Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je mi jasný, že humor Tondy Blaníka není pro intošky. Je to taková ta navoněná sprostota na úrovni. Na úrovni proto, že v sobě i přes ty kokoty a a čuráky skrývá celou řadu vychytaných vtipů, které srůstají spolu s realitou druhé regulérní volby prezidenta v rukou samotného lidu. Fascinující bylo, jak do takového filmu dokázal dorvat tolik veřejných postav a ještě si z nich udělat legraci. Fascinující bylo i to, že tu pozurážel snad každýho kandidáta na prezidenta a ještě ten film nakonec vydal. Věřím, že musel být zážitek něco podobného vůbec natočit. I proto dávám čtyři hvězdy. Dlouho jsem se tak nezasmál u české komedie, jako u Prezidenta Blaníka. Navíc si myslím, že za sto let tenhle film bude mít silnou vypovídající hodnotu o české politice. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nejvymakanější politická satira, jaká kdy byla v našich lůzrech a hnojích uplácaná… No satira, ono je to vesměs smutná pravda. Tudíž spíš naše nejvymakanější tragikokotmédie nezvládla dlouhý formát, stejně jako tak tak klipař Najbrt absolutně nedává celovečeráky. A tak se to po nadějně ostrých čtyřiceti minutách téměř standardní qality zvrhlo v dalších padesát rychlovyblité polomongoloidní vaty pro diváky TV Loppatov, jen aby to mělo délku kinofilmu. Takže namísto ždímání již suchého hadru měli raději počkat na budoucí výživná dobrodružství, až se té ostudné vypité egoistické senilní mrtvole na hradě zlomí při státní návštěvě Sovětského svazu játro, nově vzniklé hnutí národního zchytření - NE - rozvěsí hrabivého maďarského zkurvysyna a jeho suitu po kandelábrech a bude se kolektivizovat Agrozmrd. Anebo taky ne a bude zde žít navěky 70 procent vypatlaných, lehce zmanipulovatelných ovcoidních hovad, které tentokrát demokraticky, dobrovolně a pod heslem národ sobě zvolily druhé největší zlo od rocku 1948. Další podobné rádoby satiře se já už ale nebudu smát někde z Kostariky. Tedy pokud jí neanektuje Venezuela. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Co si budeme vykládat, nadhodnocuji. Takový spád, jako má většina epizod seriálu, film prostě jako celek nemá, ale přeci jen, ten nápad, udělat dloooooouhý díl o celých prezidentských volbách. Ten nápad odlehčit zklamaným voličům (a že zklamáno je vysoké procento voličů a to i z těch, jejichž kandidát byl nakonec vítězem), nemluvě o trpělivosti při číhání na politiky, odvaze je oslovit, odvaze mnohých protagonistů se ve filmu objevit, překvapivém smyslu pro humor u některých z nich k takové prezentaci (a až patologickému populismu u jiných, kterému se divák vděčně zasměje rovněž), jsou fajn. Zkrátka snaha pobavit ve vší té bídě na tak závažné téma se ocenit musí. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Některé narážky zestárnou a lidé jim za pár let nebudou rozumět, jiné přetrvají, protože jsou prostě obecnějšího rázu - například Miloš Zeman jistě není ani první, ani poslední, kdo vyznává "kreativní práci s ústavou." Problém celovečerních verzí seriálů je tradičně v tom, že divákovi připadne, že sleduje více slepených dílů za sebou, takže i Prezident Blaník by potřeboval zkrátit. Potěšující je, že hlavní trio postav bylo rozvedeno více do hloubky, i když pořád jen v tom komediálním rozměru. 90%. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tondu Blaníka mám moc rád, při sledování seriálu mě některé díly dohání až k slzám, a pravda u některých i ta 7 minutová stopáž je dlouhá. Tento film je přesně ta samá cesta.. Po dobu prazidenstké kampaně do nepodání podpisu jsem se královsky bavil. Pak film ztrácí sílu, přichází spousty umělých nehumorných situací, Havloidního šílenství za celý film bylo opravdu až moc a celkové směřování děje už pomalu také omrzí. Je pravdou, že tomuto modelu zkrátka sluší krátká stopáž. 95 minut je silné sousto i na tak velikého lobistu jakým bezesporu Toonda Blaník je. Takže Toníku z velkého světa září reflektorů - prosím o návrat zpět do té malé pohodové seriálové roklinky a věnovat se dále aktuální politické scéně, tak jak to umíš jen ty. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Ve chvíli, kdy Tonda Balník (Marek Daniel) telefonuje s překladatelkou čínské delegace, má telefon v ruce obráceně (mluví do reproduktoru) - jasně patrné je to na čočce foťáku. V záběrech z větší vzdálenosti má telefon ve správné poloze, aby při bližším záběru je zase obráceně. (Topper.H)
  • Filmařům se podařilo zorganizovat úspěšnou crowdfundingovou kampaň, v níž vybrali téměř dva miliony českých korun, ačkoli žádali 1,5 milionu korun. Na vznik filmu přispělo 3219 fanoušků Tondy Blaníka. [Zdroj: Týden.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno