Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Ducháček je sice poněkud svérázný patron, nicméně jako koncipient advokátní kanceláře doktora Faulknera je naprosto nenahraditelný. Zejména v okamžiku, kdy se Faulkner zamiluje do sympatické Julie, dcery Alžběty z Rispaldiců. Nikdo kromě něj totiž netuší, že rozhazovačná rodina, jejíž finanční záležitosti kancelář spravuje, už nemá žádné peníze a že ji doktor z lásky k Julii financuje ze svého. Situace se vyhrotí, když advokát požádá dívku o ruku. Ona, i když ho také miluje a ke své lásce se mu přizná, odmítne, aby vyhověla své povýšené matce, pro kterou mladík není tou správnou partií. Přestože se vinou své finanční podpory Rispaldicům Faulkner sám ocitne na mizině, donutí Ducháčka, aby sehnal pětadvacet tisíc na proplacení směnky, kterou podvodně podepsal Juliin bratr. Koncipient sice peníze opatří, vzápětí však vyrazí na zámek, kde rodinu bez servítků seznámí se skutečným stavem jejich financí a počne organizovat dražbu rodinného majetku, kterým by pokryl dluhy. (TV Nova)

(více)

Recenze (319)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zřejmě typická hra standardního reperoáru Burianova někdy až příliš lidového (v tomto ohledu vlastně podbízivého) divadla naplno naznačuje přednosti i slabiny podstatné části Burianovy tvorby. Vedle vrcholů, jimiž tradičně v Burianových filmech jsou sám Vlasta Burian a Jaroslav Marvan, se objevuje poměrně pestrá galerie výkonů od profesionálních (Šlégl, Trégl, Fiala, Pištěk) po vysloveně figurkařící (Mandlová, Sedláčková, Hemmer) nezřídka na rozmezí neumětelství a a vědomé či nevědomé parodie. Skřípající fabule i plačící scénář dovršují tuto směs velkého umění a fatálního diletantismu do jednoho z nejlepších burianovských filmů, jehož poselství lze nejlépe vyjádřit parafrází úvodního gagu: Burian to zařídí! I tentokrát. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Burian je šílenec :D Co on dokáže vykouzlit z jedný scény, to je fakt neuvěřitelný. Mezi scénama s nim a scénama bez něj byl naprosto propastnej rozdíl, proto jednu hvězdičku ubírám, jinak ale dokonalej film, hlavně jeho druhá polovina... :) "Admirál z Rispaldicu tu hypotéku opravdu podepsal, já měl u toho nejméně 4 svědky..." Ducháček: "Jo, a já vám je můžu jmenovat - Archanděl Gabriel......." :D:D Fakt řízek ten chlap :) Je vidět, že se před tou kamerou sám bavil a užíval si to. Dneska už je takovej projev herectví dost vzácnej... :) ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film Ducháček to zařídí patří k mé top trojce komedií s Vlastou Burianem (první dva jsou U pokladny stál a Přednosta stanice). Jako v téměř všech svých filmech Vlasta Burián perlil a v Ducháčkovi byl ve své nejlepší formě. Film byl natočen ještě v relativně klidném období první republiky a na některých narážkách je to znát. Vždy ocením, když tvůrci dokáží přidat ještě nějakou nadstavbu a kromě skvělé zábavy přispějí i výtečně zacíleným popíchnutím společnosti. V Ducháčkovi je také spousta skvělých vedlejších postav, které znovu Vlastovi Buriánovi sekundují a nahrávají na jeho výtečné průpovídky. Tady jim to jde nejlépe ze všech jeho filmů. Zejména scény o oceňování šlechtického majetku jsou nezapomenutelné. Dávám krásné čtyři hvězdy a doporučení na skvělou a bezstarostnou československou komedii k tomu. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

S váma se moc počítat nedá, protože vy jste línej... - Totiž, já jsem v penzi. - No jo... V 90. letech vysílala Česká televize cyklus A BYL TO ČESKÝ TRHÁK, ve kterém se věnovala do té doby nejvýdělečnějším filmům domácí kinematografie. A tento tam nechyběl. Nahrál jsem si ho tehdy na video a poušťel si ho velmi často. Když vyšel i na DVD, má volba byla jasná. Ducháček je doslova napěchován krásným humorem a některé scény již dávno patří do zlatého fondu našeho filmu. Střet inteligence a slušnosti, s nabubřelou a navoněnou aristokratickou bídou, který píská Vlasta Burian, snad ani nemohl skončit špatně. Úsměvné jsou také tradiční Burianovi přeřeky (stará existence, bukvete atd.). No prostě herecký koncert a třetí nejlepší mistrův snímek. Ducháčku, kroťte svůj temperament! - Budu, ale hulákat musim! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z toho mála filmů s Vlastou Burianem, které jsem za svůj život zatím viděl, byl tenhle film jednoznačně tím nejhorším. Ovšem je důležité vědět, jak si vůbec představit nějaký nejhorší film, když je v něm Vlasta Burian. Slovo špatný nebo nejhorší je v tomto případě silně relativní. Ovšem pokles humoru a celého příběhu od jiných Burianovských kousků je více než patrný a já prostě musím hodnocení adekvátně snížit, a to až na 2*. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Admirál z Rispaldic je fiktívna osoba, zato nápis pod obrazom je úplne autentický. Tou autentickosťou sa nemyslí ani osoba admirála, ale ani bitku pri Falklandoch, respektíve dátum admirálovho úmrtia. Známe bitky pri Falklandských ostrovov boli dve. Jedna v decembri 1914 medzi Nemeckom a Veľkou Britániou, druhá medzi Britániou a Argentínou na jar r. 1982. Zrejme ale išlo o úplne iné Falklandy, keďže dátum úmrtia je 18.november 1917. Falkland znamená v preklade Sokolia zem, a tak sa mohla volať i len nejaká dedina, skala na pobreží, alebo malý ostrovček prakticky kdekoľvek .V pozadí za admirálom sa nachádza vojnová loď s dymiacimi komínmi, ďalšie loď je v diaľke na horizonte. Z lode vpredu vystupujú dve dvojice diel veľkého kalibru, čo by nasvedčovalo, že sa jedná o bojovú loď, alebo prinajmenšom o ťažký bojový krížnik. Takže nápis každopádne autentický je, údaje, ktoré obsahuje, nie. (Raccoon.city)
  • V českej obci Horní Branná existuje cestovná agentúra „Ducháček to zařídí“. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama