Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (410)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pevně doufám, že svítá na lepší časy a pořádné bijáky si odteď budeme moct užít i doma. Neříkám, že s příchodem Outlaw King na Netflix všichni začnou univerzálně chválit i filmovou tvorbu (jak vidno, nezačnou), ale někdy se to už zlomit musí. A David Macenzie je vynikající režisér (Hell of high Water ou yeah!) a jakmile film začne dechberoucí devítiminutovou (!) scénou na jeden záběr, ihned mě měl v hrsti. Už se mi dlouho nestalo, že bych takhle celou dobu ani nedutal a užíval si každou sekundu a vůbec volal po prodloužené verzi (aspoň těch 20 minut). A na úplný vrchol u mě stoupl Chris Pine (🍆), který se konečně vyšvihl do nejvyšší ligy a doufám, že jen tak nespadne. Radši to neporovnávejte se Statečným srdcem, koneckonců to duchovní pokračování není, to přijde až příští rok. Tenhle separátní příběh prostě stojí za to a je až neuvěřitelné, jaké brutální a skvělé natočené bitevní scény máme tu čest sledovat. Hail to the king! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nepřímé pokračování Gibsonova Statečného srdce. Nehledejte v tom epičnost, emoce a sílu Melova opusu. Outlaw King je pomalu odsýpající řezničina která sází hlavně na téma, aby přilákala co nejvíc diváků. Zatím jednoznačně ale nejlepší film od Netflixu, který pomalu vystrkuje růžky. Co filmu chybí v herecký výkonech a napětí, to nahrazuje brutálním násilím, při kterém sem občas odvracel zrak a to že sakra něco vydržím. Povedené historické béčko, nic víc, nic míň. 70%. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Hezká výprava a chválitebné obeznámení s - ve filmovém světě méně známou ale zásluhama pozoruhodnou - historickou osobností (zastíněnou jejím politickým předchůdcem Williamem Wallacem). Žánrově taktéž uspokojivé, obsahující všechny potřebné mainstreamové atributy. Co mi tu ale bránilo k pořádnému zážitku, byla předvídatelnost a vypravěčská neoriginalita bez osobního vkladu především režiséra. Scény a momenty, které by snímek odlišili od řady jemu podobných. Ocenil bych je dokonce více než válečnou řežbu. A taky lepší, než silně průměrný soundtrack. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V súčasnej mizérii čo sa týka historických filmov tak nie najhoršie. Avšak neviem, prečo sa to toľko porovnáva so Statočným srdcom (1995), dokonca mnohí o tom píšu akoby to malo byť nejaké pokračovanie. No... dosť zbrklý názor. V prvom rade nechápem, prečo si nikto z tých hlasov nevšimol, že kráľ Eduard I. v Statočnom srdci melodramaticky zomiera v rovnakom čase ako W. Wallace, a tu si v pohode vykračoval akoby sa nechumelilo. Takže o nejakom spin-off pokračovaní Statočného srdca nemôže byť ani reči. Inak pre zaujímavosť, tento projekt je historicky vernejší ako Statočne srdce s Melom Gibsonom. Ale to nie je dôležité. Dôležitejšie je, že to nebolo spracované na takej úrovni aby to chytilo za srdce a nadchlo ako zmienený príklad. Jediné čo tu môže konkurovať Statočnému srdcu je technická úroveň súbojov a výborne zvládnuté dobové reálie, čo sa tu odrazilo aj na atmosfére. No chýbali tomu charizmatickejší herci, lepšie herecké výkony a tiež nejaká lepšia hudba. Takto síce pekné na pohľad, no iba obyčajný konzum, nič pamätného sa tu nekoná, narozdiel od toho roku 1995. Nadpriemer. 75/100 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Zabili Williama Wallace, národ sa búri..." Spomínam, spomínam, ale akosi mi nezapína, kedy som naposledy videl tak dobrý historický film. Myslím, že sa nikto neurazí, keď film označím za veľmi dôstojného nástupcu Gibsonovho Statočného srdca. Má s ním mnoho spoločného, hlavne atmosféru, prostredie, podobná réžia i choreografia v bitvách, ale zaujmú detaily, ktoré úplne s Gibsonovým filmom nesedia. Z filmu sa zdá, že Robert Bruce W. Wallaceho osobne nepoznal a hlavne , Anglický kráľ žije a má ambiciózneho a neľútostného syna. V Gibsonom film kráľ umieral a syn bol slaboch. Ch. Pine zapadol, ale vedel by som si predstaviť aj niekoho iného. Obsadenie celkovo chválim, je tu zopár drsných scén, ale kto čaká sekanicu od začiatku do konca bude zklamaný. Finálna bitva v bažinách nemá chybu, je spráne krvavo- blatistá a neurazí ani romantická linka. Tých pár pornografických záberov si mohli odpustiť, v tomto type filmov je to zbytočné. Inak Florence Pugh zaujala a kariéra sa jej určite nakopne. Hudba je ok, aj keď bez nejakého výrazného motívu, ale keby hudbu dodal nebohý James Horner, podoba so Statočným srdcom by bola ešte väčšia. Ja som si film užil, preto plný počet. 100%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach na Britských ostrovoch, predovšetkým v Škótsku a Anglicku, konkrétne v mestách Linlithgow, Stirling, Edinburgh, Glasgow a Glencoe. (MikaelSVK)
  • Po promítání filmu na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, kde byl film poprvé představen divákům, se režisér David Mackenzie rozhodl prostříhat film o 20 minut stopáže. Mezi vystřiženými scénami byla bojová scéna v pozadí vodopádu a taky osmi minutová sekvence pronásledování a následné setkání Roberta Bruceho a Williama Wallace v lese. (freelex)
  • Iba 4 kamery boli dostačujúce na natočenie celého filmu. (MikaelSVK)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama