Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

hrona 

všechny recenze uživatele

Tondu Blaníka mám moc rád, při sledování seriálu mě některé díly dohání až k slzám, a pravda u některých i ta 7 minutová stopáž je dlouhá. Tento film je přesně ta samá cesta.. Po dobu prazidenstké kampaně do nepodání podpisu jsem se královsky bavil. Pak film ztrácí sílu, přichází spousty umělých nehumorných situací, Havloidního šílenství za celý film bylo opravdu až moc a celkové směřování děje už pomalu také omrzí. Je pravdou, že tomuto modelu zkrátka sluší krátká stopáž. 95 minut je silné sousto i na tak velikého lobistu jakým bezesporu Toonda Blaník je. Takže Toníku z velkého světa září reflektorů - prosím o návrat zpět do té malé pohodové seriálové roklinky a věnovat se dále aktuální politické scéně, tak jak to umíš jen ty. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jo aha, já jsem na tom vlastně byla v kině už když to mělo premiéru, ale byla jsem tak silně a rozporuplně zmatena, že jsem se úplně zapomněla vyjádřit. Kategorie hodinové docu-reality by tomu asi slušela víc než přešívat velmi horkou jehlou několik povedených bizár scének na celovečerní film. Ale bez té horké jehly by se asi zase spousta věcí stačila ztratit v překladu. Rozhodně nezávidím těm, kdo se to museli pokusit nějak ukočírovat. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přišlo mně to jako šité horkou jehlou, ani jsem nepoznal zda jde o satiru nebo o parodii. Působilo to velmi chaoticky, jako kdyby se řeklo "jéé to je dobrý to tam dáme, a tohle je taky dobrý, to tam dáme taky". Příjemně překvapil Kalousek, který ač ho nemám v lásce, ukázal, že má smysl pro humor. Jinak krom skvěle trefných dialogů směrem k ČEZ, mně Tonda příliš vtipný nepřišel. Hodně amaterská záležitost. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vy jste kadil? Ne byl jsem se vysrat! Ale my ještě nemůžeme volit, ještě nám nebylo 18. Tak proč do prdele vypadáte tak dospěle?! Do píče kokote! Tak palec nahoru ČT, že se nebála tuhle smršť vulgarit nasadit v hlavním večerním vysílacím čase. Jinak opravdu spíš změt různých skečů a hrubozrnýho humoru bez nějakýho souvislýho příběhu jak se dalo čekal, ale líbilo se mi, že je natřeli úplně všechny hlavně dva největší kašpary Horáčka s Drahošem i ten Havel byl dobře zparodovanej. Pravda a láska zvítězí na lží a nenávistí čuráci!70% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Protože teď už jsou prezidentské volby trochu OUT a z toho katastrofálního výsledku jsme se už všichni oklepali, film byl nečekaně brzy uvolněn zdarma k vidění na stream.cz. Film je stejně kvalitní a ztřeštěný jako seriál, včetně hudby od Midi Lidi, a pokud vydržíte 80 minut místo 10, skvěle se pobavíte. Ten nejlepší způsob, jak se na události z ledna 2018, tuto černou kapitolu, 11. září, Waterloo českých dějin podívat, je s humorem:) Alternativní konec s Drahošovým vítězstvím bohužel dosud zveřejněn není:( ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl původně připraveno několik konců, aby správně odpovídal a koreloval konečnému výsledku prezidentských voleb pro rok 2018. Výsledná podoba filmu se tak upravovala prakticky až na poslední chvíli, neboť snímek šel do kin pouhých šest dní po oznámení výsledků voleb druhého kola. [Zdroj: Lidovky.cz] (P. J. D.)

Reklama

Reklama