Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za okouzlujícím půvabem Anny Poliatovy, pařížské top modelky, se skrývá tajemství, díky kterému se ocitne v centru nebezpečné operace, rozehrané špičkovými agenty soupeřících tajných služeb. Film Anna je strhující a nervy drásající jízda plná překvapivých zvratů, vášnivých vztahů a dechberoucí akce. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (516)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som váhal medzi láskavými dvoma a reálnou jednou hviezdičkou až nakoniec rozhodlo, že som svoj nesúhlas s filmom komentoval hlasnými výkrikmi nevôle, čo prilákalo do izby mojich spolubývajúcich. Naozaj to bolo strašné. Už viackrát sa mi stalo, že som nechápal, ako môže tvorca výborných filmov nakrútiť takúto zlátaninu. Väčšinou som považoval za dôvod takýchto činností peniaze. Ale byť plagiátorom seba samého, to nestojí za žiadne peniaze. Keď som si pozrel moju bilanciu hodnotení Bessonových filmov tak mi vyšlo, že s výnimkou Nikity a Leona je to režisér podpriemerných filmov. A tak je jedna hviezdička správnym ocenením nielen preto, že to je hlúpy, ale aj škodlivý film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začalo to na moskevské tržnici prodáváním matrjošek, kdy ji oslovil agent hledající budoucí hvězdy pro modelingovou agenturu v Paříži. Skončilo hrou na kočku a myš mezi CIA a KGB, kdy ona stála někde uprostřed. A v téhle hře s tajnými službami tahala za nitky, aby mohla utéct a vybojovat si vytouženou svobodu. Nebo to bylo všechno úplně jinak? Leon to není, ale Luc Besson docela potěšil. Moderní variace na (rovněž jeho) Brutální Nikitu je spletencem flashbacků, situace vrácené v čase dává režisér a scénárista v jedné osobě do nového kontextu, nic zajímavého nebo snad originálního z toho ovšem nevypadne. Pořád je to béčko, místy docela mdlé. Ano, krájení ruských chlapíků s pomocí talířů je fajn, ale jinak je akce průměrná a s Atomic Blonde nebo Johnem Wickem se srovnávat nemůže. Navíc když pomineme dvě vydatné akční sekvence, většinu děje zabírá holka s tlumičem, která někomu udělá díru do hlavy, nebo holka s „tajemným“ plánem, která vystřídá několik postelí. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Není to překombinovaný, je to jenom úplně blbý. Navíc prostě nedávám tyhle ostrý holky, který mají anorektickou tělesnou konstituci, že by jim ruce ztěžkly i s párátkem v dlani, a přitom si to dávaj na férovku s přesilou namakaných bodyguardů. Besson je už jenom parodií sama na sebe, ale Europa Corp. mu sype, tak proč by to měnil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $7,743,794Tržby Celosvetovo $30,918,726▐ Besson stále vie točiť. Len nesmie mať premrštené maniére (Valerian). Krásne razantná akčná prechádzka. Ruské tajné agentky sú teraz šmrncz. Na to že je Sasha Luss neherečka to dobre zvládla, doslova na mieru ušitá úloha. /videl v kine: 80%/ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako chápu jisté nadšení některých mých oblíbených uživatelů, protože tenhle film ano, na jednu stranu může vzbuzovat fajn akční pocity, na druhou však může působit jako stý vývar Nikity, jen s pár přeházenými časovými liniemi, aby se zmátl divák a netušil, kdo je kdo a za koho. Popravdě na mne to působilo jako stý vývar Nikity a při obou akčních scénách (za dvě hodiny dvě akční scény, ano) jsem se chvílemi musel smát, jak ta 40kilová hubeňda zmlátí sama desítky bodyguardů a agentů KGB, jak ti se do ní nedokážou za žádnou cenu trefit pistolí ni kulometem, jak na ni nabíhají zásadně po jednom, ne třeba tři naráz, a borka se u toho tváří furt jak mistr světa amoleta... Oni se tady všichni tváří strašně drsně a cool a tajemně, až to vypadá vlastně jako nepodařená parodie Nikity. Scéna s prvním sovětským bankomatem je největší pitomost, co jsem kdy viděl. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu se vyskytuje ohromné množství anachronismů. Ačkoliv se film odehrává v druhé polovině 80. let a na přelomu 80. a 90. let, tak hlavní hrdinka volá z telefonu s integrovanou anténou, jde pravděpodobně o telefon Nokia 3410, který byl na trhu teprve od roku 2002 a volal přes síť GSM, která byla ve Francii spuštěna až v roce 1992. Setkáme se také s USB rozhraním (1996), USB flash diskem (2000), digitálním bezpečnostním systémem s videozáznamy (teoreticky realizovatelný od roku 1996). Na ulicích je rovněž možno vidět moderní automobily (např. Škoda Yeti, 2009). (pilarius)
  • Hlavní budova KGB ve filmu je ve skutečnosti chemické oddělení Státní univerzity v Moskvě. (NiWi)

Reklama

Reklama