Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řadu Černé zmije považuji za nejslabší,ale i tak je výborná.Největší problém mám s Rowanem Atkinsonem,který se tady chová příliš jako Mr.Bean,a to mi nevyhovuje,protože ho mám radši v inteligentnějších rolích.Naopak naprosto skvělý je v první sérii Brian Blessed jako Richard IV.,absolutně ovládne každou scénu,ve které účinkuje.Všechny čtyři řady seriálu příliš nefungují s českým dabingem,naštěstí vlastním kopii v původním znění s titulky,humor se tak dostává minimálně o level výše. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

První série z r. 1983, odehrávající se ve středověku, je jen nadprůměrná. Vtipná jistě je, ale chybí něco víc a polovina postav nemá vůbec co říct. Princ Černá zmije již projevuje své ambice dotáhnout to co nejdál (tedy stát se králem), je to však až moc velký blbec na to, aby se mu to podařilo (ostatně nebýt jeho sluhy Baldricka, nechal by se nazvat Black Vegetable - Černou zeleninou). The Queen of Spain's Beard, Witchsmeller Pursuivant. 8/10 ()

Reklama

Molir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, tak tahle prvni serie je slabsi nez zbytek - vsichni jsou za blbce a humor nespociva v sofistikovanych britskych hlaskach, ale znacne vice ve vulgarnosti... a pry to stalo spoustu penez a celkem to i propadlo a BBC o dalsi rady nemela zajem, nicmene Benu Eltonovi se to povedlo ukecat s tim, ze druha radu natoci levne ve dvou dekoracich s peti herci :-) ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na tento seriál jsem slyšel jen a pouze chválu a až teď jsem se dostal k jeho sledování. První díly mne až tak moc nebavily byla zde sem tam výborná hláška, ale jinak spíše nuda. Hrubo od půlky této série se dle mne celý seriál rozjíždí a vše pro mne graduje dílem "Lovec čarodějnic", který byl geniální ve všech ohledech a velmi jsme se u něj pobavil a jistě ještě pobavím. 4z5 ()

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díly mě moc nepřesvědčily. Přišlo mi, že tvůrci (včetně Atkinsona) moc neví, jak to celé pojmout. Zda z toho udělat absolutní parodii, grotesku, běžný komediální seriál... no to asi ne, ale bylo to celé nějak nevyvážené. Až jsem přemýšlel, jestli mám Černou zmiji sledovat dál. Naštěstí jsem vytrval a zhruba od druhé poloviny první série to šlo nahoru. Nějakým způsobem si to sedlo a začalo to být vtipné. Do hodnocení se jej snažím nezahrnou, ale viděl jsem verzi, kde byl dabing strašný. Včetně toho, že přes něj šla slyšet původní zvuková stopa, což bylo velmi rušivé. Nakonec dám tři hvězdy a budu se těšit na další série, které jsou prý lepší. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama