Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (439)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington se opět vrací k postavě Roberta McCalla, avšak činí tak ve filmu, který mu ve většině případů neslušně podráží nohy. The Equalizer 2 je totiž jedním z těch filmů, které by raději neměli vůbec vzniknout, protože zde vyjma charismatu hlavní postavy skoro nic nefunguje. Příběh je velmi nešikovně sestavený a hlavní záporná postava k smíchu, což jde také ruku v ruce s otřesnou kamerou a šíleným střihem. Sice se zde najde pár velkorysých akčních scén, nicméně ani ty snímek The Equalizer 2 nezachrání před potupným odchodem mezi další průměrné, potažmo i podprůměrné snímky. Škoda. „There are two kinds of pain in this world. The pain that hurts, the pain that alters.“ ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

CineStar Anděl (ČSFD projekce) - Budu se opakovat jako u předchozích Fuquových filmů, ale tenhle režisér mě s každým dalším počinem utvrzuje, že to na režisérské sesli prostě umí. Už nějaký ten pátek ho mám mezi TOP režiséry a díky Equalizer 2 si tuto pozici u mě jen potvrzuje. Obecně má Fuqua akční sekvence vždy vynikající a poklidné pasáže jsou doprovázeny trefnou hudbou, takže vydržíte až do konce bez toho, aniž byste sledovali čas. A zde tomu nebylo jinak. Denzel - který chlap se umí v 63 letech takhle ohánět a který chlap má takové charizma jako on? Fandím mu a více takových rolí. Equalizer 2 je jiný než jednička, ale i tak má chytlavé tempo a parádní akce. Závěrem...kdyby bylo další pokračování, vůbec bych se nezlobil. 80% (with J.) // (4.1.2020) CINEMAX+HBO GO - Potvrzuji 4*. Skvěle se na to dívá. 80% (with J.) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z jedničky si všichni utahovali ve stylu, že je Denzel zabijákem z OBI a vlastně si z toho celého kromě Grace Moretz příliš nepamatuji, i z toho mála mi ale přijde, že je Equalizer 2 o dost jiný film. A díky stylu 96ti hodin i lepší, ačkoliv [Fuka ] točí stále na stejné brdo. Ano, příběh nestrhne, přesně víte, kdo je tu jen aby zemřel, zradil nebo měl být zachráněn, ale strašně mě bavilo, jak to celé odsýpá a za ty dvě hodiny téměř nepřišla nudná pasáž. Naopak akční sekvence perfektně vytěžují erkový rating a Washington, ač se stále oblíká jak neškodný stařík, možná i tím spíš dokazuje, že na to má a uvěřitelně masakruje či znemožňuje všechny, co mu stojí v cestě. Tu trojku si za pár let rád dám, pokud bude víc ve stylu dvojky než dílu prvního. PS : Je neuvěřitelné, jaký přísun rolí dostává Pedro Pascal, snad to bude pokračovat. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhoďka s představováním postav šablonovitá, následný rozjezd slušný a od vyložení karet na stůl velice slibné. Finální lokace atmosfericky parádní, ale nenaplní vysoké očekávání katarzního zúčtování. Zajímavému záporakovi i jeho všem končetinám to chtělo věnovat více prostoru, dodat jim individuální rozměry. Na úkor toho zbytečného půlhodinového rozjezdu. Pak by to byla pecka a nevadilo by ani nevysvětlení důvodu pro zákrok v Bruselu, který to všechno rozjel. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je to takový klasická 2, nepřináší nic nového. Danzel Washington hraje opět stejného tvrďáka. Teď se ale role vymění, protože jdou po změn po něm. Na konci si je samozřejmě vychutná. Spiknou se proti němu vlastní lidi. On teda musí dělat to, co umí nejlíp. Ani pasti moc originální nebyly. Líbila se mi scéna v autě. Jinak nic zvláštního. "Co jste zač?" ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Přibližně v čase 35:04, při záběru na uličku s popiskem „Brussel, Belgie“, byla použita ulice Truhlářská na Praze 1 (mj. je vidět polská vlajka na sídle Konzulárního oddělení Velvyslanectví Polské republiky). (Michalechal)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama