Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Velmi obdivuhodný film, který si dokáže dělat legraci opravdu ze všech. Je těžké převést zhruba šesti minutový seriál do filmové podoby tak, aby to mělo alespoň jakýsi příběh a aby to nenudilo. Obě dvě podmínky byli u mě splněny. Samozřejmě není to dokonalé. Hluché místa to má, ale já se rozhodně nenudil. Za mě to byl film u kterého jsem se nasmál opravdu dost. Samozřejmě je potřeba znát letošní volby a trochu alespoň českou politiku, ale slibuji Vám že pokud to splníte a na film se vydáte, jen tak na něj nezapomenete.....70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut parádních, seznámení s fiktivní postavou (v tomto případěm hovadem co se tlačí do nejvyšší politiky) funguje na jedničku. Bohužel film ztratí na atraktivnosti někdy v polovině a do cíle se vyloženě útrpně došourá. Ke konci mě to už prakticky vůbec nebavilo. Jako 30 minutový kraťas by to mělo mnohem větší hodnotu. Marek Daniel přesto výborný. 40% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice nějakým milovníkem politiky a o českou vládu se příliš nezajímám, tedy jisté narážky mi nic neříkaly, ale Marek Daniel mi přišel být hodně vtipný především v první půlce a občas jsem si vzpomenul na Bohoušové Dědictví. Na české poměry netradiční film, který svým drsným humorem dokáže pobavit. Špaček mě rozsekal!. 75% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jo aha, já jsem na tom vlastně byla v kině už když to mělo premiéru, ale byla jsem tak silně a rozporuplně zmatena, že jsem se úplně zapomněla vyjádřit. Kategorie hodinové docu-reality by tomu asi slušela víc než přešívat velmi horkou jehlou několik povedených bizár scének na celovečerní film. Ale bez té horké jehly by se asi zase spousta věcí stačila ztratit v překladu. Rozhodně nezávidím těm, kdo se to museli pokusit nějak ukočírovat. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Co si budeme vykládat, nadhodnocuji. Takový spád, jako má většina epizod seriálu, film prostě jako celek nemá, ale přeci jen, ten nápad, udělat dloooooouhý díl o celých prezidentských volbách. Ten nápad odlehčit zklamaným voličům (a že zklamáno je vysoké procento voličů a to i z těch, jejichž kandidát byl nakonec vítězem), nemluvě o trpělivosti při číhání na politiky, odvaze je oslovit, odvaze mnohých protagonistů se ve filmu objevit, překvapivém smyslu pro humor u některých z nich k takové prezentaci (a až patologickému populismu u jiných, kterému se divák vděčně zasměje rovněž), jsou fajn. Zkrátka snaha pobavit ve vší té bídě na tak závažné téma se ocenit musí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo od poloviny září 2017 a skončilo až 16. ledna, tedy pár dní po prvním kole prezidentských voleb. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Ve chvíli, kdy Tonda Balník (Marek Daniel) telefonuje s překladatelkou čínské delegace, má telefon v ruce obráceně (mluví do reproduktoru) - jasně patrné je to na čočce foťáku. V záběrech z větší vzdálenosti má telefon ve správné poloze, aby při bližším záběru je zase obráceně. (Topper.H)
  • Při brněnské slavnostní premiéře bylo jako občerstvení pro diváky připraveno na 350 panáků Becherovky. (KoudyTheAlko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno