Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (411)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hezká výprava a chválitebné obeznámení s - ve filmovém světě méně známou ale zásluhama pozoruhodnou - historickou osobností (zastíněnou jejím politickým předchůdcem Williamem Wallacem). Žánrově taktéž uspokojivé, obsahující všechny potřebné mainstreamové atributy. Co mi tu ale bránilo k pořádnému zážitku, byla předvídatelnost a vypravěčská neoriginalita bez osobního vkladu především režiséra. Scény a momenty, které by snímek odlišili od řady jemu podobných. Ocenil bych je dokonce více než válečnou řežbu. A taky lepší, než silně průměrný soundtrack. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle to mám rád. I přesto, že film letí jak blázen a neobsahuje žádný dlouhý hluboký scény k prohloubení vztahu diváka s postavami, jak je tomu u většiny filmů tohoto typu zvykem, je napsanej sakra dobře, takže si člověk dokáže postavy oblíbit a fandit jim. Všechno to objímá naprosto neskutečná středověká atmosféra, parádní kamera a skvělá hudba, takže i rád odpustím těch pár chyb a nepozorností střihače či kameramana, který naštěstí celkovej dojem vůbec nekazí. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nadšení z povedeného spin-offu Hry o trůny bez magie, později trochu rozvolnění v podobě mírně zkratkovitého sestřihu velkého množství událostí, ale nakonec solidní satisfakce v podobě nefalšované, krvavé bitevní vřavy, která svému pomyslnému předchůdci - Statečnému srdci - neudělá ostudu. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Williama Wallace odkrouhnou hned z úvodu, srovnání s nostalgickou peckou Mela Gibsona se pochopitelně nabízí, nicméně tahle novinka se nesnaží hrát na mainstreamovou notu. A vlastně obecně k látce nepřistupuje vůbec zle. Je komornější a asi určitě daleko víc odpovídá historickým souvislostem. Přesto (a rozhodně nebudu sám) na Statečné srdce nedám dopustit. David Mackenzie se velkého tématu nezalekl, na kukuč médi Chrise Pinea si také zvykneme, a tak nějak nečekaně rychle se necháme zlákat do bahnitých měst a opevnění plných intrik, které obklopuje kouzelná skotská krajina. Právě Skotsko je na kolenou, lord Robert Bruce se staví do čela nového odboje proti anglické nadvládě, a zatímco Wallace naporcovali, on se po nelehkých bojích stal skotským králem. Vady na kráse to má, atmosféru, slušné herce i syrovost ale zrovna tak. A to se počítá. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdepak bojové scény se nepovedly, jsou hodně nepřehledné a Chris Pine se první polovinou snímku tak nezúčastněně proplíží. Skvělý výkon opět podal jako vždy vyšinutý Aaron Taylor-Johnson. Čekal jsem bezesporu lepší film s uvěřitelnějším příběhem. Statečné srdce 2 se opravdu nekoná. Netflix se mohl více vyřádit. Asi stačilo kdyby hlavního hrdinu hrál nějaký mega bourák. PS: Při druhém sledování hlásím vše v pořádku :) 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • První verze fillmu měla přibližně 4 hodiny. (freelex)
  • Ve skutečnosti se bitva u Loudoun Hill odehrávala zhruba dva měsíce před smrtí Edwarda I. (KM Phoenix)
  • Skotsko je ve filmu vyobrazeno s nezalesněnými loukami a horami, jako je tomu i v dnešní době. Ve skutečnosti za doby Roberta Bruceho byly tyto holé pláně velice bohaté na lesy. (freelex)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama