Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dať do jednej z hlavných úloh astroNOta takmer 70 ročného starca so zafarbenými vlasmi krémom na topánky, tak to bol trend Amíkov vo filmovej tvorbe 90. rokov! Film ma, i napriek takýchto amíckych výstrelkov, bavil. P.S. Keby sa na nás valila taká vlna, tak osobne by som asi rád zostal na streche mrakodrapu , aby som videl taký úžas, ktorý sa vyskytne len raz za život, na vlastné oči. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Mimi Leder má švih a hoci sa jej filmy držia prevažne na čistokrvnej ,,popcornovej" úrovni, pokým mi pri megazvodných vizuálnych frekvenciách robí spoločnosť chutný popcorn a nekompromisný milovník komerčnej zábavy, užívateľ Falko , tak sa vonkoncom nemôžem sťažovať. :-) PS: Prvý prezident USA Afroameričan Morgan Freeman? Žeby Američania dopredu tušili? :) ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Osobitý a mě se prostě líbí. Místy horší grafika na dnešní poměry a občasná divná kamera je jen zrnko prachu. Ukázka toho, co je v takových situacích pro člověka to nejdůležitější. Rodina a sebeobětování pro blaho druhých. To je to, co dělá tenhle film filmem. Nemůžu říct, zda je lepší Drtivý dopad nebo Armageddon, oba mají své kouzlo, takže nedokážu určit, který je lepší. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Světe div se, ale mi se tohle líbilo snad i více, než Armageddon. No jo, nemůžu si pomoct, ale je to tak. Zatímco Armageddon mi připadal daleko čitelnější, tady mě párkrát i dostali, když nechali umřít někoho nečekaného. A vůbec má v tomhle filmu apokalypsa skutečně drtivější dopad na lidskou civilizaci. Na druhou stranu se mi zdá, že ten film na svou délku mohl ukázat ještě o kousíček více. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Realita Deep Impactu je mi bližšia sci-fi úlet Armaggedon. Aj vďaka civilným hereckým výkonom, aj vďaka fundovanému pohľadu na astronómiu, aj vďaka nádhernej kastastrofickej scéne dopadu a následnej prílivovej vlne. Obetovanie sa posádky raketoplánu vôbec nevyznieva pateticky ako úbohý pokus Bruca Willisa a Michaela Baya. Katastrofy hýbu svetom. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Film se s tržbami téměř 350 milionů amerických dolarů stal nejvýdělečnějším ze snímků roku 1998, režírovaných ženou. (Terva)
  • Rok 1998 byl jedním z těch, kdy se v rozmezí několika týdnů ucházely o pozornost a peníze diváků dva filmy s prakticky totožným námětem - v tomto případě šlo o snahu zabránit asteroidu aby zasáhl Zemi. Nakonec měli úspěch oba konkurenti - vyloženě popcornový Armageddon utržil při rozpočtu 140 milionů amerických dolarů celosvětově 554 milionů. Konkurenční, spíše vážnější Drtivý dopad nasbíral sice "jen" 349,5 mil. (z toho 140,4 mil. v Severní Americe), ovšem také stál podstatně střídmějších 80 milionů. (NIRO)
  • Jenny Lerner (Téa Leoni) měla být původně zpravodajkou stanice CNN. Tato společnost to však odmítla jako nevhodné. (Terva)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama