Reklama

Reklama

„Nejhloupější ďáblův hřích je ješitnost.“ Kdo na ni doplatí tentokrát? Zkušený komisař bojuje s prohnaným vrahem o život unesené dívky... Cestou do kostela v mlhavé horské obci Avechot beze stopy zmizí tichá patnáctiletá Anna Lou, dcera silně věřícího páru. Na pomoc při vyšetřování je povolán kontroverzní komisař Vogel, mezi jehož neortodoxní metody patří i víření veřejného mínění za pomoci médií. V rozpoutané mediální bouři vesničané i členové náboženské komunity se znepokojením zjišťují, že nikdo není mimo podezření a všechna jejich tajemství budou postupně propírána veřejně. Je znepokojivé zmizení Anny Lou pouhým dílem pubertálního vzdoru, nebo se v jinak poklidné obci skrývá vlk v rouše beránčím? Italský thriller se vyznačuje ponurou atmosférou odlehlého horského městečka a zdánlivě pozvolným tempem, které ale přináší množství dějových zvratů a rafinovaných nápověd. Jedná se o režijní debut spisovatele Donata Carrisiho, který adaptoval svůj vlastní román. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (73)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Thriller, kde pomerne rýchlo vycítite, že kto je zlý a kto je dobrý. Pomalé tempo vedenia príbehu a postupné odkrývanie detailov únosu malého dievčaťa ako aj vyvrcholenie príbehu sú na priemernej úrovni. V rukách skúsenejšieho režiséra, prípadne v štýle Nórskych thrillerov by sa z toho dalo vyťažiť omnoho viac. Veľmi malá rola pre Jean Reno. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Nejhloupější ďáblův hřích je ješitnost. Ale k čemu nám je být ďáblem, když se to nikdo nesmí dozvědět.” - Jen tak na okraj bych chtěla říct, že úvodní citát z filmu postrádá tu správnou údernost, pokud se zmíní pouze jeho první věta, jak to udělala Česká televize v obsahu... A přesně v duchu úvodní citované myšlenky plyne celý příběh opředený tajemnem, přičemž hlavní postavy ve skvělém podání Toniho Servilla, Alessia Boniho a Jeana Reno se chovají přinejmenším podivně, což výrazně přispívá k temné a mysteriózní atmosféře, která veškerý děj provází. Pozornost si určitě zaslouží i doprovodná hudba. (75%) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Detektivní Thriller z Itálie, který jede ve šlépějích Španělské tvorby a rozhodně stojí za pozornost. Detektiv Vogel je vyslán do izolovaného města vyšetřit případ 16 leté zmizelé holčičky a vše je zamotanější více než se na první pohled zdá. Režisér zvolil pomalejší tempo vyprávění a byť se vyhýbá násilí i vraždám, je to dostatečně zajímavé a poutavé. Od druhé půlky, tedy od prvního zvratu mě film vtáhnul do děje a nenechal mě vydechnout až do konce, kde mě odzbrojil twist within twist, kde mi spadla čelist nad promyšleností tvůrce. V menší roli se zde objeví i Jean Reno a hlavní detektiv má blízko k Sherlocku, tedy kdo podobné filmy má rád určitě zbystřit. Líbilo se mi to. Na debut slušná práce a pochvala za hudbu. 75% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Strašná kravina! Já tyto filmy strašně nenávidím! Nenávidím twisty a čím víc, tím hůř. Čím větší výmrd s divákem, tím hůř. Čím se víc na konci směju, jak se mnou tvůrci vykývali, tím hůř. Dementní hudba a nesympatičtí herci, kteří vůbec nejsou přirození a přehrávají. Celé to nedávalo smysl a brzo na to celé zapomenu. Nebo je to celé naopak? :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když se autor snaží být děsně tajuplný a mít v příběhu minimálně dva nečekané zvraty, takže se v tom sám nakonec zaplete a logicky to zpětně nedává smysl. Tohle je nejenom tento případ, ale kromě slušné kamery a lokací (a zbytečně vleklé a dlouhé stopáže) už film nic jiného nenabízí. S nějakou atmosférou se tu vůbec nepracuje, stejně tak s onou mlhou, případné mysteriozní prvky jsou utnuty hned v zárodku, a to, co diváka napadne po scéně u paní na kolečkovém křesle, je nakonec pravda... jen to prostě zpětně nedává smysl. Jean Reno se tu objeví asi ve třech, čtyřech scénách jako psychiatr. A blbý polda je až tak chytrý, až je nakonec blbý. V jednu chvíli jsem měl pocit, že sleduju jeden díl Specialistů pouze s daleko větším rozpočtem a slavnějšími herci. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v Carezza, v obci Nova Levante / Welschnofen v Trentino-Alto Adige. (Arsenal83)
  • Nominácie na ceny pre Carrisiho za scenár sa stretli s kritikou, pretože tento adaptoval svoj vlastný román, čo by malo vylučovať ceny za adaptáciu. Carrisi však vysvetlil, že scenár je technicky originálny, pretože predchádza knihe, aj keď film vyšiel neskôr. V záverečných titulkoch filmu sa však napriek tomu uvádza, že film bol založený na jeho rovnomennom románe z roku 2015. (Arsenal83)
  • Donato Carrisi film odrežíroval a napísal k nemu scenár podľa svojho vlastného rovnomenného románu z roku 2015. (Arsenal83)

Reklama

Reklama