Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (203)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvalitný psychothriller a výborná Claire Foy, chýba tu len trochu viac prekvapenia. Psychopat je známy od začiatku, čo nie je až tak na škodu, len rozuzlenie bolo trochu pritiahnuté za vlasy. O horore tu nemôže byť reč, obraz naozaj nestojí za veľa, ale inak celkom pozerateľné. U hlavnej predstaviteľky kvitujem, že sa oslobodila z roly kráľovnej v nehistorickej fantasy o anglických príživníkoch (The Crown). ()

classic 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre nakrútený THRILLER na mobilný telefón v 4K rozlíšení, čím sa automaticky stáva inovačný, nový, neobvyklý, skrátka zaujímavý, a to všetko sa deje pod taktovkou taktiež všestranného režiséra Stevena Soderbergha, s chameleónsky zameranou britskou herečkou Claire Foy... Celý čas som bol vo veľkom napätí, čo sa bude zase diať, v súčastnosti, ak má jedinec dostatočný tvorivý potenciál, môže si aj On, Ona nakrútiť na svoj mobil film, a nepotrebuje k tomu mať i typickú kamerovú výbavu. Ozaj, bravúrne sprostredkovaná záležitosť z psychiatrickej liečebne, kde to teda nebol med lízať. Za mňa panuje mimoriadna spokojnosť. PS: „Objaví sa tu na pár sekúnd aj Matt Damon, a nie je sa tomu, čo čudovať, veď u SS bol často vítaným hosťom” . ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Nepříčetná je čistej střed. Neurazí ani nezaboduje na jedničku. Tenhle flák má šílenej nádech béčka a kamera působí hrůzostrašně až amatérsky. Nechápu zda to Soderbergh takto zamýšlel, ovšem jestli ano, v mých očích se to nepovedlo! Ale jak říkám, má to tempo a v klidu se ta hodinka a půl dá skouknout. 55% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby USA $7,732,899Tržby Celosvetovo $14,293,601▐ Soderbergh a jeho taký experimentálny pokus, on proste musí ísť iným prúdom, je svojský a tu mu to v celku aj vychádza. Psycho liečebna tak trochu v s takým nádychom thrilleru, šmrncnutá s polo dokumentárnym pojatím. /60%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Psychothriller Unsane je brilantne vybrúseným dielom vo všetkých smeroch. Nepríjemný pocit paranoje, ktorým trpí hlavná postava sa aj vďaka zvolenému spôsobu natáčania na mobilný telefón, ktorý výsledný obraz skresľuje podobne ako rybie oko, len viac zhmotňuje a prenáša na diváka. To, čo sa deje hlavnej hrdinke, sa tak veľmi sugestívne prenáša aj na diváka. Jej pocity, keď sa nedobrovoľne stane pacientkou, potom, čo ju jej konzultantka dostatočne neupozorní na to, že čo podpisuje, nie sú len formality, ale súhlas s nastúpením dobrovoľnej liečby, sa viac ako presvedčivo prenáša aj na diváka. A aj keď je nepríčetný príbehom neoriginálny, spôsobom spracovania je mimoriadne pôsobivý. Soderbergh vyťažil z minimálnych nákladov maximálny efekt. A ako je vidieť, poloha psychothrilleru mu sedí zo všetkých asi najlepšie. Nepríčetná je tak vo výsledku perfektný "malý" film, ktorým Soderbergh dokázal, že na vynikajúcu film stačí celkom málo, ale musí sa to vedieť. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama