Reklama

Reklama

Narcos - Season 1

(série)
USA, 2015, 8 h 15 min (Minutáž: 44–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drogový baron Pablo Escobar je čím dál mocnější a kolumbijská a americká policie se tak musí postavit protivníkovi, který pro udržení svého impéria udělá cokoliv. (Netflix)

Recenze (84)

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý seriál o největší drogovém bossovi v historii, líbí se mi styl, jakým to je napsané, herci jsou skvělí, ale některé díly mi přišly trochu nudnější a naopak jiné mi přišly velice napjaté a perfektní.Finále pro mě nebylo tak skvělé, jak jsem očekával, bezpochyby skvělý díl, ale chybělo mi tam nějaké napětí nebo nějaké větší příběhový posun. Hodnocení: 8,5/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že by nepropracovanější seriál, který jsem doposud mohl vidět ? Asi ano. První řada seriálu Narcos vás zařezá do sedačky jako máloco předtím. Televizní produkci jsem vždy nevěnoval nijakou větší pozornost, přecejen většinou nemají ani bůhvíjaký rozpočet, ale z Narcosu nesálaly každou minutou tyto zažité ideály. Přiblížil se celovečerním trhákům, a to je nezpochybnitelný fakt. Casting se povedl na výbornou. Do role Escobara prostě musel být zverbován nějaký latinskoamerický herec, a když máte na skladě Mouru s talentem a hlavně podobnou vizáží tomuto zločinci, tak prostě nesmíte váhat ani na chviličku. Moura tomu dal vše a výsledek byl vidět. Již jen jeho pohled byl smrtící, bylo vidět, že na roli se připravoval velice pečlivě. I vedlejší role byly obsazeny kvalitně, nikde nenajdete nikoho, kdo se vám tam nehodí. Jako sonda přibližující vám jednání narkobaronů a celkově podsvětí fo funguje skvěle. Atmosféra by se dala krájet, vše je vykresleno bez nějakých zábran a hranic, jednoduše autenticky. V některých chvílích mi přišlo, že se snad dívám na dokument (ale reálné záběry ve filmu byly, i když dosti drastické, alespoň jste ale pochopili, jak vypadal každodenní život v Kolumbii). Akční scény zpracovány taktéž perfektně. Nemám, co bych mohl zkritizovat. Moc se těším na další sérii, takový seriál o tak notorickém zločinci tady dlouho nebyl a nebude. Proto je potřeba si ho vychutnat plnými doušky. Za mě dávám 96 % ()

Reklama

digishit 

všechny recenze uživatele

"V Americe nechá Mafie zmizet nepohodlné svědky, v Kolumbii nechal Pablo Escobar zmizet celý soud". První serie jednoznačných 5* a nemyslím si, že druhá by to měla nějak výrazně snížit. Kvalitní seriál z dílny Netflix ukazuje obě strany mince. Nestaví se na žádnou stranu a nechává nás rozhodnou, kdo tu byl "banditos". ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ak toleruješ zlo, si jeho súčasťou.“ Nedôveroval som tomu, ale i vďaka cynickému rozprávačovi mimo záber ma to skvele bavilo od prvých momentov. Niektoré drobnosti sa filmárom síce rozutekali po lúke a už ich nechytili (partizánka, adopcia), ale inak ťažká tonáž s parádnou akciou, atmosférou i postavami. Veľmi sa mi páči, ak sú v trileroch vyrovnané strany. Ak dobro nie je len bezmocnou obeťou, ktorá sa zlu postaví 5 minút pred koncom, ale zdatným, vyrovnaným protivníkom, ktoré vie, že ak chce vyhrať, samo sa musí zašpiniť. V tomto prípade je Narcos skutočná šupa - drsňácky Carrillo, jeho drsňácke komando (namakaná neskorumpovateľná jednotka nemajúca problém umlátiť k smrti gangstra, ktorý každému z nich priamo alebo nepriamo zabil niekoho z rodiny.) a tvrďácke DEA (spomínate na Barryho Peppera z Práskača?). ()

Itar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už dlouho se mi nestalo, že by mě seriál v každé svoji epizodě bavil stejnou, a to naprosto vrchovatou, mírou. Narcos stírá rozdíly mezi televizní a filmovou tvorbou na naprosté minimum (naposledy si to v podobné míře pamatuji snad jen u Band of Brothers a první řady True Detective) a ve své syrovosti jde absolutně na dřeň. Plus bod navíc za autentičnost, která jde tak daleko, že v podstatě 70 % všech dialogů je ve španělštině a celý seriál je velmi vkusně prokládán dobovými záběry. Třikát hurá! ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Při nálezu peněz zakopaných na poli je vidět traktor československé výroby Zetor 6711. (bachta)
  • Na začátku epizody se Steve (Boyd Holbrook) dostane do hádky s místním taxikářem. Ulice je plná aut, doslova stojí v koloně. Po incidentu však Steve bez problému vycouvá, jakoby za ním žádná auta nebyla. (Illithune)
  • Keď asi v polovici filmu vchádzajú postavy do džungle, je vidieť naľavo chlapa so zbraňou, no nemá v nej zásobník. (maramashi)

Reklama

Reklama