Reklama

Reklama

Peacemaker

Trailer

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Na celý film se moc hezky kouká (tak na 4,5 hvězdičky) až do závěrečného "nahánění záporáka". V tu chvíli nastupuje totálně iritující pasáž filmu kde se "klaďasové" chovají jako idioti a hodnocení u mě padá tak na 1,5 hvězdičky. Opravdu tím koncem podělali fakt solidní podívanou a to hodně. Tedy na film se rád podívám ještě jednou, ale vypnu/přepnu ve chvíli kdy "vrchní záporák" vstoupí na půdu Spojených Států. Jen tak si zachovám dobrý pocit a zbytečně ne nerozčílím. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, stojící u zrodu společnosti DreamWorks. Jako obvykle, perfektní scénář propracovaný do detailů, mnoho evropských lokací, které v jiných filmech nenajdete, k tomu dva skvělí herci z hollywoodu, úžasná Zimmerova hudba a perfektní režie nadějné Mimi Lederové. Peacemaker je opravdu jediný a jedinečný akční film. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kdybych byla větší fanda na Bratislavu, tak si tenhle film dokážu užít mnohem víc. Takhle je to jen hloupoučký hollywoodský filmeček, který dozdobuje nefunkční dvojice Clooney / Kidman. Clooney hraje tu svou klasiku, která ho proslavila, Kidmanka jen odlišuje svou roli alabastrovou pletí a novým tmavohnědým sestřihem, ale jinak se oba filmem pronudí, stejně jako diváci. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetci sú rovnakí. Chcú úctu a moc. A radi si za to zaplatia.“ PEACEMAKER patril k prvým filmom v 90. rokoch založenej filmovej spoločnosti Spielberga, Geffena a Katzenberga DreamWorks. Réžie sa ujala v Spielbergovej Pohotovosti odskúšaná Mimi Leder. Práve jej obsadenie (a azda až prehnane realistický prístup k téme) sa postarali o to, že je to nuda. Pekne natočená nuda. Česť výnimkám (brutálna viedenská automobilová naháňačka... natočená v Bratislave). Tvorcovia to mysleli dobre: ich civilný prístup je k takej "komiksovej" téme, ako sú teroristi a letecké prepady automobilových kolónií, prekvapivo svieži. Chvíľku. No 119 minút nie je chvíľka. Nakoniec to dopadlo dobre len vďaka atmosfére niektorých scén a kvalitnému hereckému obsadeniu (Iures, Mueller-Stahl), ktorému dominuje robustne nekompromisný Američan Clooney so svojim chlapčenským úsmevom. Naopak, Austrálčanka Nicole Kidman sa stráca. Za hit to s prižmúrenými očami môžeme označiť azda len vďaka tomu, že sa tvorcom podarilo udržať rozpočet pod kontrolou (len 50 miliónov), celosvetovo to zarobilo 110. Kino Považan 1997 ()

castor 

všechny recenze uživatele

George Clooney tehdy opouštěl televizní obrazovky, Nicole Kidman zkrátila vlasy a vyzkoušela si „mužský“ žánr coby jaderná specialistka, čímž trošku zparodovala vlastní typ. A Mimi Leder (která se po pár letech zase vrátila na televizní obrazovku) celovečerně debutovala. Nabídla několik slušně zinscenovaných akčních momentů, neubránila se však nespočtu klišé. Nicméně kdo by jej v polovině devadesátých let neočekával? Hraje se tu o několik jaderných hlavic, kterých se po explozi na Uralu zmocnil jeden Rus, snaží se je dostat do Iránu, ale celé to zprostředkovali Srbové, kteří mají s jedním získaným kouskem své plány… Proti jsou každopádně vojenský specialista Clooney, který nevolí zrovna předpisové metody, a „nukleární“ úřednice Kidman. Společně kvapně střídají lokace, pár akčních scén se povedlo a třeba pro takové Clooneyho skákání po kapotách taxíků na Manhattanu a celkově svižnému závěru to po čtvrté hvězdě solidně pokukuje. Prostě sympatický žánrový nadprůměr, ke kterému se dá kdykoliv vrátit. PS: Znalci samozřejmě vědí, že The Peacemaker byl prvním filmovým projektem studia DreamWorks. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Tento film společně s filmem Hon na myš jsou první filmy studia DreamWorks SKG (fannah)
  • Lokomotivy ve filmu byly značně „letité“ modely. Parní 475.1 zvaná „Šlechtična“ byla vyráběna v letech 1947–1950 v Československu, dieselová T679.1 v čele stíhacího vlaku generála Kodorova (Alexandr Balujev), zvaná lidově „Sergej“, má v rodném listě datum 1964 a byla vyrábněna v Rusku. V době, kdy byl film uveden do kin, éra Sergejů na našem území pozvolna končila. (Robbi)
  • Scény odohrávajúce sa vo Viedni sa natáčali v Bratislave pred Primaciálnym palácom a v uliciach Bratislavy. (andykovac)

Reklama

Reklama