Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (410)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hezká výprava a chválitebné obeznámení s - ve filmovém světě méně známou ale zásluhama pozoruhodnou - historickou osobností (zastíněnou jejím politickým předchůdcem Williamem Wallacem). Žánrově taktéž uspokojivé, obsahující všechny potřebné mainstreamové atributy. Co mi tu ale bránilo k pořádnému zážitku, byla předvídatelnost a vypravěčská neoriginalita bez osobního vkladu především režiséra. Scény a momenty, které by snímek odlišili od řady jemu podobných. Ocenil bych je dokonce více než válečnou řežbu. A taky lepší, než silně průměrný soundtrack. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Historická lahůdka, která mě oslnila už jen úvodní sekvence bez střihu. Podobně nekompromisních středověkých řežeb se dnes moc nedělá a proto jsem za tuhle Netflixovskou příležitost upřímně rád. Syrovost cáká z každičké scény a Chris Pine si to po delší době fakt dává. Nejvíc však překvapil Aaron Taylor-Johnson, který i s minimem slov způsobil pořádnou dávku bordelu. Závěrečná bitva je pak jen třešničkou na zabahněném a krví prosáklém dortu. Velká spokojenost! ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete nějaké opravdu dobré, historické drama je Outlaw King přesně pro Vás. Nevím a ani se mi nechce hledat, jak je to historicky věrné, či přesné, ale po filmařské stránce skoro nemám, co bych vytkl. Výprava je výborná, bitvy a souboje taktéž a Chrise Pine v tomhle filmu opět dokázal, že bych s ním kromě mnoha bitev(Star treků a přepadávání pošt), šel snad i do pekla. Pokud bych byl Skot, tak hodně jsem mu v téhle roli věřil. No a postava Douglase, to by bylo možná na samostatnou recenzi, nebo spíše psychologickou studii a na to fakt dneska nemám čas a ani náladu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Všichni co slintají nad Hrou o trůny by měli kouknout na finální jatka v mokřinách, aby viděli jak se to dělá. Pine výborný, hraje úsporně a romantická linka s Florence Pough povedená. Nepřikrášlený pohled na skotské dějiny, kde vás na každém záběru na Londýn uvítá hnijící hlava Williama Wallace napíchlá na kůl. Fantastická kamera a pěkné skotské písničky. P.S: Asi první role, ve které mi sedl Aaron Taylor-Johnson. DOUGLAAAS!!!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bezvadný historický film, prostě bezvadný, vážně nemám co vytknout, ačkoliv by se i mně líbilo, kdyby byl delší, protože málokterý film z poslední doby by si to zasloužil tak jako právě tenhle. Ale nevadí. I tak je to atraktivní příběh s ohromným spádem a neustále nabírající tempo i dramatičnost, takovým tím "chlapským" způsobem zábavný, ale zdaleka nejen pro milovníky středověkých řezničin. Pořád mu totiž jde i o postavy a díky vynikajícím hercům o ně jde i nám. Chris Pine má v sobě něco až conneryovského, Aaron Taylor-Johnson je šílený divous k nepoznání, rázná Florence Pugh mě nezklamala ještě ani jednou a nestalo se to ani tentokrát... Se Statečným srdcem bych klidně srovnával a viděl bych to skoro na remízu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Edward, Princ z Walesu (pozdější Edward II.) se ve skutečnosti bitvy u Loudoun Hill vůbec nezúčastnil. (KM Phoenix)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama