Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniální dílko od tvůrců Mr. Beana prošpikované skvělými situacemi a hláškami britského humoru. Jedinečný a originální sitcom ze středověku, plný úžasně vymyšlených a napsaných postav. Vévoda edmund Černá zmije a jeho sluhové Percy Percy a Baldrick, syn Robina, kydače hnoje mě zaujaly už od první sekundy a teď jimi doslova žiji. Pravda, vtipy se sice občas ztratí v nenávratnu a ne vždy vyzní situace tak vtipně, jak by měly, ale to nic nemění na tom, že je to úžasná série. Rowan Atkinson je prostě génius a ostatní herci mu skvěle sekundují. Hudba Howarda Goodala se vám vryje do paměti a i obsah samotných epizod svědčí o tom, jak je ta série skvělá. Tento sitcom ukazuje středověk opravdu ve všech jeho podobách - nejlepší epizodou je Čáryčichač a lovec čarodějnic, kde je Edmund obviněn z čarodějnictví. Nový český dabing s Jiřím Prágrem mě také naprosto dostal. A ta jeho matka a španělská královna jsou také skvěle napsané vedlejší postavy. geniální věc, tahle Černá zmije. 100%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malo to občas také pred beanovské grimasy. A čo sa týka humoru samotného? Táto historická doba bola asi až priveľmi temná, pretože v nej čierny humor neustále zanikal a bol ťažko rozpoznateľný. Prvú sériu Černej zmije by som odporučil vynechať, aby ste sa vyhli zbytočnému odradeniu od pokračovaní. Tie totiž prinášajú pobavenie a Rowana Atkinsona v neprofláklej podobe. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řadu Černé zmije považuji za nejslabší,ale i tak je výborná.Největší problém mám s Rowanem Atkinsonem,který se tady chová příliš jako Mr.Bean,a to mi nevyhovuje,protože ho mám radši v inteligentnějších rolích.Naopak naprosto skvělý je v první sérii Brian Blessed jako Richard IV.,absolutně ovládne každou scénu,ve které účinkuje.Všechny čtyři řady seriálu příliš nefungují s českým dabingem,naštěstí vlastním kopii v původním znění s titulky,humor se tak dostává minimálně o level výše. ()

havLord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

omg, takovým humorem jsme se bavili na prvním stupni školy základní. Je to infantilní a naprosto ztřeštěný - bohužel však ne vtipně ztřeštěný, jako jsou MP. Atkinson se pitvoří, až je mi za něj samotnýmu trapně - avšak jednooký mezi slepými (Brian Blessed, Tim McInnerny, Elspet Gray...) králem. S přimhouřením oka a ucha jsou to dvě hvězdy. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku zaražen zdejším hodnocením. Protože mě první řada černé zmije moc nenadchla. Po rozpačitých, nudných a docela trapných úvodních dílech, se sice v druhé polovině solidně rozjede, ale stejně. Gagů moc není. Kulisy a herci působí dost lacině a celé to zavání lacinou fraškou. Ale musím uznat, že určité kouzlo seriál přeci jen má. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Britský filmový časopis Říše zařadil snímek v žebříčku nejlepších seriálů všech dob na 20. pozici. (Terva)

Reklama

Reklama