Reklama

Reklama

Kdo pohlídá Olivera

  • USA Who's Watching Oliver

Snímek "Kdo pohlídá Olivera" vypráví příběh duševně nevyrovnaného samotáře, ztraceném v životě, který mu byl vnucen. Po nocích se Oliver bezcílně potlouká po ulicích, kde masakruje své oběti skutečně šokujícím a ponižujícím způsobem. Jeho jedinou záchranou a možným únikem z dosavadního života, z něhož se zoufale snaží vymanit, je krásná Sophia, která se svou sladkou výstředností a naivitou sama dostává do nebezpečí. (Cinemax)

(více)

Recenze (27)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na začátku byl ten dementní výraz hlavního hrdiny celkem oukej a první mord dával tušit docela slušnou jízdu. Jenže začátek byl to jediné, co stálo za pozornost. Pak už tam ten idiot vlastně jenom chodil, nebo krafal na lavičce s totální mimźou. Jo, asi tak dvakrát ještě krouhnul nějakou šlápotu, ale to nebylo nic, z čeho bych si sedl na zadek. A nebrala mě ani matka, která jeho počínání fandila z laptopu. Čekal jsem vtipný a krvavý bizár, ale to tenhle škvár nesplňuje ani náhodou. 10% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Napriek pokročilému veku je Oliver (Russell Geoffrey Banks) stále naviazaný na svoju matku a nedokáže bez kontaktu s ňou prežiť ani jeden deň. Jeho životnou náplňou je zabíjanie nevinných žien pred očami svojej zvrátenej matky. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď stretne nádhernú Sophiu (Sara Malakul Lane), s ktorou po prvý krát pocíti, že láska existuje aj v inej podobe, ako sú krvavé orgie. - Ak bola doteraz v hororovom žánri najšialenejšou matkou Margaret White, tak v tomto filme dostáva prinajmenšom úctyhodnú konkurenciu. Už dlhšie som nezaznamenal vydarenejší nízkorozpočtový debut a Who's Watching Oliver ma prekvapil vo viacerých aspektoch. Páčilo sa mi podarené herecké obsadenie a bolo zjavné, že každý zúčastnený si svoju úlohu patrične užíval. Scenár bol tiež ideálny a napriek relatívne obohranej tematike nebol úplne jednotvárny, dokázal správne fungovať a tiež vytvárať nepredvídatelné situácie. Gore sa miestami tiež objaví, aj keď mi je trochu lúto, že tvorcovia v tejto oblasti neukázali ešte viac, ale keďže v tomto prípade ide aj o psychologický horor a nie len o nezmyselnú vyvražďovačku, tak ich rozhodnutie chápem. Situovanie v Thajsku a primiešanie ich podmanivej kultúry mi vždy imponuje, takže som s týmto hororom spokojný, pretože som dostal ovela viac, než som čakal. + herečka z Pernicious a Beyond the Gates + herec z Pernicious a Ghost House ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušně uchylná žánrovka, při které se divák vskutku pobaví. Zvrácená matka na skypu nutí svého syna vodit si domů prostitutky a provádět s nimi vše, co si maminka přeje včetně zabití. Herecké výkony dvou hlavních představitelů jsou slušné. Oliver je správně slizský magor a jeho mamka je ještě vyšinutější maniak se solidními hlášky. Natočeno je to celkem schopně a dojde i na trochu krve byť zrovna zde jsem očekával větší nápor. Na jedno podívání to jde. 65% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem tento nechutný ujetý film z čisté zvědavosti. Potěšení jsem cítil nulové. 1) 36letý scénárista a herec Russell Geoffrey Banks (Oliver) je zajímavý. 2) Ani první pointa (před titulky), ani druhá (po titulcích) nebyly podle mého gusta. 3) Z 18 komentářů jich celkem 7 pilně spoileruje. Připomíná mi to ty duchem chudé děti, které o společenskou pozornost usilují tím, že vědí něco více, než ostatní...a to hned vyslepičí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-thajský snímek „Kdo pohlídá Olivera“ není podívanou pro každého, ale tohle je film, který mě prostě z principu baví. Tvůrci se nebojí zajít trochu dál, nevadí jim, když ukážou něco víc, je to hodně drsné, možná až přes míru, ale přitom v sobě má snímek příběh, má v sobě poselství a funguje to. Tohle je tvorba, která mě samotného zajímá a rád se na ni vždy podívám. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama