Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (493)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Jsem vlastně trochu zklamaný. Jednotlivé sekvence (Rasputin, akce na frontě či finále) fungují skvěle a Vaughn zkrátka umí vyvolávat působivé obrazce v kombinaci s přesným střihem a zvukovým podkladem - ale jako celek to bohužel tentokrát nedrží tak úplně pohromadě a projekt působí mnohdy až překvapivě zmatečně a roztahaně. Jak kdyby i samotný tvůrce nevěděl, jak to celé chce korigovat. Ústřední linka mi nepřišla vůbec nosná (Harris Dickinson tu nemá vděčnou roli) a postrádal jsem nějaké přesvědčivější argumenty a obhajobu, proč tento prequel ze světa Kingsmanů vlastně existuje. Nemohu se ubránit dojmu, že Vaughn sice chce z jinak pojatých špiónů vytvořit masivní universe... ale tak nějak nevidí, že na to značka dost možná nemá. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Najslabší Kingsmani a najslabší Vaughn. I naďalej síce exceluje v akcii a stále dokáže naaranžovať pôsobivú scénu, tentokrát ho však zrádza tonálne rozlietaný príbeh, ktorý až prekvapivo nešikovne osciluje medzi klasickými Kingsmanmi, rodinnou drámou a vojnovým filmom. Poriadne pritom nefunguje ani v jednej z polôh a vo výsledku mu chýba ako tradičná hravosť, tak i spád či zaujímavé postavy. Jedinou istotu zostáva iba nezlyhávajúci Ralph Fiennes, čo mi však príde trochu málo. Srdcová látka britského tvorcu sa tak začína javiť ako slepá ulička a ako jeho fanúšika ma to úprimne mrzí. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Prequelový Kingsman je pro mě velkým zklamáním. A nezachrání to ani hezký Harris Dickinson. Ten film je vlastně úplně zbytečný a nemá de facto žádný vztah k regulérnímu prvnímu a druhému dílu. Ano, balet s Rasputinem patří k filmovému vrcholu, ale samotný film postrádá stylizovanost předchozích snímků. Jistě, odehrává se v úplně jiné době, ale i tak šlo vymyslet nějaký jiný vypravěčský styl. Velkým problémem je tu scénáristická absence Marka Millara, který se omezil pouze na produkci. Proto ani samotný příběh není nijak nosný a na samotnou Kingsman organizaci dojde až na konci. Ralph Fiennes je herecky opět výborný, na Harrise Dickinsona, jak už bylo řečeno, se mi příjemně koukalo, ale záporák je spíš směšný a mnohem zajímavější je Daniel Brühl. Sečteno a podtrženo: pokud by tenhle film nevznikl, nestalo by se vůbec nic. Snad se Matthew Vaughn vrátí k Eggsymu a natočí regulérní třetí díl a diváci si budou moci spravit chuť. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mít "trojka" Kingsmanů trochu lepší, než-li strašný scénář, mohlo to být solidní rodeo. Protože Vaughn umí reflektovat skrze specifický kumšt soudobou politickou situaci, vtipně alternuje nedávnou historii a nebojí se vytasit rafinovaný a odvázaný humor a svérázný režijní styl, kterým osloví širokou škálu diváků. V tomhle je to za jedna. Ale přece chceme od filmu více než jen to a nažehlený vizuál s plejádou známých ksichtů v krkolomných akčních scénách, které jsou dobré a některé dokonce fantastické. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Perfektní choreografie 3 bojových scén nevymaže bizarní vzpomínku na Rasputinovo olizování nohy chudáka Ralpha Fiennese, zvláštní patetický zvrat v polovině filmu, slabé triky, a dojem z celkové nevyváženosti. Někde hluboko se skrývá docela zajímavý nápad o superzločincích, kteří ovlivnili 20.století. Ale výsledkem je jen zpatlaná podivnost. Ztráta času. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Pracovní název snímku byl „The Great Game“. Tímto termínem je označován politický konflikt mezi Anglií a Ruskem během 19. století. (Kuzmik)
  • První film ze série, který je v produkci Walt Disney Company poté, co tato společnost koupila Century Fox. (3T)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama