrštím a udělám tři a půl otoček… 2.) Zjistím, proč si blbý holky nemaj brát idioty. 3.) Thx za titule „JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * (ale černej!) AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Působivé koláže reálu a zpracování založené na prolínání retrospektiv, aktuálních dobových záběrů aa vynikajícím výkonu titulní představitelky. Při takové matce a prostředí, do kterého se narodila, vlastně ještě tato americká krasobruslařka dopadla docela dobře. Smíšené pocity mám spíše z prostředí a doby, v níž tato Američanka žije. A s tím je spojena řada dalších otazníků. Otazníků hodně otevřených. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút z pohľadu komédie, doslova skvostných. Keď sa však forma vtipu (prevažne postavená na vulgarizmoch) neustále opakuje, začne mať humorná stránka klesajúcu tendenciu. Každopádne, voľba formy spracovania samotnej story je výborná, odľahčená, na základe čoho sa divák počas sledovania "Já, Tony-a" nijak nenudí. Navyše, prezentácia tupoty podaktorých jedincov, a ich následná konfrontácia so samým sebou, je jediná možnosť, ako aspoň na pár sekúnd niekomu nastaviť zrkadlo (nie že by to podaktorí dokázali pochopiť, že by to malo nejaký zmysel), a toto ja skrátka milujem, lebo s takýmito "panáčikmi", to skrátka inak nejde .. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jakkoli herci excelují, hlavní hvězdou je režisér Gillespie - ten dokázal poskládat bujarý příběh, v němž některé motivace nelze úplně pochopit a v závěru není pro morální ošklivost všech aktérů moc komu fandit, tak energickým a soudržným způsobem, jak to uměl ve svých nejlepších dílech třeba i Martin Scorsese. Nevzpomínám si na jiný snímek, kde by mě retrospektivní schéma doplněné zúčastněnými vypravěči tak bavilo, navíc doplněno "soderberghovskými" vsuvkami v podobě výrazného soundtracku, na němž je inscenace mnoha scén závislá, nebo náhlými časovými úskoky ve prospěch údernějšího vypointování. Pod přívalem skvělých nápadů a zajímavých (byť většinou svinských) postav nakonec opravdu skoro nevadí, že by to sneslo kratší stopáž a silněji vygradované vedlejší linie. Vítané provětrání stereotypních akademických vitrín, škoda že i na Margot se nedostalo.. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Pouze na okamžik zmíněná ukrajinská krasobruslařka Oksana Bajulová vyhrála v roce 1993 světový šampionát krasobruslení v Praze a na Zimních olympijských hrách v Lillehammeru byla zlatá. Nancy Kerriganová své druhé místo težce nesla a v zákulisí si neodpustila rýpavé komentáře na adresu Oksany Bajulové, která své vítězství těžce emočně prožívala. (dickens)
  • Margot Robbie (Tonya) a Sebastian Stan (Jeff) hrajú vidieckych Američanov. No ani jeden z nich nie je Američanom v skutočnom živote. Margot je z Austrálie a Sebastian je Rumun. (belinko)
  • Margot Robbie, ako predstaviteľka Tonya Harding, sa vo filme objavuje prevažne v rozpätí rokov 1986 až 1994, kedy mala Tonya 16 až 24 rokov. Herečka mala v čase nakrúcania 27 rokov. (Bobek15)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama