Reklama

Reklama

Peacemaker

Trailer

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Film je priemerne dobrý akčný film. Je však výnimočný zábermi Bratislavy ako Viedne (naháňačka na Hviezdoslavovom námestí, Primaciálny palác) a - podržte sa - aj Sarajeva (záber v televízii na aulu Univerzity Komenského). Keby bol celý film úplne nanič, kvôli tomuto si ho budem pamätať asi do konca života:-) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech se lehce nadprůměrnému dvojdílu DVACETČTYŘKY teda dostávalo péče. Mimi nepřináší nic oslnivého a tak aspoň Clooney hláškuje a Nicole vypadá dobře. Pár solidních scén se najde o tom žádná a i záporák (na papíře) vyčnívá (ve filmu je jinak málo výrazný), nejlíp se na PEACEMAKEROVI podepsal Hans. Jo to byly ty zlaté devadesátky... Tak Sašo ty si viděl pouštní bouři na CNN. Vzpomínáš si na ty záběry snímaný ze špičky raket, které narážejí do náklaďáků? Pamatuješ si na ně? Jak rychle se přibližovaly a zvětšovaly? Skoro bylo vidět výraz těch řidičů a pak... obraz zmizel. Nikdo neviděl co se stalo potom. A víš co Sašo? Ty to uvidíš ty parchante. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně podprůměr, a to už v době, kdy jsem na tom byl v kině...Nejlepší scénou je hned úvodní přepadení vlaku (zakuklenci a přejezdy laserových paprsků mají opravdu něco do sebe), pak se vše zvrhne do vcelku standardní podívané. George Clooney se tímhle filmem sice zapsal do širokého povědomí producentů a diváků, ale jeho výkon je, řekněme, odpočinkový. Nicole Kidman mi byla odjakživa nesympatická, a ač nezpochybňuji její herecké kvality, v tomto snímku opravdu nic zajímavého nepředvádí. Stejně tak jako scénárista a režisér... ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček rozhodně nedám, ale k těm čtyrem bych přidal tak jetě jednu čtvrtinu. Poměrně se mi to líbilo, byl jsem napnutej, a přes některá hluchá místa konec docela vygraduje. Párkrát jsem si poposed v sedačce. Hodně se mi líbily scény s vrtulníkem při stíhání nákladáku s ukradenými hlavicemi. Jestli se tomuto filmu dá něco ¨pochválit, tak je to absence přiblblech vtípků a hlášek, tak často se v akčních hollywoodských filmech vyskytujících. Všechny postavy zůstávají po celou dobu filmu v podstatě věcné, není zde místo na emoce. Na druhou stranu do skutečně dobrého akčního filmu přece jenom nějaký ten krůček chybí. Chce to méně škrobu a předsudků-jugoslávská část filmu je slabá. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Klasický akčný štandard, kde pri výbornej prvej dvadsaťminútovke nasleduje klišovitá a neoriginálna akčná jazda. Clooney je v postave machovského Toma Devoa trefný, no rumunský filmový internacionál Marcel Iures je v rozporuplnej, avšak ľudskej zápornej postave vynikajúci. No a za tú Bratislavu dávam hviezdičku navyše :-). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Vlak, do něhož jsou ve filmu nakládány bedny s jaderními hlavicemi, táhne československá parní lokomotiva značky Škoda s rozchodem kol 1435 mm. Je však na ruské trati s rozchodem koleje 1524 mm. Scéna musela být proto natočena na vlečce v Malackách. (hippyman)
  • Tento film společně s filmem Hon na myš jsou první filmy studia DreamWorks SKG (fannah)

Reklama

Reklama