Reklama

Reklama

Peacemaker

Trailer

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohto vydareného akčného thrilleru ma stále chytá nostalgia na skvelé roky 90. Hlavne preto, že sa z časti natáčal aj u nás. Pre obyčajného slovenského občana, je to terno ako hrom. A ešte ku tomu prvá produkcia vtedy novozaloženej filmovej spoločnosti Dreamworks. Povinnosť pre Slováka - diváka. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 *,což je u mě na akční film poměrně hodně,ale hned vysvětlím proč.Základ u akčního filmu je pro mě neustálá akce,nářez,napětí,výbuchy,dramatické chvilky a to podle mne v Peacemakeru funguje na plný obrátky.I co se týče hereckého obsazení,spokojenost na mé straně byla,takže já byl tím pádem spokojený s celým filmem a Peacemaker doporučuji,pro mne příjemné překvapení. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Preplácané akčné pole nudizmu. Tradične nelogické chovanie postáv, najmä vzhľadom k prioritám, ktoré ich postihujú a jak na ne dotyční reagujú. Nevierohodné a smiešne kaskadérizmy v každej minúte. Slabé resp. dosť nevýrazné výkony celebritných hviezd, medzi ktoré sme sa (čiastočne) a s nadšením "pripojili" i my Slováci. Veď je to predsa super, nehľadiac v akom kvalitatívnom pudingu sme účastníkmi. A je zaujímavé, ako sa tieto atribúty, ktoré som vyššie spomínal ako kritickú nôtu, v žánrových pravidlách často vyskytujú. Ako nejaká rakovina. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na Peacemakerovi jsem byl v devadesátkách v kině v očekávání další Operace Zlomený šíp, tj. efektní honičky za ukradenou atomovkou. Odcházel jsem tehdy zklamán a od té doby to hejtil jako nemastnou neslanou nudu. Až po x letech jsem na to kouknul znovu a musím trochu přehodnotit. Ne, pořád to není akční jízda - má to blíž spíš k ryanovkám - ale nechybí tomu spád, akce je vlastně docela dost a do toho pěkně burácí Zimmerova hudba. Bohužel Clooney (po Od soumraku do úsvitu opět za ostrého hocha) a křehká brunetka Kidman to nezvládají adekvátně táhnout a na seriózní politický thriller tu hrdinové nějak moc často zpomaleně uskakují před explozemi, které jsou ohavně digi a tahají za oči. Na režisérce je zajímavé, jak dvakrát po sobě zvládla natočit výrazně méně atraktivní verzi dobového trháku - poté, co Peacemaker prohrál s Operací, její Drtivý dopad drtivě dopadl vedle Armageddonu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupině ruských vojáků se nelíbí konec "studené války", to že se mají na rozkaz americké vlády odzbrojovat. Při jednom transportu jaderných hlavic unesou vlak, který je převáží, přičemž nechají jednu vybouchnout uprostřed Uralu, aby svoji loupež zamaskovali. To však neunikne pozornosti celého světa, a mimo jiné se do pátrání pouští plukovník Thomas Devoe (George Clooney) a šéfka jakéhosi jaderného úřadu doktorka Julia Kellyová (Nicole Kidman). Ti musí zabránit katastrofě, kdy srbští extrémisté chtějí umístit jadernou hlavici uprostřed New Yorku... Film lze rozdělit na dvě poloviny - první, skvěle naplánovaná krádež vlaku, převoz jaderných hlavic a pátrání Clooneyho a Kidmanové nemá absolutně žádnou chybu, druhá - hledání hlavice uprostřed New Yorku už je bohužel jen velkým chaosem, zvlášť Kidmanová pobíhá jak zmatená slípka (nic osobního) a samotný konec už tomu úplně nasadí korunu.. Ať tak či tak, Clooney Kidmanovou výrazně přehrává, jeho rebelský plukovník je prostě cool. I "hlavní" záporák Marcel Iures je výborný, jeho vnitřní "bolest" z něj vyzařuje na míle daleko. A ještě nelze opomenout nádhernou hudbu Hanse Zimmera, lahůdka pro vaše uši... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Vlak, do něhož jsou ve filmu nakládány bedny s jaderními hlavicemi, táhne československá parní lokomotiva značky Škoda s rozchodem kol 1435 mm. Je však na ruské trati s rozchodem koleje 1524 mm. Scéna musela být proto natočena na vlečce v Malackách. (hippyman)
  • Lokomotivy ve filmu byly značně „letité“ modely. Parní 475.1 zvaná „Šlechtična“ byla vyráběna v letech 1947–1950 v Československu, dieselová T679.1 v čele stíhacího vlaku generála Kodorova (Alexandr Balujev), zvaná lidově „Sergej“, má v rodném listě datum 1964 a byla vyrábněna v Rusku. V době, kdy byl film uveden do kin, éra Sergejů na našem území pozvolna končila. (Robbi)
  • Ruské nákladní vozy pocházejí z jugoslávské a později slovinské automobilky TAM, jedná se o modely z let 1960–1990. Továrna automobilů Maribor existuje od roku 1947. Ve filmu lze spatřit i českou Tatru 815, Škodu 105 a ruské vozy UAZ 31514 a 469. (sator)

Reklama

Reklama